pesakarhut.jpg           logo_LaVe1.jpg

2-0 (4-2, 15-1)

Ennakkosuosikkeihin lukeutuva Porin Pesäkarhut nuiji kauden toisessa ottelussaan, avausotteluaan pelanneen sarjanousija Lappajärven Veikot kotikentällään tylyin lukemin. Viime kaudella vielä ykköspesiksessä pelannut vierailija on vahvistunut, mutta niin on porilaisryhmäkin ennakkokaavailuissa. 

Usein näinä aikoina kuulee siirtojen perusteina, että haluaa siirtyä mahdollisesti menestyvään seuraan. Tapauksia on myös toisenlaisia, kuten Piritta Kärnä, joka palasi kasvattajaseura Lappajärven Veikkoihin seuran noustua superpesikseen. Kärnän uran varrelle on mahtunut useita seuroja: Vimpelin Veto, Ylihärmän Pesis-Junkkarit, Lappeenrannan Pesä Ysit, Rauman Lukko, Kankaanpään Maila ja Seinäjoen Maila-Jussit.

Kärnän tehot olivat viime kaudella Maila-Jusseissa 48 lyötyä juoksua ja 2 tuotua. Runkosarjassa lukemat riittivät lyöjätilastossa viidenteen sijaan. Hänen osuus oli päivän tappikoitoksesta huolimatta merkityksellinen, sillä joukkueensa ykköspalkittu löi joukkueensa kolmesta juoksusta kaksi. Seuran ensimmäisen superpesisjuoksusta mailan varressa vastasi Essi Ritola ja ensimmäisen tuodun juoksun kirjasi Janina Männikkö, joka toi ottelussa kaksi juoksua. Kotijoukkueen tehokkain oli ykköspalkittu jokerivirtuoosi Susanna Puisto, joka löi seitsemän ja toi kaksi juoksua. 

Kolmostilanteet 31-4, yleisöä: 542.

Superpesisdebyytit, 
Porin Pesäkarhut: -
Lappajärven Veikot: Roosa Aho, Kaisa Jaakkola, Jannika Lillunen, Karoliina Luoma-aho ja Riina Rantala. 

Supervuoro jututti pelin jälkeen Porin Pesäkarhujen pelinjohtaja Sami Österlundia ja Lappajärven Veikkojen kakkospelinjohtaja/fysiikkavalmentaja Markku Lassilaa.

Millainen peli oli?

Sami Österlund, Porin Pesäkarhut: Kylmä sää, mutta silti tehtiin hyvin juoksuja.

Pesäkarhut eivät Österlundin mukaan perhentyneet ennalta vastustajan peliin vaan pyrkivät pelaamaan omaa peliä. 

Miten kuvailisit näkemäsi perusteella sarjanousijan ja teidän nuorimpien pelaajien eroja?

Sami Österlund: Joukkueemme nuoret olivat edellä lajitehokkuudessa, tämä näkyy muun muassa heittämisessä ja pesiltä lähtemisessä. Päivän ottelusta b-ikäisiä joukkueessamme ovat Minttu Vettenranta ja Eveliina Tuominen sekä viime kaudella näiden lisäksi b-ikäinen oli Oona Liimatainen

Lappajärven Veikkojen ensimmäinen superpesisottelu on takana. Vastustaja jyräsi laajalla rintamalla, millainen peli oli verrattuna viime kauteen?

Markku Lassila: Eka jaksolla oltiin hyvin mukana, toisella jaksolla tuli muutama räpylävirhe.

Lappajärven Veikoissa on pelaajia, jotka ovat pelanneet muualla superpesistä, joukkue pyrkii hyödynntämään tätä jatkossa Lassilan sanojen mukaan. Tänäänkin he tiesivät, miten vastustaja tulee pelaamaan, mutta mitaliehdokas löi tänään Lassilan sanojen mukaan hyvin.

Millaisia odotuksia joukkueella on LaVe:n kasvattia Piritta Kärnää kohtaan?

Markku Lassila: Kyllä häneltä vastuunkantoa ja juoksuja, kun kotiutustilanteita tulee. Tänäänkin hän löi kaksi juoksuia.

Millaisiin asioihin kiinnititte huomiota tämän kauden joukkuetta kootessanne?

Markku Lassila: Joukkueessa on viime kauden runko, ihan huippupelaajia emme saaneet joukkueeseen, kun he siirtyvät helposti vaan huippujoukkueiden välillä toisiin. Uskon kuitenkin, että joukkueemme parantaa, kun saadaan harjoittelua alle.

Raportti Porin Pesäkarhujen sivulla:
Pesäkarhut - Lappajärven Veikot