Pesäpalloilun perinteinen arvo-ottelu Itä-Länteen on sinullakin mahdollisuus vaikuttaa ammattilaisen statuksella olevien lisäksi.  Joukkueeseen voi näet kuka tahansa äänestää yhtä pelaajaa niin naisten idän ja lännen joukkueeseen kuin miestenkin.


Itä-Länsi on alkujaan pesäpalloliiton sen aikaisen varapuheenjohtaja Erkki Merisen idea, joka on tullut kyseiselle lajille suureksi otteluksi ja vuosittain koonnut yleisön myös sinne, missä huippupelaajat ottavat toisista mittaa ilman omaa seurajoukkuetta. Miesten pelejä on käyty vuodesta 1935 ja naisten ottelut ovat alkaneet vuonna 1961. Tosin naisten puolella käytiin vuonna 1975 ottelu pohjoisen ja etelän välillä. Sen ottelun voitti niukasti pohjoinen juoksuin 7-6.


Ottelut eivät ole olleet missään nimessä pelkästään näytösotteluita, vaikka viihdearvoakin eri kilpailuilla on otteluihin tuotu. Vuoden 1954 miesten ottelussa päädyttiin 0-0 tasapeliin, naisten ottelu vuodelta 1986 on päätynyt myös vähin juoksuin. Siinä ottelussa Länsi oli parempi juoksuin 0-1.


Jaksojärjestelmällä ensimmäinen Itä-Länsi ottelu käytiin vuonna 1994 Loimaan Palloilijoiden kotistadionilla. Muita paikkakuntia, joilla ei tällä hetkellä pelata Superpesistä ovat Alajärvi, Hamina ja Kuopio. Tilastojen valossa on aina vaikeaa ennakoida voittajaa etukäteen, naisissa idällä on parhaillaan kolmen ottelun voittoputki alla. Miehissä ottelut ovat viime vuosina olleet tasaisempia.


Naisten puolella ensi kuussa käytävä ottelu on viideskymmenes, kolme ottelua on päättynyt tasan. Voitot ennen tulevaa ovat idälle 24-22. Miesten otteluita kaiken kaikkiaan on käyty vuosien saatossa 75, kymmenen tasapelin lisäksi ottelut idän voittoon 35 kertaa ja lännen voittoon viisi kertaa vähemmän. Viime vuonna parhaiksi valittiin idän joukkueiden Kaisa Salmela ja Pasi Pirinen.

Äänestys löytyy täältä.