Tänään käydään naisten puolella runkosarjan viimeinen kierros. Puolivälieräsarjasta on tiedossa vasta se, että runkosarjan voiton on varmistanut Jyväskylän Kirittäret. Suuria yllätyksiä runkosarja ei ole näyttänyt tällä kaudella.

Toinen selvä asia selvä asia on, että Turku-Pesis on sarjan yhdeksäs, Kempeleen Kiri kymmenes ja Seinäjoen Peto-Jussit yhdestoista. Näiden kolmen kausi päättyy. Ykköspesiksestä nousee yksi joukkue ensi kaudella uutena naisten superpesikseen. Vaihtoehtoina on Vuokatin Veto Sotkamosta, Kankaanpään Maila, Mansen Räpsä Häymeenkyröstä ja Roihu Helsingistä.

Jos kaikki menee, kuten pyöreäpalloisessa urheilussa sopisi olettaa. Kirittärien vastustajaksi tulee tänäänkin käytävän ottelun seuralainen eli Ylihärmän Pesis-Junkkarit Kauhavalta. Sarjan kakkoseksi tulee sijoittumaan Lapuan Virkiä, joka saanee vastustajaksi myös tämän päivän vastustajan Rauman Lukon tai aika ajoin viime peleissä pirteitä otteita esittäneen Vihdin Pallon.

Porin Pesäkarhut vierailevat tänään Turussa, mistä he kaiketi nappaavat 2-0 voiton Turku-Pesiksestä. Vahvasti loppukauden pelannut porilaislauma saa vastaansa juuri edellä mainituista Lapuan Virkiän spekuloinneissa olleista joukkueesta toisen.

Viinijärven Urheilijat ja Lappeenrannan Pesä-Ysit kamppailevat siitä vielä, kumpi joukkue aloittaa keskinäisen puolivälieränsä kotonaan. Tämän hetken sarjataulukossa joukkueilla on yksi piste eroa. Jos Lappeeranta voittaa tänään 2-0 voitolla vieraissa Vihdin, kotietu on Pesä-Ysien. Siinä vaiheessa ei ole merkitystä sillä, miten Viinijärven Urheilijoiden käy Kempeleessä paikallista Kiriä vastaan. Viinijärven tulee näin ollen saada kaksi pistettä enemmän tänään kuin Lapppeenrannan omassa ottelussaan, jos mieli saada kotiedun.

Lyöjätilaston voittanee Lapuan Virkiän Tanja Vehnniäinen ja Lapualle mennee kaiketi etenijätilaston voittokin, voittosta kamppailevat joukkueen sisältä Paula Saloranta ja Emmi Viitala. Puolivälierät käynnistyvät perjantaina klo 18.