Monessa muussa palloilulajissa on jäädytetty pelaajien paitoja ennenkin etenkin miesurheilun puolella. Tulevana viikonloppuna käytävän naisten hallipesiksen lopputurnauksen yhteydessä jäädytetään Lapualla kahden Virkiässä peliuran pelanneen pelaajan paidat. Kyseessä ovat Sirpa Haapasalmi (os. Pollari) sekä Tiia Pöntinen.

Mistä ja keneltä idea paitojen jäädyttämiseen lähti?

- Idea paitojen jäädytykseen lähti Lapuan kaupungin liikuntatoimenjohtaja Hannu Kankaanpäältä. Hänen ajatus on lähtenyt muiden palloilulajien kulttuurista jäädyttää paitoja, aloittaa Lapuan Virkiän pesäpallojaoston puheenjohtaja Pekka Saari.

Mikä asema lapualaisessa urheiluelämässä naispesäpallolla on?

- Pesäpallolla on erittäin merkittävä asema lapualaisessa urheiluelämässä, koska superpesisnaiset on ainoa liigatason joukkue paikkakunnalla, kertoo Saari.

Milloin naispesäpallo löysi tiensä Lapuan Virkiän seuratoimintaan?

- Naispesistä on pelattu Lapualla vuodesta 1959 lähtien ja vuonna 1966 naiset nousivat mestaruussarjaan. Samana vuonna Lapualla pelattiin naisten Itä - Länsi-ottelu, Saari jatkaa.

Lapuan Virkiällä alkaa keväällä 45. kausi naisten pääsarjatasolla. Tähän mennessä maineikas seura on kerännyt seitsemän kultaa, kuusi hopeaa ja seitsemän pronssia.

Henkilökohtaiset muistot bloggarina minulla on Sirpa Haapasalmesta monipuolisena ja taitavana lukkarina, joka ei antanut nopean heittokätensä ansiosta juurikaan sisäpelaajalle. Muistan Tiia Pöntisen monipuolisena sisäpelaajana, joka selviytyi vuosien saatossa siitä roolista aina menestyksellä, mihin pelinjohto ja valmennus hänet toivoi. Mainittakoon, että henkilökohtainen naisten puolen suosikkiseurani ei kuitenkaan Lapuan Virkiä ole.

Supervuoro-blogi haluaa onnitella Sirpa Haapasalmea ja Tiia Pöntistä kunnianosoituksesta ja toivottaa lukijoille hyvää naistenpäivää. Yritän saada vielä ennen lauantain turnausta molempien urheilijoiden haastattelun blogiini, pysykää kanavalla.