Joensuun Maila ja Kiteen Pallo-90 aloittivat eilen halli-SM:n Joensuussa. Tasaisissa merkeissä edennyt ottelu jätti vierailijan kuitenkin sarjapisteittä ja joensuulaiset saalistivat kolme jaksoin 2-0 (1-0, 4-3). 

Jakson ainoan juoksun toisen vuoroparin alussa löi Mikko Kemppainen, joka kotiutti Lauri Kivisen. Mahdollisesti tämän hetken nopeimpia sivalluksia lyövällä Juha Niemellä oli samassa vuorossa vielä mahdollisuus iskeä toinen juoksu, mutta Tommi Päivinen haavottui. Vierailijalla oli kolmannen ja neljännen tasoittavalla iskeä tasoitus niin Sami Joukaisen kuin Robert Tallbackan toimesta, mutta lisäjuoksuja ei nähty.

sami_partanen_kuva_niilohirvonen.jpg
Loukkaantumisen takia kesken ottelun lukkariksi päätyi Kiteen Pallo-90:n joukkueeseen Sami Partanen. Kuva: Niilo Hirvonen

Toisen jakson avausjuoksusta vastasi tällä kertaa kiteeläiset, kun Joukainen löi Topi Hurskaisen kotiin. Joensuulaiset menivät tasoittavalla vuoroparilla ohi, kun Kivinen kotiutti ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla kotiin Teemu Juntusen, hetkeä myöhemmin Niemi kotiutti Timo Kallion ja Tuomas Jussila vielä Kivisen lukemiksi 3-0. Toisen vuoroparin alussa kokenut Sami Partanen kotiutti Antti Kiiskinen ja toinen konkari Joukainen sivalsi tasoituksen 3-3 ja kotiin riensi jälleen Hurskainen. Molemmilla joukkueilla riitti jälleen tilanteita, mutta ottelussa nähtiin enää yksi juoksu. Kolmannen päättävässä vuorossa Aleksi Rautiainen juoksutti Kallion kotiin lukemiksi 4-3.

Kolmostilanteet ottelussa vieraille lukemin 10-12, yleisöä: 412. Huomioitavaa on, että samaan aikaan Joensuussa käytiin ilmaisottelu Mestisjääkiekkossa ja pesäpallo-ottelu alkoi vasta klo 19:30.

Supervuoro tavoitti otteusta kertomaan Mikko Kemppaisen Joensuun Mailasta.

mikko_kemppainen_joma_kuva_niilohirvonen
Joensuun Mailan Mikko Kemppainen vastasi tämän kauden halli-SM:n
ensimmäisestä lyödystä juoksusta.
Kuva: Niilo Hirvonen

Millaista oli pelata pitkästä aikaa sarjapisteistä?
- Ekalla jaksolla ei saatu sisäpeliä pyörimään yhtään eikä taidettu saada yhtään ajolähtöä ja kolmosilanteitakin vain muutama. Ulkona pelaaminen oli ihan ok tasolla. Toiselle jaksolle sisäpeli hieman aukesi, mutta ulkona räpylävirheiden kautta Kipa sai muutaman helpon juoksun. Kaksijakoinen peli josta ei kovin hyvää arvosanaa voi antaa. Mutta 3 pistettä. Mukavahan se on päästä pelaamaan. Enemmän nuo pelit kehittää kun perus talvitreenit.

Sisällä pelasit sataprosenttisen sisäpelin, johon mahtui muun muassa ottelun avausjuoksu. Olet perinteisesti etenijä, onko ensi kesäksi tulossa uusi rooli?
- Enpä usko. Meillä on muutama kovan luokan kotiuttaja, joten me, jotka ei osata lyödä, juostaan jatkossakin.

Mitä terveisiä haluat lähettää nuorille lajin harrastajille, kun kärkilyönti kuitenkin tuli joka pesäväliltä eilisessä ottelussa?
- Harrastakaa monipuolisesti ja muistakaa käydä koulua.

Millä lyönnillä itse löit Lauri Kivisen eilen kotiin?
- Kakkospesän taustalle suuntautuvalla pystymailalyönnillä.