Naisten puolivälieräkamppailut näyttävät ennakkoon niin selkeiltä, että niiden pelaamisesta voitaisiin olla monien huippuseurojen kotikatsomoissa olla sitä mieltä, että pienempi tuska tulisi hävinneelle joukkueelle, jos pelit jätetään pelaamatta. Tuo asetelma on se, joka tekee urheilusta värikkään ja juuri kiehtovan. Sen jälkeen alkaakin tapahtua usein sellaisia, mikä nähdään yliluonnollisena.


Lyöjäkuningatar tämän kauden runkosarjassa on Heidi Kuusisto Porin Pesäkarhuista, huikealla 1+81 saldolla. Toiseksi tuli saman joukkueen Hanna Hirvikoski 3+66 lukemin ja kolmas Seinäjoen Petojussien Tanja Vehniäinen lukemin 1+65. Tämän jälkeen seuraavat tulevat sangen kaukana, eli lähes kahdenkymmenen juoksun päässä. Etenijäpuolen kärkikaksikko löytyy myös runkosarjan voittaneista Pesäkarhuista. Ykkönen oli Kaisa Kärkkäinen 66:lla tuodulla ja Emmi Viitala toinen 59:llä. Kolmas on upean kauden pelannut Marjukka Urpelainen Lappeenrannan Pesä-Yseistä, tuotuja 57. Kärkilyöntitilaston kolme parasta ovat sitten eri seuroista kukin, voittaja lyöjäkuningatar Hirvikoski 167 kärkilyöntiä. Kakkossija meni Kirittärien Laura Nuutiselle ja kolmas sija Pesä-Ysien Henna Kytösalmelle, Nuutisella kärkilyöntejä kertyi 156 ja Kytösalmelle yksi vähemmän.


Naisten puolivälieräkamppailuissa tällä kaudella kohtaavat: Pesäkarhut-SiiPe, Kirittäret-Fera, Virkiä-Turku-Pesis ja Petojussit-Pesä-Ysit. Ohessa ajatuksiani näistä pareista.


Pesäkarhut – SiiPe


Pesäkarhut menee jatkoon voitoin 3-0, Siilinjärven Pesiksen ulkopeli on päästänyt runkosarjassa yli neljä kertaa enemmän juoksuja kuin porilaisjoukkue. Pesäkarhujen vahva ulkopeli saa jatkoa ja kehittyy pelaten, sekä harjoitellen kohti kauden huipennusta vaarallisen kovaksi. Sisälläkin Pesäkarhut ovat iskeneet yli kaksinkertaisen määrän vastustajaansa nähden. SiiPen tilannetta ei helpota sekään, että se hävisi kotonaan 28.7. Porille jaksoin 0-2 (3-7, 1-17). Aiempi kohtaaminen kesäkuun alussa Porissakin päättyi 2-0 (13-0, 11-1) lukemin.


Kirittäret – Fera


Toinen satakuntalaisjoukkue eli Rauman Fera joutuu kylmään kyytiin kestomenestyjä Kirittäriä vastaan.  Yhden jaksopisteen keskinäisissä otteluissa menettänyt Keski-Suomen joukkue ei häviä näitä otteluita kertaakaan ja murskaa tasaisella materiaalilla raumalaiset otteluvoitoin 3-0.  Feran nuori joukkue maksaa siten edelleen oppirahoja ja odottaa sitä, että kokeneemmat joukkueet alkavat tekemään nuorennusleikkauksiaan.


Virkiä – Turku-Pesis


Lapuan Virkiä pelasi vahvan runkosarjan ja sijoittui vain pisteen Kirittärien perään. Tasapisteissä paikallisvastustajastaan heidät ohitti useammat kolmen pisteen voitot. Lapualaisten ulkopeli on tällä kaudella ollut rautaa. Yllättäjäjoukkue Turku sitä vastoin meni loppujen lopuksi selkeästi pudotuspeleihin. Runkosarjan kuudes Varsinais-Suomesta saattaa saada yhden otteluvoiton Turussa, ellei maha ole kaudesta vielä täysi. Näin Turku-Pesis  tipahtaa jatkosta voitoin 1-3.


Petojussit – Pesä-Ysit


Joukkueet kävivät loppuun asti taistelua pudotuspelien kotiedusta. Lopulta seinäjokelaisjoukkue oli vahvempi ja Lappeenrannan iloiset naiset saavat kiertää bussilla läpi maan ensin. Noin neljäsataa kilometriä jatkuvissa helteissä saa molemmat joukkueet hikoilemaan paljon jo bussimatkojensa aikana. Parin kohtaaminen on tiukka. Kesäkuun 30.pv Etelä-Pohjanmaalla Peto-Jussit voitti 2-1, mutta 22.pv samaa kuuta Pesä-Ysit oli parempi jaksoin 2-0. Molempien joukkueiden materiaali on laaja ja voi parhaimmillaan yltää vielä välierissä itseään paremmin yltäneiden pudottamiseen finaaleista. Veikkaus on veikkaus ja niinpä sanoisin, että Pesä-Ysit menevät tästä parista jatkoon voitoin 3-2.