Oulun Lippo ja Pattijoen Urheilijat kamppailevat oman alkulohkonsa avauskoitoksen ystävänpäivänä 14.2. klo 13 alkaen. Mutta, mitä miettivät viuhkavelhot: Markku Hylkilä Oulun Liposta ja Jari Törmänen Pattijoen Urheilijoista, siitä alla:

1.  Millaisin tavoittein joukkueenne lähtee hallipesiskauteen?

Markku Hylkilä, Oulun Lippo: Tulostavoitteena on pääsy lopputurnaukseen Joensuuhun. Pelillisesti lähdemme ajamaan sisään meidän peliä. Sisäpelissä rohkeaa, kovalyöntistä peliä ja ulkopelissä pallovarmaa ja hyvin peliä lukevaa juttua.

Jari Törmänen, Pattijoen Urheilijat: SM-lopputurnaukeen pääsy.

2.  Millaiset ovat joukkueesi vahvuudet hallipesistä ajatellen?

Jari Törmänen: Yllätyksellisyys.

Markku Hylkilä: Ehdottomasti monipuolinen ja kovalyöntinen sisäpeli.

3. Kuvaile muutamalla sanalla alkulohkon vastustajiasi.

Jari Törmänen: Hyviä joukkueita. Lippo ja Kempele ovat erittäin hyviä pelaamaan hallissa, Sotkamon materiaali on todella kova.

Markku Hylkilä: Raahe on kokenut muutoksia, mutta on huippulukkarin ansiosta varmasti vaikea pala purtavaksi. Kaaripelin merkitys korostuu. 

Kempele on tuttu paikallisvastus, jossa ei isoja muutoksia viime vuoteen tapahtunut. Jännite pelissä on aina kohdallaan, joten mielenkiinnolla jälleen kohtaamista odotan.

Sotkamo on sarjan edellisvuosien ja tämän hetken paras joukkue. Huippuyksilöitä ja ennen kaikkea huippujoukkue. Viuhkavelho Mikko Kuosmanen palasi tauolta, joten energiaa tekemisessä varmasti on. Pesäpalloilijan huippuhetki, kun pääsee altavastaajana pelaamaan voitosta sarjan kärkeä vastaan. 

4. Miksi yleisön kannattaisi mielestäsi tulla hallipesistä katsomaan?

Markku Hylkilä: Hallipelien arvostus on noussut ja varmasti jokainen joukkue tosissaan pelaa jokaisessa ottelussa voitosta. Ja tottakai tämä paikallisasetelma meidän neljän joukkueen kesken tekee peleistä entistä mielenkiintoisempia. Pelit ovat muutakin kuin yksittäisiä halliSm-pelejä.

Jari Törmänen: Hallipelit ovat nopeaa ja viihdyttävää pesäpalloa. Peleissä nähdään monesti paljon läpilyöntejä, koska pallo liikkuu hallissa todella lujaa.

5. Keitä pelaajia suosittelet erityisesti tarkkailemaan joukkueesi

a)      Sisävuoroissa:

Jari Törmänen: Eino Järvelä, kotiuttaja / vaihtaja.

Markku Hylkilä: Hallipeleissäkin kovat iskijät nousevat esille, joten kovakuntoinen kolmikko Antti Korhonen, Matti Korhonen ja Marko.Pelkonen.

b)      Ulkovuoroissa  

Jari Törmänen:  Harri Kolehmainen 1-vahti

Markku Hylkilä: Paljon lepää toimiva ulkopeli lukkaripelin varassa. Huuskosen Hannun paluu superpesisotteluhin seurantaan. Ja Raution Joukon tiiliseinämäistä varmuutta polttolinjassa pääsee ihastelemaan.

6. Mitä talviaiheisia fanituotteita joukkueenne valikoimista löytyy?

harri_lippo.jpg
Kuvassa bloggari Oulun Lipon pipo päässä.

Markku Hylkilä: Löytyy takkia, pipoa eri lähtöön, lapasta ja kaulahuivia. Joten hyvin pärjää Lipon fanikamppeissa lopputalven.

harri_pattu.jpg
Supervuoron bloggari Pattijoen Urheilijoiden pipo päässä.

Jari Törmänen: Toppatakki, pipoja on monta eri mallia, kaulahuivi.