Supervuoro pyrkii haastattelemaan jokaisesta naisten ja miesten superpesisseurasta jonkun ennen kauden alkua. Pelaajavalinnat ovat omasta päästäni. Ensimmäisenä haastatteluvuorossa on pelaaja Kankaanpään Mailasta ja Kouvolan Pallonlyöjistä. Pohjois-Satakunnasta Kankaanpäästä vastaukset sain Elias Liljalta ja kotikaupungistani Kouvolasta Pohjois-Kymenlaaksosta Tommi Mäentaustalta.

eliaslilja_kama-normal.jpg
Elias Lilja kiiruhtaa pesään. (Kuva: Hannu Väliaho)

1. Miten menee tässä vaiheessa harjoituskautta?
 
Elias Lilja: Hyvin menee! Harjoituskausi on sujunut mallikkaasti ilman sen suurempia loukkaantumisia. Kovaa ollaan menty! Tulevana viikonloppuna korkataan ulkopelit Kaman A-poikien kanssa Pöytyällä. 

Tommi Mäentausta: Harjoituskausi alkaa olla lopuillaan, vielä otetaan loppukiri, tehdään hieman maksimivoimaa ja sen jälkeen vielä herkistellään ennen kautta. Muuten harjoittelu on sujunut tavoitteiden mukaisesti, kehitystä voimatasossa ja nopeudessa on tullut. Runsaasti tullut oppia uudesta ulkopelipaikasta harjoitusten lisäksi myös hallipeleissä.

maentaustaTommi_kuva_kuvakori_jukkarasim
Tarkka katse eteenpäin ja pikajuna on valmis kohti seuraavaa pesää.
Kuva: Kuvakori / Jukka Rasimus

2. Milloin pääsette tai oletteko jo aloittaneet ulkona harjoituskauden?

Lilja: Kelit ovat olleet lämpimät, joten päästiin aloittamaan harjoituskausi pihalla viime maanantaina 7.4.
Mäentausta: Ulkoharjoituksia on takana kaksi, joista ensimmäinen Ti 8.4.

3. Mitkä ovat seuranne tavoitteet tulevalle kaudelle?

Lilja: Sijoituksellinen tavoite pudotuspelipaikka. Peli kerrallaan kohti yhteistä tavoitetta. 
Mäentausta: Seuran tavoitteena kuten myös joukkueen parantaa edelliskaudesta ja päästä pudotuspeleihin.

4. Mitkä ovat omat tavoitteesi tulevalle kaudelle?

Lilja: Omat tavoitteeni tulevalle kaudelle on osoittaa hyviä otteita miesten Superpesiksessä ja tietenkin menestys A ja B pojissa, miksei miehissäkin. Myös ehjänä pysyminen olisi tärkeää. 
Mäentausta: Omat tavoitteet on tietenkin kehittyä edelleen pelaajana eteenpäin, suurimmaksi osaksi ulkopelissä, kun on päässyt näyttämään kykyjä pelata linjassa.

5. Mitä uutta on lupa odottaa sinulta kesällä?

Lilja: Hmm.. Lupaan tuulettaa onnistuneista suorituksista rajummin kuin ennen. Ja eiköhän tänä kesänä nähdä myös vaakamailalyöntejä, eikä pelkkää pystäriä !
Mäentausta: Uusi ulkopelipaikka (todennäköisesti kakkosvahtina). Toki riippuen muusta kokoonpanosta ulkopelipaikka saattaa muuttua vaikka kesken kauden, mutta siihen ollaan varauduttu hieman paremmin, kun on talven päässyt keskittymään pelkästään linjapelaamiseen.