Kiteen Pallo-90:n monivuotinen webmaster Niilo Hirvonen pelaa tänään pelattavaa ottelua Vimpelin Vetoa vastaan monta kertaa ennen kuin ottelu saa lopullisen muotonsa. Ottelu Hirvosella alkoi jo aamupäivästä, kun hän seuran verkkosivuille luo aluksi ottelusta kuvakansion ja hiukan raportin pohjaa.

Kotoisalle Rantakentälle mies kiiruhtaa tuntia ennen ottelun alkua, jossa hän tekee myös ottelua koskien valmistavia töitä. Puoli kuudelta on seuran pitkäaikaisen talkoolaisen Kari "Sutki" Sutisen pitämä joukkueiden esittely Vip-teltassa. Näissä tiloissa käydään myös ennakkoarviota siitä, kuinka ottelussa tulee käymään eli esihaastatteluja on muun muassa luvassa.

Kuudelta alkaakin tänään itse ottelu, jonka aikana hän ottaa pari-kolme sataa kuvaa. Lisäksi hän kirjaa muistikirjaansa merkintöjä kaikaista etenemisistä: Lyhenteet 1rn, kn, 2rn, varsi, hid., pom, 2-pss, 2s, 3s, välil. jne löytävät muistikirjasta paikkansa ottelun aikana. Päätösvihellyksen jälkeen on luvassa lehdistötilaisuus ja kotiin lähteminen. Kotona raakakuvat siirtyvät kuvapalvelimeen. Tämä vie tunnin.

Illan hämärtyessä ja vuorokauden käydessä loppua kohti sivuille tulee raportti, joka sisältää otteluselosteen lisäksi tietoa ottelun ratkaisuhetkistä ja pelinjohtajien sekä pelaajien kommentit. Tällainen on siis Hirvosen kotiottelupäivä, lisäksi hän pyrkii kauden aikana käymään vierasotteluissa muun aktiivisen elämän rajoissa myös Kouvolassa, Jyväskylässä, Sotkamossa ja luonnollisesti lähiseura Joensuun Mailan vieraana Pohjois-Karjalan pääkaupungissa, Joensuussa.

Etempänä olevien vieraspelien osalta hän kuuntelee Radio Suomesta ottelut ja joskus ottelun jälkeen ottaa puhelun pelinjohtaja Vesa Varoselle tai joukkueenjohtaja Jarno Timoselle. Lisäksi pelien tarkemmat tilastoasiat Niilo Hirvonen tarkistaa vielä Bittilähteen sivulta. Tärkeä osa yhteistyötä on myös muiden seurojen verkkosivut ja alueen sanomalehdet. Lähteen mainitseminen onkin tärkeä osa, jotta tietojen oikeellisuus ja vastuukysymykset pysyvät kunnossa.

Seuran verkkosivuja Niilo Hirvonen hoitaa nyt viidettätoista vuotta eli hän aloitti samana vuonna jolloin Kiteellä järjestettiin ensimmäinen Itä-Länsi-tapahtuma. Seuran talkoissa aluksi atk-kirjurina on menossa kahdeskymmenes kausi kuten Kiteen Pallolla seuranakin. Lopuksi kyselin vielä Hirvosen arvioita ja veikkauksia kuluvasta kaudesta.

 -  Topi Hurskainen ja Simo Rahunen ovat nuoria pelaajia, jotka ovat erittäin lahjakkaita, mutta kovassa opissa tällä kaudella polttolinjassa, toteaa monivuotinen lajiasiantuntija Niilo Hirvonen.

Kautta aikain kiinnostavimmaksi pelaajaksi Kiteellä hän nostaa legenda Pasi Pirisen, joka oli kaksi vuotta aiemmin aloittanut pääsarjatasolla kuin hän. Toiseksi hän nostaa ilopilleri Sami Partasen, joka siirtyi viime syksynä KiPasta Kouvolan Pallonlyöjiiin.

 - Pudotuspeleissä ollaan ja välieriin asti mennään, mikäli puolivälierissä ei tule vastaan Sotkamon Jymy, lopettaa Hirvonen.

Huomisaamuna Hirvonen vielä korjaa raporttiin mahdollisesti tulleet painovirheet ja laittaa 5-8 kuvaa otteluselostuksen vahvistukseksi. Ja käsittelee pari-kolme tuntia PhotoShopilla kaikki verkkopalvelimelle menneet kuvat rajaten ja säätäen kuvien ominaisuuksia.

Linkit: 
Kiteen Pallo-90
Vimpelin Veto

Otteluraportit ottelusta (täydennetty bloggasta 8.6.2010 klo 23:50)

Kiteen Pallo-90:n sivujen raportti
Vimpelin Vedon sivujen raportti