Tuloskertausta torstailta ja perjantailta

Sunnuntaina vietetään Vimpelin Saarikentällä kotijoukkue Vimpelin Vedon 80-vuotista juhlaa. Joukkue kohtaa tuolloin kotikentällään Seinäjoen JymyJussit klo 13 alkaen. Torstain kenraaliharjoitus joukkueella meni alavireisesti. ViVe:n vieraana kävi kolmas maakunnan joukkue Koskenkorvan Urheilijat, joka haki voiton jaksoin 1-2 (1-2, 4-3, 0-1). Vieraiden vahva jokeriduo Mikko Mahlamäki ja Jere Dahlström löivät kaksi juoksua mieheen. Palkintoraati palkitsi voittajajoukkueesta ykköspalkinonlla kärkietenijä Jouni Koskelan ja kakkospalkinnolla vahvaa kautta pelaavan Antti Pukkisen. Kotijoukkueesta arviointiosasto palkitsi parhaana häikäisevää kautta pelaavan Mikko Kanalan ja kakkospalkinnon sai nopeat jalat omaavan Teemu Isokedon.

Pattijoen Rännäriltä kolme pistettä haki sarjajohtaja Sotkamon Jymy, joka haki voiton jaksoin 0-2 (0-3, 0-3) eikä antanut näin ollen kotijoukkue Pattijoen Urheilijoille yhtään juoksua. Kotijoukkueen ykköspalkittu oli kokenut Pertti Mäkelä ja kakkospalkittu lautasen herra Topi Kosonen. Kakkospalkittu oli myös runkosarjaa johtavan vierasjoukkueen lukkari Toni Kohonen. Ykköspalkinnon haki kaksi juoksua lyönyt ja yhden tuonut, tehopistetilaston kakkonen (paras ulkopeliroolin yhtä lailla omaavista) Roope Korhonen. Korhosen tehot yhdeksäntoista ottelun jälkeen o vat yksi kunnari, 51 lyötyä ja 21 tuotua juoksua.

Kärkikaksikkoa jahtaava Joensuun Maila voitti kotonaan Kiteen Pallo-90:n jaksoin 2-0 (9-3, 8-4). Kotijoukkueelle hurjimmat tehot takoi kolme kunnaria, kahdeksan lyötyä ja kolme tuotua juoksua sekä neljätoista kärkilyöntiä kerännyt kauden superjokeri, eilenkin ykköspalkinnon saanut Juha Niemi, joka johtaa tällä hetkellä tehotilastoa seitsemällvieraä kunnarilla, 58 lyödyllä ja kymmenellä tuodulla juoksulla. Jos tässä vaiheessa on syytä miettiä mahdollista vuoden pelaajaa tältä kaudelta, Niemi on varmasti valitsijoiden listalla kuumimpia nimiä tällä hetkellä. Kakkospalkittu joensuulaisjoukkueesta oli Jouni Itävalo. Kiteeläisten parhaana palkittiin Matti Latvala ja kakkospalkinnolla Toni Laakso.

Häntäpään koitoksessa Jyväskylän Hippoksella perinteinen kotijoukkue Jyväskylän Kiri oli vahvempi Alajärven Ankkureita vastaan jaksoin 1-0 (1-1, 3-0) ja joukkueet jatkavat viikonloppua kohti tasapisteissä. Kotijoukkueen parhaan pelaajan palkinnon sai Pasi Rajala ja kakkospalkinnon sai Robert Tallbacka kasvattajaseuraansa vastaan. Vieraiden parhaana palkittiin Aki Orava ja kakkospystillä Janne Kivipelto.

Seinäjoen JymyJussit teurasti Kankaanpään Mailan jaksoin 2-0 (8-0, 6-0). Kotijoukkueen ykköspalkittu oli kaksi kunnaria, kahdeksan lyötyä ja kaksi tuotua juoksua kerännyt lyöjätykki Jukka-Pekka Vainionpää. Kärkilyöntejä Vainionpää sai kaksitoista yhtä monesta yrityksestään. Kakkospalkittu oli kokeneempi Vainionpää eli Mikko Vainionpää, joka löi kolme ja toi yhden juoksun.Vieraiden ykköspalkinnon sai Henri Pulkkinen ja kakkospalkinnon Mika Ihanamäki.

Tänään perjantaina käytiin kierroksen rästikamppailu Kouvolassa. KSS Areenalla kohtasivat Kouvolan Pallonlyöjät ja Hyvinkään Tahko. Tiukkaa kamppailua playoff-viivan tuntumassa käyvistä joukkueista tällä kertaa piirun verran parempi oli vierailija jaksoin 1-2 (1-5, 6-4, 0-1). Kotijoukkueen parhaana palkittiin ensimmäiseen Itä-Länteen vähitellen valmistautuva Sasu Toikka ja kakkospalkinnolla Anssi Lammila. Vieraiden parhaana palkittiin Juha Korhonen ja kakkospalkinnolla edellisen kaima Juha Puhtimäki, joka myös nähdään tositoimessa Itä-Lännessä Seinäjoella.

Naisten peleistä julkaisen kohta artikkelin.