Naisten superpesiksessä pelattiin tänään ensimmäinen finaaliottelu Lapuan Virkiän ja Jyväskylän Kirittärien välillä, toisessa kamppailussa käytiin avauskoitos pronssimitaleista Kempeleen Kirin ja Porin Pesäkarhujen välillä

Finaalin avausjakso

Naisten ensimmäinen superpesisfinaali käynnistyi tiiviin ulkopelin merkeissä. Ensimäisellä jaksolla kotijoukkue Lapuan Virkiä rakensi kaiken kaikkiaan ko.lme kolmostilannetta ja kärkilyöntiprosenttikin jäi erittäin alhaiseksi: 32%.  Joukue sai aikaan yhden ja jaksovoittoon juoksun, kun Maija Kaappola kotiutti Emmi Viitalan. Kaappola olikin kahdella kärkilyönnillä joukkueensa ainoa täydellinen onnistuja sisäpelissä. Vierailija Kirittärien tekemiset olivat vielä kehnommat mailan varressa. Kolmostilanteita nolla, juoksuja nolla ja kärkilyöntiprosentti 30 eli jännitykset päättyköön toivottavasti finaalien osalta jo tähän.

Toinen jakso

Toisen jakson alussa pukukopista saapui piristynyt vierailija, joka rakensi heti joukkueen ensimmäisessä sisävuorossa tilanteen Tiina Toloselle, joka kotiutti Virpi Hukan. Kolamannen vuoroparin alussa sama kaksikko löi 0-2 juoksun ja 0-3 tilanteen löi Aino-Kaisa Mantere, joka kotiutti Laura Nuutisen. Virkiä kuroi kaksi juoksua tuottaneella Saija-Maria Saaren lyöntivuorolla tilanten jo kutkuttavaksi, kun kotiin riensivät Paula Saloranta ja Emmi Viitala. Virkiän myllytys jatkui vielä Jenna Kammi-Rahnaston kotiuttaessa Saaren ja Laura Kerolan kotiuttaessa Kammi-Rahnaston, joten lukemat vaihtuivat nopeasti taas kotijoukkeen eduksi lukemiin 4-3. Lisäjuoksuja ei ottelussa nähty. Yleisöä: 727.
Näin ollen finaalit avusottelun jälkeen Lapuan Virkiälle voitoin 1-0 ja huomenna ottelut jatkuvat Jyväskylässä. 

Supervuoro tavoitti naisten finaalin jälkeen Paula Salorannan Lapuan Virkiästä

Miten aamusi sujui? Menikö kaikki hyvin?
- Päivä lähti hyvin käyntiin normaalisti aamuhöntsäilyllä. 

Onko sinulla tiettyjä rutiineja pelien alla?
- Keskittyminen peliin lähtee heti herätessä, aamuhöntsä ja hyvä ruoka ja eikun kentälle! Näillä mennään aika pitkälti. 

Millaista oli pelata tänään finaaleja?
- Tiedossa on että finaaleista tulee tiukkaa vääntöä. Peli oli tiukka ja olen tyytyväinen että noustiin 0-3 tilanteeta rinnalle ja ohi tilanteeksi 4-3. On hienoa pelata finaaleissa ja näistä ajoista pitää nauttia.

Naisten ensimmäisessä pronssiottelussa vilskettä

Pronssiottelun avausjakso

Avausjuoksu nähtiin Kempeleessä kotijoukkue Kempeleen Kirin ja Porin Pesäkarhujen välillä jo avausvuorossa, kun vieraiden Carita Toiviainen tuli harhaheiton auttamana kotiin lukemiksi 0-1. Kotijoukkue tasoitti kuitenkin heti tasoittavassa vuorossaan, kun kokenut Marianne Reinikka löi Eveliina Kestin kotiin. Johtojuoksu 2-1 syntyi sameiassa vuoroparissa Heta Rautaisen lyödessä kotiin Essi Kyllin. Pesäkarhut rakensi toisen vuoroparin alussa yhden palon ajolähdön, joka muuttui kahden palon ajolähdöksi, josta Kati Nykänen kotiutti  Toiviaisen sekä Susanne Ojaniemen lukemiksi 2-3. Kotijoukkue tasoitti Kyllin kotiuttaessa Kestin. Neea Mikkola kotiutti Reinikan, joten vuoroparin jälkeen ottelu jatkui kutkuttavassa 4-3 tilanteessa. Vierailija rakensi seuraavassa sisävuorossaan jälleen ajolähdön, kahden palon tilanteessa Maria Suominen oli kolmospesällä,  Susanna Puisto kakkosella ja Heidi Kuusisto ykkösellä. Mitaliotteluille kuuluvassa vireessä oleva Nykänen löi Suomisen kotiin. Hetkeä myöhemmin harhaheitolla tuli Puisto kotiin lukemiksi 4-5. Tasoitusjuoksun löi Meri Kontu, joka kotiutti Anu Pulkkisen. Pesäkarhut rakensi viimeiseen sisävuoroonsa palottoman ajon tällä kertaa kakkoskärjestä, kun Emilia Harjunen oli kolmosella, kakkosella Milla Jakonen ja ykkösellä Tiia Ahvenniemi. Kovissa liemissä keitetty Heidi Kuusisto, joka kotiutti Harjusen ja juoksi itse ykköspesälle ja ajo jatkui Meri Kylänpään astuessa mailan varteen, joka rauhoitti tilanteen, mutta vain hetkeksi. Kuusisto löi Harjusen kotiin, Ojaniemi Suomisen, Harjunen Ojaniemen lukemiksi 5-8. Tämän jälkeen vierailija tiivisti ulkopelinsä eikä avausjaksolla lisäjuoksuja nähty.

Toinen jakso

Kempeleen Kiri rakensi ajolähdön kakkoskärjestään kahdella palolla, kun Emilia Linna oli kolmosella, Essi Kylli kakkosella ja Marianne Reinikka ykkösellä. Mailan varressa ollut Heta Rautiainen ei saanut kuitenkaan avausjuoksua lyötyä. Pelituulella oleva Nykänen löi sitä vastoin toisen jakson avausjuoksun. Kotiin tuli nuori superlupaus Suominen. Tiukassa oli toisessa jaksossa tämän jälkeen ulkopeli, kun lisäjuoksuja ei ottelussa enää nähty. Kolmostilanteet ottelussa menivät tasan 15-15. Yleisöä ottelussa oli 432.