Miesten superpesiksen kesä on siinä vaiheessa, että runkosarjassa käydään viimeisiä kamppailuja. Tänään viime vuoden mestarilla eli Sotkamon Jymyllä on mahdollisuus varmistaa Koskenkorvan Urheilijoita vastaan 2-0 voitolla runkosarjan voitto. Yksikään joukkue ei ole kauttaan voittojuhlasta toiseen marssinut, joten ottelun ennakkosuosikkina voitaneen pitää tänään kotijoukkuetta. Vahvasta ja raikkaasta lyöntipelistään tunnettu kotijoukkue voi varmistaa tänään runkosarjassa itselleen kolmannen sijan. Tämä tarkoittaisi ehkä, että vastaan asettuisi puolivälierissä samantyyppinen joukkue Keski-Uudeltamaalta eli Hyvinkään Tahko.
 
Samaan aikaan edellä mainitun ottelun kanssa käydään Kiteen Rantakentällä Kiteen Pallo-90:n ja Vimpelin Vedon koitos. Kiteen sijoitus runkosarjassa on auki, mutta kotijoukkue ei todennäköisesti halua vastaansa sen enempää Vimpelin Vetoa kuin Koskenkorvan Urheilijoitakaan. Voitolla kiteeläisten vastustaja saattaisi olla lähiseura samasta maakunnasta eli Joensuun Maila.
 
Alajärven Ankkurit pelaa kotiotteluaan Joensuun Mailaa vastaan. Joensuu vielä kyttää mahdollista kolmatta sijaa runkosarjan päätökseen. Tänään se olisi suoralla voitolla lähempänä kuin koskaan. Viimeinen ottelu pelataan tänään Pihkalassa, kun Hyvinkään Tahkolla on vastassa Kankaanpään Maila. Kankaanpää tarvitsee pisteitä kipeästi, jos haluaa pelata kaudella vielä loppupelejä juuri ylemmässä kastissa, mihin se halliturnausotteiden mukaan ehdottomasti kuuluisi. Näin ollen Keski-Suomessa Jyväsyklän Kirin miehet toivovat Tahkon kotivoittoa.
 
Nurmon Jymylle päivän otteluille on sen verran merkitystä, että miehet miettivät sitä, ovatko runkosarjassa viimeisiä kenties vai ei? Kauden lievä alisuorittaja Pattijoen Urheilijat ovat myös huilivuorossa. He toivovat Alajärven Ankkureiden järjestävän Joensuun Mailalle ennen playoffeja samanlaisen opetuksen kuin itselleen eli pisteetöntä ottelua Pohjois-Karjalaisille. Sarja on tiukka, paljon on vielä ratkeamatta. Ollaanko tämän illan jälkeen jo viisaampia vai jääkö kaikki avoimeksi sunnuntaihin asti? Pysykää kanavalla.