Jyväskylän Kirittäret takoi Ylihärmän Pesis-Junkkareita vastaan kaksikymmentäviisi juoksua. Tiina Tolosen kaksi kunnaria kakkoskärjen takana on kovaa valuuttaa superpesiksessä, heti avausottelussa. Muutenkin joukkue oli hurjana, kun läpi ottelun kärkilyöntiprosentti oli 74. Kunnareita takoi kärjessä juosseet Elina Mäki ja Laura Nuutinen. Ylihärmä teki myös yhdeksän juoksua, mikä on kunnioitettava määrä kovasta ulkopelijoukkueesta. Vahvoja otteita esittelivät etenkin Terhi Pesonen ja Jutta Korkiamäki.

Lappeenrannassa Pesä Ysit kohtasivat sarjanousijan Uudeltamaalta. Vihdin Pallo sai tuntea vahvan kotijoukkueen rynnistyksen avausjaksolla. Seitsemän annettua juoksua on selvästi liikaa tällä sarjatasolla. Kuhmolaislähtöisen Piia Pulkkisen kunnari sekä Iina Lehtosen, Kati Nykäsen ja Hanna-Mari Ruuskasen vahvat otteet olivat mainioita opetustuokioita sarjanousijalle. Toisella jaksolla ulkopeli jo tiivistyi sarjanousijalla, mutta sisäpeli jäi tuloksettomaksi. Joukkue sai juoksunsa harhaheitoilla. Juoksut toi Virpi Hukka ja Mari Makkonen toivat yhden juoksun.

Viime kauden mestari Lapuan Virkiä jatkoi vahvoja ulkopeliotteita Rauman Lukkoa vastaan. Tiukka ulkopeli ei antanut raumalaisille yhtään juoksua. Virkiä teki molempiin jaksoihin 2 juoksua ja voitti ottelun näin vakuuttavasti. Salla Pollarin kaksi lyötyä ja Emmi Viitalan kolme tuotua juoksua olivat joukkueen parasta sisäpeliä. Raumalaisten kärki Miia Karppanen onnistui kentälle menoissa ja lukkari Susanna Kylä-Kause 80%:n kärkilyöntitehoilla. Ensimmäinen sai ottelusta kakkospalkinnon ja jälkimmäinen ykköspalkinnon.

Länsi-Suomessa käytiin ottelua Porin Pesäkarhujen ja Turku-Pesiksen välillä. Avausjaksolla ”ruosteessa” ollut porilaismylly teki vain kuusi juoksua ja Turku yhden, mutta toisella jaksolla tennislukemat vaihtui lentopallosta tuttuihin entisajan lumierälukemiin 15-0. Turun ainoan lyönnin löi Emma Nieminen, takkuilevan etenemisen suhteen tehot puhuvat omaa kieltään. Kärkilyöntiprosenttina koko joukkueelle 31 on heikko. Pesäkarhujen Hanna Hirvikoski takoi kunnarin, viisi lyötyä ja viisi tuotua sekä kaksitoista kärkilyöntiä sadan prosentin teholla. Hurjat tehot ja kausi on vasta alussa. Carita Toiviainen melkein samoin eli 1+3/3 ja 82%:a kärkilyöntien onnistuminen. Uusi lukkari Kaisa Salmela heidän tehojen välissä yksi kunnari ja kaksi tuotua, 90%:n kärkilyöntipelillä. Huh huh.

Viinijärven Urheilijoiden vieraana kävi toinen sarjanousija, kun joukkueen vastaan tuli Kempeleen Kiri. Tiukan ulkopelin avausjakso meni kotijoukkueelle niukimmin mahdollisin lukemin eli 1-0. Toisella jaksolla tennislukemat 6-1 eivät jättäneet epäilystä siitä, että mikä joukkueiden tasoero tällä hetkellä on. Viinijärven onnistujia olivat Inka Pietilä kahdella lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla, yhdellä lyödyllä ja tuodulla juoksulla Riikka Karppinen, kolme lyöntiä lyönyt jokeri Maija Kaappola sekä toinen jokeri, kuhmolaislähtöinen Anu Pulkkinen kahdella tuodulla. Kempeleen onnistumiset jakautuivat ykköspalkitulle Meri Kontulle ja kakkospalkinnon mukaan saanneelle Jonna Alasuutarille.

Otteluiden tulokset kertauksena

9.5. Jyväskylä-Ylihärmä 2-0 (14-4, 11-5), Lappeenranta-Vihti 2-0 (7-2, 2-0), Lapua-Rauma 2-0 (2-0, 2-0) ja Pori-Turku 2-0 (6-1, 15-0).

10.5. Viinjärvi-Kempele 2-0 (1-0, 6-1)