Sarjanousija Kamattaret jatkoivat siitä naisten superpesiksen tämän kauden avausottelussa siitä, mihin hallipesiksessä ja harjoitusotteluissa jäivät eli vahvoissa otteissa. Joukkue voitti avausjaksolla toiselta puolelta Satakuntaa saapuneen vierailija Rauman Lukon lukemin 1-0 (2-1, 2-2).  

Emilia Itävalolle juoksi kauden avausjuoksun

Joukkue sai ensimmäisen juoksunsa jo ensimmäisellä sisävuorollaan, kun Elisa Salonen kotiuti Emilia Itävalon. Seuraavaa juoksua saatiin odottaa kolmannen päättäneelle vuorolle, kun Annika Koivuniemi kotiutti Taiju Ollilan lukemiksi 2-0. Raumalaisjoukkue kavensi jakson päätöslukemat Enni Kylä-Kausen lyönnillä. Kotiin juoksi toinen joukkueeseen paluun täksi kaudeksi tehnyt Kaisa-Maija Rosvall.

Toinen jakso tasan

Toisella jaksolla vieraat menivät avausjakson päättävässä vuorossa johtoon kokeneen Tiina Andreasenin lyönnillä. Kotiin juoksi Miia Karppanen.  Avauslyönnin lyönyt Salonen kotiutti seuraavassa vuorossa tasoituksen, kotiin kipitti tälläkin kertaa Itävalo.  Kotijoukkue meni 2-1 johtoon Koivuniemen lyötyä Anniina Kiviharjun.  Vieraiden Kylä-Kause tasoitti 2-2 päätöslukemiksi kolmannen tasoittavavalla vuorolla Karoliina Kosken rientäessä kotipesän turviin.

Kolmostilanteet 10-12, yleisöä 458.

Supervuoro tavoitti ottelun jälkeen Kamattarien lukkarin Taiju Ollilan äidin Lea Haanpään.

Näkyikö tyttäresi pelissä mielestäsi ensimmäisen superpesisottelun jännittäminen?

- Tietty jännitys täytyy näkyä, muuten on jotain valmistautumisessa mennyt pieleen.

Miten hän mielestäsi onnistui pelissä?

- Lukkaripeli oli tutun rohkeaa ja juonikasta. Näppien haut olivat hienoja suorituksia ja heittokäsikin on kunnossa.

Millainen on oma pesäpallotaustasi?

- Lapualla koulupesistä joskus 50 vuotta sitten. Porin pesäkarhuissa junioripuolella taustalla useita vuosia häärin, kun tytär aloitti tämän harrastuksen. KaMassakin vuosia joukkueen taustalla. Nyt enää katsomoissa kannustetaan.

Mitä odotat Kamattarilta tällä kaudella?

- Rohkeaa ja iloista pesistä. KaMa on hieno seura, joka antaa naisille hyvät mahdollisuudet. Joukkuehan on aina niin vahva kuin sen huonoin lenkki on. Jokainen on ratkaisija tavallaan ja antaa joukkueelle kaikkensa.

Mitä terveisiä lähetät Pohjois-Satakunnan pesäpalloväelle?

- Naispesis on nyt kuuminta ja kiinnostavinta, kun tämä oman alueen upea joukkue esiintyy kotiyleisölle. Tulkaapas vielä runsaslukuisemmin kannustamaan ja tukemaan tätä hienoa KaMatar-joukkuetta.

Palkitut
Kamattaret

I Taiju Ollila
II Annika Koivuniemi

Rauman Lukko
I Hanna Väisänen
II Enni Kylä-Kause

Hyvää huomista äitienpäivää muillekin äideille.