Supervuoroblogin ennustajataidot ovat olleet aiempina vuosina enemmän tai vähemmän mainetta herättäneet eikä aina niin kehuttavaa, mutta tänään on vuorossa miesten puolelta kaksi joukkuetta, jotka pyrkivät haastamaan viime vuosien menestyjiä eli tässä tulevat Seinäjoen JymyJussit pelinjohaja Mikko Hylkilän ja pelaajan Mikko Vainionpään kera sekä Kiteen Pallo-90:n viuhkamies Mikko Huotari sekä pelimiehistä Simo Rahunen. Ensin on tällä kertaa vuorossa pelinjohtajat.

JymyJussien sarja-avaus on äitienpäivänä Vimpelin Vedon vieraana, kiteeläiset reissaavat toiselle puolelle Suomea Kankaanpään Mailan vieraaksi. Kiteen Pallo-90:n ensimmäinen kotiottelu on torstaina 14.5. paikallisvastustaja Joensuun Mailaa vastaan. JymyJussien avausottelu Seinäjoella on päivää myöhemmin omaa paikallisvastustajaa eli Koskenkorvan Urheilijoita vastaan.

1. Mitkä ovat tämän kauden tavoitteet?

Mikko Huotari: Joukkuetavoite asetetaan huhtikuun lopun leirillä . Tällä hetkellä mitataan henkilökohtaista kehittymistä, missä on jokaisella omat talvikauden tavoitteet.

Mikko Hylkilä: Kesän lopullinen tavoite joukkueen kanssa lyödään lukkoon seuraavan leirin aikana. 

2. Mitä uutta on luvassa joukkueenne ilmeessä tulevalla kaudella?

Mikko Hylkilä: Esitimme hallikaudella hyvää pesäpalloa ja joukkueessa oli erittäin hyvä positiivinen ilmapiiri. Paljon olemme tehneet töitä juuri sen asian eteen, että kesälläkin pystyisimme nauttimaan pesäpallosta.

Mikko Huotari: Kiteen Pallo 90 on kesällä 2015 röyhkeä, aktiivinen ja tietoinen. Intohimoa on hirveästi onnistua, joten sen pitää myös näkyä.

3. Veikkaa mitalikolmikko.

Mikko Huotari: Historian vinkkelistä asiaa tarkasteltaessa, Jymy siellä ainakin on. Uskon, että muut mitalisijat ovat aidosti jaossa.

Mikko Hylkilä: Seinäjoki, Sotkamo, Joensuu

4. Veikkaa, montako pelaajaa joukkueestasi pelaa tänä kesänä Itä-Lännessä?

Mikko Hylkilä: Jos yhteen lasketaan miehet, A-pojat ja b-pojat niin veikataan seitsemää pelaajaa.
Mikko Huotari: Antaahan valitsijoiden miettiä tätä kysymystä.

ja sitten puheenvuoro pelaajille...

1. Miten on harjoittelukausi sujunut?

Simo Rahunen: Harjoituskausi lähti hyvin käyntiin ja kokoonnuimme joukkueellakin yhteisiin  touhuihin jo hyvissä ajoin. Uusi pelinjohto/valmennus piristi osaltaan henkilökohtaistakin tekemistä niin fysiikka- kuin lajipuolen asioissakin. Liityin lajiharjoittelua tehostaakseni myös Joensuun urheiluakatemian pesäpallorinkiin, koska opiskeluaikataulut mahdollistivat nyt useammin aamuharjoittelun kuin ennen. Siellä on saanut myös oikein hyviä treenejä. Maaliskuu toi pienen takapakin muuten hyvin menneeseen talveen, kun jouduin sairastelun takia olemaan sivussa viimeisestä hallipelistä sekä kaikesta harjoittelusta noin 4 viikon ajan. Mutta nyt olen pääsemässä takaisin täyteen iskuun. 

Mikko Vainionpää: Hyvässä hengessä on joukkue hommia paiskonut ja silloin tapaa tulosta tulla. Henkilökohtaisesti, oikein mukavia reenipätkiä ja sitten hiukan kolhuja kroppaan ja joku viikko rauhallisemmin. Eipä sitä muutamaan vuoteen ole enää edes haaveillut, että pitkä talvikausi menis tauoitta läpi.

2. Mitä uutta sinulta saadaan on lupa odottaa kesällä?

Mikko Vainionpää: Kakkosvahtina ollaan varmaan aika usein ulkokentällä ja lyöntityyliin hakenut hiukan muutosta. Eli enemmän uutta, kuin 20:een vuoteen.

Simo Rahunen: En ole vielä lyönyt Superin uralla keskeltä takaa läpi.. Sen tahdon tehdä!

3. Kerro joku ikimuistoinen tarina pelireissulta tai pukukopista.

Simo Rahunen: Tämä on saattanut tulla jossakin yhteydessä esille jo aiemminkin, mutta ensiksi tuli mieleen tämä niin kerrotaan: C-poikien leiri Jyväskylässä 2006, puolivälieräottelu Haminaa vastaan. Meillä oli kova buusti päällä joukkueella, ja johdimme suhteellisen tiukkaa ottelua. Viimeisessä ulkovuorossa, kun teimme kolmannen palon, muut jätkät kasautuivat kentän keskelle kovaan ääneen tuulettaen. Itse menin kapteenina toppuuttelemaan muita ringin keskelle, ja karjuin: ”Jätkät tää peli ei oo vielä ohi!!”. Fokus oli niin kova, etten tajunnut monesko vuoro oli kyseessä... Joku sitten tokaisi ilolla, että ”kyllä se nyt Simppi on ohi, ollaan välierissä!”. Hopeaa tuli lopulta, oli hieno viimeinen pesisleiri. 

Mikko Vainionpää: Voi olis vaikka mitä, mutta että pysyis rajojen sisällä… Nuoria kolleja tykkään hiukan viedä välillä. Oulun vuosina oli joskus oikein mukava tapahtuma, kun päästiin puolella porukkaa osallistumaan muotinäytökseen keskellä Zeppeliinin ostoskeskusta lauantaina päivällä. Esittelimme erilaisia miesten pukuja. Menin hiukan etuajassa vaateliikkeen pomolle juttelemaan. Ehdotukseni meni läpi ja kun oli Tapani pirin vuoro mennä hakemaan esiteltävä asuste. Pomo sanoi vakavana Pirille, että sulle oli ne uikkarit ajateltu. Tapani 17 v vilkaisi hätääntyneenä vanhempiaan, jotka oli lähistöllä kuskin roolissa, hartiat alas ja alistuneena uikkareita katsomaan. Sivummalla hiukan nauratti.. Totuudessa Pirikin sai puvun päällensä.

4. Mitä terveisiä haluat välittää joukkueesi faneille?

Mikko Vainionpää: Tulemme jatkamaan kentällä samalla ilmeellä ja otteella, kuin hallissa nähtiin. Sitä kelpaa tulla katsomaan. Ääntä ja isoja tunnetiloja katsomoonkin toivon aina.

Simo Rahunen: Antakaa palaa täysillä, niin mekin teemme!

5. Veikkaa kauden lyöjäkuningas ja etenijäkuningas.

Simo Rahunen: Viime kesän ykkönen Jukkis Vainionpää on hallipelienkin perusteella taas varmasti vahvoilla lyöjäpuolella. Etenijätilastoa vedetään kotiinpäin ja viime kesänä komeasti kolmantena ollut Ville Posti nousee kärkeen!

Mikko Vainionpää: Vainionpää (toim.huom! Mikko ei kertonut, onko kyseessä hän itse vai Jukka-Pekka) lyöjäkuningas ja Yli-Hirvelä etenijäkuningas.