Superpesiksessä on tällä kaudella käytössä taas ns. paikalliskierrokset. Mielestäni ajatus on todella hyvä sikäli mikäli, että lajin mielenkiintoa halutaan alueellisesti lisätä. Totuus on kuitenkin se, että järjestipä paikalliskierrokset lohkojakoineen miten tahansa, on joku joukkue aina enemmän kärsivämpi kuin toinen. Nyt paikallispeleissä Itä-Suomessa kohtaavat miesten Superpesiksen puolella esimerkiksi Kouvolan Pallonlyöjien kanssa Kiteen Pallo-90, joka taistelee pudotuspelipaikasta ja Joensuun Maila, jonka kausi ei ole alkanut toivotulla tavalla.

Pitäisikö lohkojakoa miettiä kenties uusiksi? Näkökulma voisi olla toisenlainen eli se, että lohkot kattaisivat puolet sarjan joukkueista. Idän joukkueet pelaisivat keskenään toiset ottelut ja lännen joukkueet omansa. Naisten Superpesiksessä tämä tietäisi sitä, että lännen puolella koitoksissa olisi mukana  Porin Pesäkarhut, Peto-Jussit, Lapuan Virkiä, Turku-Pesis, Rauman Fera ja Ylihärmän Pesä-Junkkarit.  Idässä olisivat Kirittäret ja Valo Jyväskylästä, Oulun Lipottaret, Siilinjärven Pesis, Viinijärven Urheilijat ja Lappeenrannan Pesä-Ysit.

Haluaisin mielelläni nähdä tämän kuitenkin laajemmin eli yhdistettynä myös ykköspesiksen sarjoihin, myös naisten puolella, jossa nykyisin on alueelliset lohkot. Tämä siksi, että pelaamalla kehittyy hyvin ja tämä olisi eteenpäin uralla pyrkiville pelaajille oiva näytön paikka omista kyvyistä. Miehissä Ykköspesiksen lohkojako menisi siten, että lännessä olisivat Alajärven Ankkurit, Kankaanpään Maila, Vaasan Maila, Ylivieskan Kuula, Ylistaron Kilpa-Veljet ja Jokioisten Koetus. Idän lohkossa pelaisivat Haminan Palloilijat, Haapajärven Pesä-Kiilat, Imatran Pallo-Veikot, Puijon Pesis, Oulun Polte ja  Kempeleen Kiri. Oulun seutulaisille syy tähän kummalliseen lohkojakoon juontaa siitä, että Oulun sijainti on Helsingin itäpuolella. Haapajärven ja Ylivieskan joutuminen eri lohkoihin on tietysti vähän outo, en kiistä sitä. Joukkueet voisivat pelata ykköspesiksessä kaksinkertaisen sarjan omassa lohkossaan.

Joskus aiemmin olen puhunut siitäkin, että Superpesiksen pudotuspelejä voisi kehittää seuraavasti. Kuusi parasta miesten superin joukkuetta pelaisi keskenään runkosarjan jälkeen kaksinkertaisen sarjan ja samaan aikaan superin kuusi heikointa pelaisi kuuden ykköspesiksen parhaan kanssa yksinkertaisen sarjan, josta kaksi parasta pääsisi puolivälieriin. Tämä alempien joukkueiden sarja mahdollistaisi siten alkuperäisen ykköspesiksen kuutoselle jopa pääsyn mitaleille saman kauden aikana ja ennen kaikkea seuraavan kauden superpesispaikkakunnaksi – radikaalia joidenkin mielestä, mutta pohtimisen arvoista. Näin saataisiin superpesiskeen jo alun otteluihin toivottua kutinaa.