Sotkamon Jymy matkusti tänään neljänteen puolivälieräänsä Jyväskylään. Vastassa oli Kiri, joka kirittikin Jymyn taivalta avausjaksolla aina kolmanteen vuoroon saakka, sama toistui toisella jaksolla.

Avausjakson ensimmäisellä vuorolla kotijoukkueen jokerilyöjä Kalle Virolainen löi Perttu Hautalan ja Hannu Kiukkosen. Tasoittavalla päivän nimi eli Roope Korhonen kavensi Sotkamon Jymylle 2-1 lyönnillä ja Korhosen Niko tuli kotiin. Seuraavan lyöjän Aki Oravan vuoro oli kotiuttaa Toni Kohonen. Toisella vuoroparilla Orava pääsi yrittämään vielä tuloksetta Niko Korhosen kotiutusta.  Kolmannessa vuorossa Jymy sitten menikin menojaan. Ensin Kohonen kotiutti Niko Korhosen ja Antti Hartikaisen.  Huokaisua kotijoukkueelle ei tullut tämän jälkeen, kun Korhosen Roope kotiutti vielä Jani Komulaisen. Pieni huokaisu seurasi, mutta pian Immo Rautiainen kotiutti vielä Roope Korhosen. Neljännen alkuun vieraat lähtivät uneksien jo tauosta, mutta Kiristä Mikko Rantalahti löi kotiin Kimmo Carlsonin ensin lukemiin 3-6 ja 4-6 lukemat jaksolle viimeisteli Juho Määttälän lyönnillä Ville Kotro.

Toisen jakson aloitti sisällä Sotkamon Jymy. Roope Korhonen löi avausvuorossa Antti Hartikaisen kotiin.  Tasoittavalla vuorolla Kirin Ville Kotro löi Ilkka Ylitalon kotiin.  Toisessa vuoroparissa Kiri heitti ensin harhaheiton ja Korhosen Niko tuli kotiin. Vuoron edetessä Korhos-Roope kotiutti vielä Piiponniemen Niilon kotiin. Kiri ei tästä lannistunut. Toisen vuoroparin tasoittavalla Hannu Kiukkonen löi Kimmo Carlsonin kotiin, hetkeä myöhemmin tasoitus tuli Pasi Rajalan lyödessä Perttu Hautalan kotiin. Kolmas vuoro tuotti lopulta ottelun viimeiset juoksut. Ensin illan hahmo Roope Korhonen löi viidennen juoksunsa ja Antti Hartikainen tuli kotiin. Tämän jälkeen jakson päätöslukemat 3-5 löi Mikko Korhonen, joka kotiutti Korhosen Roopen. Näin ollen päivän pesäpallo-ottelusta näkyi vahvasti Suomen yleisin sukunimi: Korhonen.

Katsojia Hippoksella Jyväskylässä oli 1156.  Kotijoukkueesta palkittiin ykköspalkinnolla yhden lyödyn ja yhden tuodun juoksun Ville Kotro ja kakkospalkinnolla kaksi lyötyä juoksua kerännyt Kalle Virolainen. Sotkamon Jymyn kakkospalkinnon sai kolme tuotua juoksua kerännyt Antti Hartikainen. Ykköspalkinto meni viiden lyödyn ja kahden tuodun juoksun Roope Korhoselle.

Alemmissa pudotuspeleissä Kankaanpään Maila hoiti itsensä kuiville Alajärven Ankkureita vastaan. Näin ollen hallimestari voi rauhoittua ja miettiä ensi kauden metkuja. Sarjanousija sitä vastoin joutuu vielä keskittymään karsintaotteluihin. Kouvolan Pallonlyöjät otti toisen voiton Nurmon Jymyä vastaan, joten siinä parissa vielä odotetaan kolmatta voittoa.

Tällä hetkellä ykköspesiksestä karsintoihin näyttää tulevan Seinäjoen Maila-Jussit sekä Oulun Lippo Pesis.  Mainittakoon, että Seinäjoen Maila-Jussien ja Ulvilan Pesä-Veikkojen ottelussa tänään oli 862 katsojaa ja Kempeleen Kirin sekä Oulun Lippo Pesiksen kohtaamisessa 913 katsojaa. Otteluparit ovat tällä hetkellä 2-0  ja niistä kolmannen voiton nappaavat pääsevät taistelemaan paikasta superpesikseen.