Myöhäiseen syksyyn jäi pesäpallokauden päätös, kun legendaarisella Mantun kentällä kauden viimeisen sarjaottelun pelasivat a-poikien pronssista tasaisen taiston käyneet Siilinjärven Pesis ja kauden paras joukkue pesäpallon saralla ollut Sotkamon Jymy. Sotkamolaiset nappasivat nimittäin miesten kullan lisäksi, B-poikien kultaa ja juuri hetki sitten A-poikien pronssimitalit. Vimpelin Veto nappasi näissä ryhmissä myös kaikissa mitalit, nimittäin hopeiset.

Tämän päivän ottelu ratkaisi juuri ”suurten maalaisseurojen” Vedon ja Jymyn paremmuuden. Siilinjärvellä avausjakson mennessä 2-2 tasan pohjalaisilla oli vielä saumansa, menipä SiiPe vielä heti toisella jaksolla 3-0 johtoonkin. Jymyn nuoret nousivat kolmannella vuoroparilla toisella jaksolla rinnalle ja ohi, voittaen jakson lopulta 3-5. Tämä venyminen oli siten samanlaista kuin miehillä neljännessä finaaliottelussa. Kova paikka ja kova teko oikeaan aikaan kaudesta, näin hyvä mieli jää vielä kaudesta kantamaan pitkälle syksyn pimeisin iltoihin.

On syytä pohdiskella sitäkin, mitä moni muukin pesäpallon ystävä miettii eli, kuka olisi miesten paras pesäpalloilija? Omasta mielestäni siinä on kaksi kovaa vaihtoehtoa Sotkomon Jymystä, toinen on tämän kauden aikana huikean multipelaajan roolin pelannut sieppari Aki Orava tai takakentällä vahvan kauden pelannut Roope Korhonen.

Oma näkemykseni on jälkimmäinen, loppupelejen tärkeät lyödyt eivät jättäneet ketään kylmäksi, eikä kylmähermoisen miehen tuodutkaan juoksut jääneet huomioitta, kun mestaria huikeassa finaalisarjassa etsittiin. Korhosen vahva panos numeropelaajana on ollut useita vuosia sitä luokkaa, että nyt on viimein palkinnon aika, tosin se olisi mielestäni kuulunut olla jo aiemmin. Lisäksi ulkopelisuoritus on kaudesta toiseen olleelta ajalta vakaalla tasolla eli jäätäviä kiinniottoja, jonka lisänä polttavia paloja tuovia heittoja.

Roope Korhosen tilastot kautta aikaen, suluissa luvut tältä kaudelta:

Runkosarja
ottelut 256 (26)
lyödyt 444, sis.kunnarit (2+74)
tuodut 166 (16)
kärkilyönnit 1195 (139)

Playoffit
ottelut 140 (13)
lyödyt 223 (29)
tuodut 95  (6)
kärkilyönnit 611 (59)

Roopella on hukea ura takana. Kolmekymmentä täyttänyt Korhonen teki kahden vuoden jatkosopimuksen ennen pudotuspelejen alkua.

Mitalikertaus

Miehet: 1) Sotkamon Jymy, 2) Vimpeli Veto, 3) Pattijoen Urheilijat

A-pojat: 1) Kouvolan Pallonlyöjät, 2) Vimpelin Veto, 3) Sotkamon Jymy

B-pojat: 1) Sotkamon Jymy, 2) Vimpeli Veto, 3) Seinäjoen Maila-Jussit

Onnittelut Sotkamon Jymylle! Näiden lisäksi joukkueen kakkosjoukkue nousi Suomesarjasta ykköspesikseen kaudelle 2012.