Sarjanousijalle heti mestarin päänahka

Yli kaksituhatpäinen katsojajoukko näki Kankaanpäässä uudistuneen sarjanousijansa eli perinteisen Kankaanpään Mailan, jonka avausvastustajaksi oli matkustanut Vimpelin Veto. Tähtimerkit eivät luvanneet kotijoukkueelle juuri mitään, kärkilyöntiprosentitkin meni vieraille lukemin 65-48, mutta kotijoukkue kuitenkin voitti ottelun 1-0 (2-1, 4-4). Kokenut lukkarivelho Sami Heinikainen sai kotijoukkueen ykköspalkinnon ja kakkospalkinnon nappasi neljällä lyödyllä juoksulla Matti Korhonen. Tähtisikermän nimilistassa pitävä hallitseva mestari pelasi hyvää sisäpeliä, mutta ratkaisupaikoissa venymistä ei tällä kertaa ollut. Joukkueesta palkittiin uusi lukkari Hannu Huuskonen ja kolme lyötyä kerännyt, lyöjäkuninkaaksi jo monissa kauden etukäteisarvioissa julistettu Jere Dahlström.

Pohjois-Karjalan joukkueille voitto ja tappio

Koskenkorvalle asti matkustanut joensuulaisjengi jäi pisteittä, kun Koskenkorvan Urheilijat voitti Joensuun Mailan 2-0 (4-0, 12-2). Koskenkorvan sieppari Ville Viita haki kakkospalkinnon raadilta, ykköspalkinnon haki huikeat neljätoista kärkilyöntiä kerännyt jokeri Juha Niemi. Tähän päälle Niemen avausottelun saldo oli 2+8/3. Vieraista palkinnot haki joukkueen uudet pelaajat, ykköspalkinto Lauri Kiviselle ja kakkospalkinto Aleksi Rautiaiselle.

Toisessakin Pohjois-Karjalaa koskevassa ottelussa herättiin todellisiin juoksupeijaisiin vasta toisella jaksolla. Jos Koskenkorvalla etelä-pohjanmaalainen joukkue vei, niin saman maakunnan joukkue vikisi Kiteen Rantakentällä. Kiteen Pallo-90 murskasi Nurmon Jymyn lukemin 2-0 (3-1, 21-3). Sarja-avauksessa vierasjoukkueesta ei ole paljoa kerrottavaa, joten kerrotaan kuitenkin ykköspalkinnon saanut konkari Mikko Vainionpää ja viisitoista vuotta nuorempi Juho Toivola. Kiteeläisten hurjasta ilottelusta löydettiin palkinnot Toivolan ikäiselle Simo Rahuselle. Miehen tehot 1+5/5 ja 10 kärkilyöntiä ovat kova meriitti ykköspalkintoon. Kakkospalkittu lukkari Toni Laakso löi neljä ja toi neljä juoksua, väkevä startti näiltä miehiltä todellakin. Kiteen kokenut jokeri Mika Laukkanen löi kuusi ja toi yhden juoksun ja kova vaihtajapelaaja Pasi Kokoonen toi kuusi juoksua.

Pohjoinen puhuri kävi Etelä-Suomessa

Kouvolan Pallonlyöjät ja Sotkamon Jymy pelasi lähes hellesäässä supervuoroon asti menneen ottelun, kun vierailija oli niukasti 1-2 (3-0, 1-7, 1-2) parempi. Avausjaksoa hallitsi kotijoukkue, kun vieraita vaivasi vielä yli-innokkuus ja tämä näkyi pieninä virheinä. Toiseen jaksoon osat kääntyivät, kun ote siirtyi vähitellen vieraille. Harvoin on Kouvolassa vieraat sarjaottelussa yhdeksää juoksua (viimeksi:  KPL-Tahko 10.7.2009, lyöjämaestro Simo Eerikäinen löi Tahkon kymmenestä juoksusta viisi) yhteensä tehneet. Ykköspalkinto kotijoukkueesta meni kolmeen lyötyyn yltäneelle Sami Joukaiselle. Kakkospalkinto meni hutunkeitossa Jani Komulaiselle hävinnelle Saku Kapaselle. Yli kolmituhantisessa katsojajoukossa kannustettiin molempia joukkueita, mutta suurin osa joutui pettymään, kun Sotkamo oli vahvempi ratkaisuhetkillä. Ykköspalkinto vieraista meni Sotkamon Jymyn etukentän täsmähankinta Aki Oravalle, sataprosenttinen sisäpeli eli kahdeksan kärkilyöntiä, kaksi lyötyä ja kaksi tuotua, oli päivän ottelun ehdottomasti parhaan miehen työnäyte sisällä, mutta ulkonakin mies oli huikea. Kakkospalkinnon nappasi tv-ottelussa kaksi juoksua tuonut Antti Hartikainen. Tasaisesta voittajajoukkueesta voisi vielä nostaa esiin 100%:n lyöntipelin pelannut, voittojuoksun lyöneen Jimi Heikkisen.


KPL:n Sami Partanen polttaa ykköspesälle SoJy:n Jere Vikströmin.

Uudenmaan suunnalla, Pihkalan pesäpallopyhätössa, vieraana Hyvinkään Tahkolla oli Pattijoen Urheilijat Raahesta, joka haki pisteet lukemin 1-2 (2-1, 2-5, 0-1). Kunnarin lyöneet Marko Rasinkangas ja Hannu Ikonen palkittiin vierailijoista, ensin mainittu ykköspalkinnolla. Näin Ikonenkin sai uudessa joukkueessa hyvän alun. Tahkon palkitut löytyvät miehistä, joista aiemmin ei ole lehdet paljoa kertoneet. Ykköspalkinto meni Jesse Jokelalle ja kakkospalkinto Miro Marttilalle. Molempien kärkilyöntitehot kotiutustilanteissa oli sataprosenttiset. Niin Pattijoen palkitut kuin Tahkon Jokelakin löi kunnarin.