Miesten superpesiksen ensimmäinen halliturnaus käytiin lauantaina 12.2.2011 Oulun Raksilassa sijaitsevassa Ouluhallissa. Ennen illalla kaukalopalloliigan puolivälieräottelua RB-Oulu – RB-93 viereisessä hallissa selviteltiin näin ollen kansallispelin halliturnauksen lopputurnauspaikkaa.

Aamun ensimmäisessä ottelussa kymmeneltä pelasivat Oulun surullisen loppusyksyn pesäpallouutisten jälkeen loppujen lopuksi tulevan ykköspesiskesän yksi suosikkeja eli Kempeleen Kiri ja superpesiksen yksi kesän mahdollisesti superpesiksen kovimpia eli Pattijoen Urheilijat. Ykköspesisjoukkue ei kumartanut raahelaisia vaan teki ottelussa kaiken kaikkiaan kuusi juoksua, joista ex-PattU:n superpelaaja Jarkko Kokko löi kaksi. Tilastojen valossa Kirin paras sisäpelissä oli sadan prosentin onnistumisella Vesa Pöytäkangas. Pattijoen Urheilijoiden rutiini kuitenkin ratkaisi 2-0 voiton, jaksoin 3-1 ja 9-5. Huomioitavaa, että teräskaupungin joukkueessa Ilari Siutlaa lukuun ottamatta kaikille kirjattiin ottelussa joko lyöty tai tuotu juoksu. Jossain määrin uudistuneen joukkueen pelaajista uusi nimi Olli Sirviö onnistui lyömään kolme juoksua ja tuomaan kaksi. Näin ollen superpesisyleisölle on tiedossa uusi nimi kenties, joka lyö kesän peleissä itsensä suuren yleisön tietoisuuteen.

Toisessa ottelussa puolilta päivin aloittaen Pattijoen Urheilijat kohtasivat Sotkamon Jymyn,  joka on myös kokenut sitten viime kauden jonkin verran muutoksia.  Uutta verta joukkueessa edustava Aki Orava pelasi hyvän pelin sisällä, jopa 80%:n sisäpeli toisessa ottelussa on merkille pantavaa. Miehen rooli vaihtajana etenkin on vastuullinen.  Ensimmäisen ottelun tehopelaaja Olli Sirviö oli sitä vastoin ilmeisen tarkkaan ehditty aamupäivällä seurata, kun hänen sisäpeliprosentti jäi Kainuun joukkuetta vastaan nollaan. Lisäksi Jymyn joka kolmas pelaaja pelasi sataprosenttisen sisäpelin, mikä lienee loppujen lopuksi harvinaista sisällä käytävässä pesäpallo-ottelussa. Tähän suoritukseen ylsivät lukkariksi Jymyn paitaan Kouvolasta palannut Toni Kohonen, välivuoden pitänyt Mikko Korhonen, etenijän tehtävissä erään kainuulaisen Heikkisen jalanjälkiä ottava Jarkko Tuikka sekä monipuoliseksi pelaajaksi varttumassa oleva Jere Vikström. Mainittakoon, että raahelaisleiristä yli 50%:n tehoihin ottelussa sisällä pääsi ainoastaan Timo Kallio, Topi Kosonen ja Tuomas Jussila. Ottelun jaksot menivät tiukasti silti Sotkamon Jymylle 1-0 (1-0, 2-2) ja näin ollen kainuulaiset maksoivat aiemman harjoitusottelun kalavelat.

Viimeiseen otteluun, joka alkoi kahdelta, oli jäänyt vain puolet edellisen ottelun katsojista, kun viimeisessä ottelussa kohtasivat Kempeleen Kiri ja Sotkamon Jymy. Sotkamolle jaksovoitto riittäisi halliturnauspaikkaan, mutta puolitusinaa juoksua aamuottelussa tehnyt ykköspesisjoukkue oli antanut myrskyvaroituksen. Ensimmäisessä jaksossa Jymy teki ulkona tuhoisaa jälkeä, jättäen kempeleläiset nollille. Kainuun kultajunaksikin kutsutun joukkueen lopputurnauspaikka oli näin varmistunut. Toisella jaksolla  Jymy teki neljä juoksua kempeleläisten jäädessä kahteen juoksuun. Vahvasti pelannut Aki Orava pelasi ottelun sataprosenttisella sisäpelillä, mikä varmasti miellyttää uutta pelaajaa vasta joukkueeseen sisään ajavaa valmennusjohtoa, vaikka työ on kesken, tiedetään miehen kuitenkin panostavan ilmeisen kovaa myös hallipeleihin. Ainakin näytöt lauantailta jo kertovat ehkä jotain. Motivaatiota harjoittelemiseen ainakin riittää ja Kainuussahan on lajiin sanonta, jonka mukaan syksyllä vasta selviää vuoden paras pesäpallojoukkue.  Lyöjätykki ja joidenkin mielestä viime kauden paras pesäpalloilija Roope Korhosen sataprosenttinen kotiutus Kempelettä vastaan on sellainen, että terveiset viime kauden parhaan valitsijoille tulijoille on annettu ja koko vuoden kattavat näytöt aloitettu.

Mielenkiinnosta todettakoon, että mahdolliset ykköspesisjoukkueiden ”vakoilijat” saivat turnauksessa myös tietoa Kempeleen Kiristä. Tulosten valossa tällä ykköspesisjoukkueella ei ole mitään syytä laittaa päätä pusikkoon vaan jatkaa harjoittelua. Erot maan kärkipäässä pelaaviin joukkueisiin on tiedossa, nyt kovalla työllä Pohjois-Pohjanmaalla voidaan nähdä uusi superpesisjoukkue miespesäpallossa ehkä jo vuonna 2012.