Naisten puolella käydään tänään Porissa Satakunnan paikalliskamppailu Porin Pesäkarhujen ja Rauman Lukon välillä. Sarjataulukossa joukkueet ovat sijoittuneet siten, että raumalaisjoukkue on kolmantena. Maakunnan monivuotinen ykkösjoukkue Pesäkarhut ovat muutaman sijan alempana viiden pisteen päässä. Raumalaiset ovat takoneet juoksuja tällä kaudella neljäkymmentä enemmän, kun taas päästetyissä juoksuissa on vain kahdentoista juoksun ero raumalaisille. Oletan, että tänään on nähtävissä tiukka sekä yleisöä viihdyttävä koitos näiden joukkueiden välillä. Ottelu voi päättyä kumman tahansa joukkueen hyväksi.

Avainpelaajat:
Porin Pesäkarhut:
Carita Toiviainen,  Susanna Puisto ja Kati Nykänen
Rauman Lukko: Sini Strander, Mirka Rintamäki ja Miia Karppanen

Supervuoro kyseli neljältä eri asiantuntijalta, miten ottelussa käy?

Annika Färm, Vihdin Pallo: Varmasti tulee aika tasainen ottelu. Kotiutustehokkuus ratkaisee. veikkaan 1-2 Raumalle supervuoroparissa.
Heta Rautiainen, Kempleeen Kiri: Heitetään, että 0-1 Raumalle.
Paula Saloranta, Lapuan Virkiä: Noo, jos nyt on jotain sanottava, niin veikkaisin Rauman 1-2 tai 0-2 voittoa.
Antti Yli-Saunamäki, Viinijärven Urheilijat: 2-1 kotijoukkueelle (3-1, 1-2, 1-0). Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin. Tasaista ja vähäjuoksuista tahkoamista. Heidi Kuusisto ratkaisee supervuorossa.

Miesten superpesiksen puolella käydään neljän ottelun kierros. Viikonloppuna Itä-Länttä isännöivä Seinäjoen JymyJussit saa vieraakseen Sotkamon Jymyn. Alkukuusta tasaisen pelin Sotkamossa. Avainrooliin Etelä-Pohjanmaalla menee kotitustykkien eli kotijoukkueen Jukka-Pekka Vainionpään sekä vieraiden Roope Korhosen päivän kunto sekä lukkaripeli Jani Vljasen sekä Toni Kohosen välillä. Veikkaisin vieraiden hakevan pisteet supervuorossa jaksoin 1-2.

Jyväskylän Kiri pelasi hyvän toisen jakson viikonloppuna Sotkamossa. Tänään joukkue saa kotiinsa viime aikoina yllättävissä vaikeuksissa olleen Vimpelin Vedon. Avainpelaajia ovat molempien joukkueiden päävaihtajat eli Miikka Matikka Kiristä sekä Sami Haapakoski ViVe:stä ja ulkopelisuoritusten varmuus.  Veikkaan 0-2 voittoa Vimpelille.

Kouvolan Pallonlyöjät kohtaa Koskenkorvan Urheilijat. Kossu on hiljattain hivuttautunut sarjan kärkitrion tuntumaan, kun KPL:n suunta on valunut alaspäin. Tänään kotijoukkue on kuitenkin motivoitunut ja lukkari Joni Rytkönen pelaa tasonsa mukaisen huippupelin. Vieraiden mahdollisuus piilee jokerikaksikko Mikko Mahlamäen ja Jere Dahlströmin hurjassa vireessä. Joka tapauksessa Koplalle kotivoitto hieman yllättäen jaksoin 2-1.

Kiteen Pallo-90 kohtaa Kankaanpään Mailan. Kankaanpään ulkopeli on ollut sarjan heikointa, kun taas Kitee nojaa vahvaan ulkopeliin. Avainroolissa ovat nopeajalkaisten miesten onnistumiset. Mitä siis näyttävät kotijoukkueen Villet Hämäläinen sekä Posti. Entäpä vieraiden Antti Rinnevuori ja Marko Nygård. Kiteeläisille 2-0 voitto lienee kuitenkin päivän lopputulos.

Hyvinkään Tahkon vieraana on kauden alisuorittaja Alajärven Ankkurit. Tahko on piristynyt vaikean alkukauden jälkeen ja saattaa taistella vielä runkosarjan päätöshetkiin saakka kotiedusta. Avainasemassa tänään on Tahkon konkareiden tehokkuus eli Juha Korhosen ja Pasi Kokkosen. Vieraista kannattaa katse kiinnittää nopeajalkaisiin Juha-Matti Jaatiseen sekä Aki Oravaan. Kotijoukkue iskee tänään kaiketi 2-0 voiton vieraista.