Miesten superpesiksessä käytiin tänään täysi kierros. Alla ottelut, niiden alla jorinaa sekä haastattelut ottelusta Seinäjoen JymyJussit Sotkamon Jymy.

Jyväskylän Kiri – Koskenkorvan Urheilijat 2-0 (3-2, 7-6)
Kankaanpään Maila – Joensuun Maila 0-2 (1-6, 0-3)
Kiteen Pallo-90 – Hyvinkään Tahko 2-0 (4-0, 8-4)
Pattijoen Urheilijat – Alajärven Ankkurit 2-1 (2-3, 6-2, 0-0, 2-1)
Seinäjoen JymyJussit – Sotkamon Jymy 0-1 (0-6, 8-8)
Vimpelin Veto – Kouvolan Pallonlyöjät 2-0 (7-1, 3-1)

Sotkamon Jymy jyräsi avausjaksolla seinäjokelaisen kotijoukkueen JymyJussit. Joukkue voitti kolmostilanteet lukemin 4-11 ja teki jokaisella vuoroparillaan vähintään juoksun. Vahvinta oli Toni Kohosen ilotulitus, joka löi avausjakson kuudesta juoksusta puolet. Vahvasta kärjestä Niko Korhonen sekä Niilo Piiponniemi toivat kaksi juoksua mieheen.

tuikka-markus.jpg
Sotkamon Jymyn Markus Tuikan ulkopeliotteet ovat häikäisseet pesisväkeä alkukaudella, JymyJusseja vastaan nuori mies löi ensimmäisen runkosarjakunnarinsa. Kuva: Janne Kuronen

Toiselle jaksolle marssi piristynyt kotijoukkue. Joukkue meni ensimmäisessä sisävuorossaan kahden juoksun johtoon Tero Tyynelän ja Jukka-Pekka Vainionpään lyönneillä. Ensin mainittu kotiutti Veli-Pekka Yli-Hirvelän ja Vainionpää Tyynelän. Jymy tasoitti tasoittavallaan välittömästi, Immo Rautiaisella oli vielä sauma iskeä joukkue heti johtoon, mutta ei onnistunut siinä. Toisessa vuorossa JymyJussien kokenut Mikko Vainionpää löi pajatson tyhjäksi ja Miika Anttila vielä Vainionpään kotiin. Näin kotiyleisölle oli maireat 7-2 lukemat taululla. Seuraavassa vuorossa Jymyn Niko J Korhonen tuli Kosti Rautiaisen lyömänä kotiin. JymyJussit takoi seuraavassa vuorossa Markus Hallasuon lyömänä viimeisen juoksunsa, kotiin kipitti Yli-Hirvelä. Tämän jälkeen Jymy heräsi lopun taisteluunsa, ensin Kohonen löi Korhosista Nikon kotiin ja kakkoskärjestä Markus Tuikka löi kunnarin, kotiin riensivät edestä Veli-Matti Sigvart sekä Immo Rautiainen. Tasoitusjuoksun 8-8 lukemiksi löi Antti Hartikainen ja Tuikka tuli kotiin. Niin kolmannen päättävällä kuin neljännen päättävällä kokeneella Komulaisella oli mahdollisuus lyödä voittojuoksu, mutta tulos ei enää taululla muuttunut. Kolmostilanteet toisella jaksolla 10-12.

Palkitut

Seinäjoen JymyJussit
I Veli-Pekka Yli-Hirvelä
II Tuomas Raunio

Sotkamon Jymy
I Toni Kohonen
II Jani Komulainen

Supervuoro tavoitti ottelun jälkeen Seinäjoen JymyJussien Jukka-Pekka Vainionpään sekä Sotkamon Jymyn Markus Tuikan. Ensin ajatukset vierasjoukkueelle ja illan ottelusta voittajien leiristä löytyneelle Tuikalle.

Herätit tänään hienosti joukkueen toisella jaksolla taisteluun, mitä näet toisen jakson alun tahmeuteen syynä?

- Ei siinä mielestäni oikein mitään tahmeutta ollut. Muutamalla hyvällä lyönnillä ja yhdellä läpilyönnillä pääsivät rummuttamaan. Meillä ei usko loppunut missään vaiheessa. Siinä oli kuitenkin 3 sisävuoroa aikaa tehdä tarvittavat juoksut.

Kuvaile omaa kunnarisuoritustasi.

- Ei siinä mitään ihmeellistä. Sumppumies tuli lähelle pelaamaan ja luukkuun jäi tila johon sattui nyt lyönti onnistumaan. Eihän se ottamaton lyönti ollut, mutta hyvä näin, että kolme juoksua tuli.

Olet pelannut alkukauden erinomaista ulkopeliä, millaisia ohjeita olet saanut ulkopeliin kokeneilta joukkuekavereiltasi?

- Ei mitään erikoisempaa, jotain pieniä tarkennuksia ja apujahan sieltä aina tulee.

Pelaatko suosikkipaikallasi niin sisä- kuin ulkopelissä tällä hetkellä?

- Kyllä joo, ei ole mitään valittamista.

Millaisia ohjeita haluat antaa nuorille, jotka tällä kaudella pelaavat superpesiksen ensimmäisiä pelejä ulkovuoroissa?

- Ei muuta, kun pallot kiinni ja heitot pesille, ei se sen kummempaa ole!

Keiltä nuorilta pelaajilta etenkin odotat muissa joukkueissa tällä kaudella suurta vastuuta?

- Joni Rytköseltä Kouvolan Pallonlyöjistä.

Ja sitten kotijoukkueen lyöjäjokeri Jukka-Pekka Vainionpää.

Millainen maku ottelusta jäi?

- Erittäin pettynyt. Oltiin mun mielestä latauduttu peliin tosi hyvin ja toisella jaksolla vietiin peliä, mutta Sotkamo oli rautaa.

Odottiko joukkueesi mielestäsi jo liian varhain supervuoroa?

- Ei odottanut.

Sinulle ei tullut tällä kertaa kuin yksi lyöty juoksu, odottaako kotiyleisösi kohtuuttomia sinulta?

- En oikeen tiedä, mitä he odottavat minulta, mutta itse odotan tietysti itseltäni enemmän.

Mikä on sinun tapasi ylipäänsä pitää ajatukset pois yleisöstä?

- Mulla ei ole siihen mitään oikeeta tapaa. Mun mielestä on väärässä paikassa, jos kuuntelee lyönnin aikana yleisöä.

Mitä vinkkejä annat nuorelle jokeripelaajalle, joka on tulossa tällä kaudella superpesispelaajaksi?

- Luottaa omiin vahvuuksiin ja ei tämä superpesis niin vaikea sarja ole etteikö pärjää, jos vahvuudet on lyönnissä. Hienoa nähdä, että Kouvolan Pallonlyöjien Ossi Meriläinen ja Sami Mikkolanaho Alajärven Ankkureista on noussut nopealla tahdilla superpesiksen huipulle. Vaikka eivät täysin uusia pelaajia superiin olekaan, mutta esimerkkinä.