Naisten superpesikseen vahvan viime vuoden ykköspesiskauden jälkeen noussut Kajaanin Pallokerho otti heti ensi ottelussaan uudella sarjatasolla avausvoiton. Pohjois-Suomen välisessä taistossa nähtiin Kajaanissa värikäs kamppailu, joka ratkesi kotijoukkueen eduksi vasta kotiutuskisassa. Vierailija Kempeleen Kiri taipui jaksoin 2-1 (5-1, 1-4, 0-0, 3-2). Kolmostilanteet ottelussa menivät tasan 15-15, yleisöä: 203. Ottelun parhaana Kajaanin Pallokerhosta valittiin Essi Saastamoinen ja kakkospalkinnolla Tiia Kääriäinen. Saastamoisen saldo oli neljä lyötyä ja yksi tuotu juoksu. Kempeleen Kirin paras oli Jenna Hakkarainen ja kakkospalkittu Linda Kukkohovi. Kunnareilla Kajaanissa ei herkuteltu.

Supervuoro tavoitti superpeiksen avausvoitosta iloinneesta joukkueesta kolmoskoppari Iina Lehtisen.

Sarja-avaus ja kaksi pistettä, millainen oli omakohtaisesti pelisi?

Iina Lehtinen: Kauden ensimmäinen sarjapeli niin oli tosi hyvä fiilis pelata! Vähän oli ehkä sarja-avauksen jännitystä ilmassa itellä, mutta kova luotto oli joukkueen tekemiseen.

Joukkueenne ei ole muuttunut paljoakaan viime kaudesta, näettekö sen vahvuutena tulevia kamppailuja ajatellen?
Iina Lehtinen: Kyllä, onhan se mukava kun on tuttu ja turvallinen joukkue ympärillä!

Millaista palautetta joukkue sai pelinjohtajalta ottelun päättyessä?
Iina Lehtinen: Positiivista, tärkeä voitto ensimmäisestä pelistä. Paljon on otettu askelia eteenpäin viime viikon harjoituspeleistä.

Jyväskylän Kirittäret kellisti kotikentällään Lappeenrannan Pesä Ysit jaksoin 2-0 (2-0, 3-2). Ottelu oli tilastojenkin valossa ennakoitua huomattavasti tasaisempi, kun kolmostilanteet menivät Kirittärien eduksi niukasti 14-12.  Yleisöä: 408. Ottelun ainoan kunnarin löi Kirittärien ykköspalkittu Virpi Hukka ja kakkospalkinnon sai Laura Määttä. Pesä Ysien paras oli Susanna Alava ja kakkospalkittu Inka Pietilä.

Päivän viimeisessä kamppailussa Viinijärven Urheilijat olivat matkustaneet toiselle puolelle Suomea Seinäjoen Maila-Jussien vieraaksi. Maila-Jussit jyräsi avausjakson, mutta toiselle jaksolle tuli jo pirteämpi vierailija, mutta jaksovoitto jäi kuitenkin kotijoukkuueelle. Näin jaksot 2-0 (3-0, 5-3) Maila-Jusseille. Kolmostilanteet kotijoukkueelle 15-7, yleisöä: 276. Tasaisesta kotijoukkueesta parhaana palkittiin Marjaana Keltto ja kakkospalkinnolla lukkariksi juuri Viinijärveltä Seinäjoelle saapunut Niina Härkönen. Näiden lisäksi Kaisaleena Rautakorpi toi neljä juoksua. Vieraiden paras oli raadin silmissä joukkueen kaikki juoksut lyönyt Anna Hellsten ja kakkospalkinnon arvoinen sataprosenttisen sisäpelin pelannut lukkari Senni Sallinen. Kolmostilanteet: 15-7, yleisöä: 276, ei kunnareita.