juuliakuusio_kuva_juhakoivula-normal.jpg
Rauman Lukon lukkarilupaus Juulia Kuusio, kuva: Juha Koivula.

Supervuoron pelaajahaastattelusarjassa on vuorossa Rauman Lukon lukkarilupaus Juulia Kuusio.

1. Mistä sait aikanaan pesiskipinän?

- No menin joskus ekaluokkaikäsenä pesiskouluun ihan vaan koittamaan mimmosta se olis ja siitä se innostus varmaan pikkuhiljaa lähti :)

2. Harrastatko tai oletko harrastanut muita lajeja, mitä hyötyjä olet huomannut näistä pesikseen?

- Oon harrastanut kyllä muita lajeja, esimerkiksi jalkapalloa, mutta ura niissä lajeissa jäi niin lyhyiksi että ei niistä varmaan mitään erikoista hyötyä ole ollut, ehkä koordinaatiokykyä ja peliälyä.

3. Mitä eroja näet ykköspesiksen, nuorten superin ja naisten superpesiksen välillä?

- No nuorten superin pelit on ehkä hiukan tapahtumarikkaampia kuin naisten pelit, ne ovat jollain tavalla nopeampia, ainakin kovatasoiset matsit! Toisaalta naisten superissa ja muissa naisten sarjoissa asiat tehdään huolellisemmin ja joka tilanteessa täytyy olla täysin keskittynyt. Naisissa on toki kovatasoisempia ja kokeneempia pelaajia

4. Olet nuoren sukupolven lukkari, mistä saat eniten vinkkejä peliisi?

- Ehdottomasti Airaksisen Kallelta (monivuotinen lukkarivalmentaja) :)

5. Kerro jokin hilpeä lajimuisto.

- No en osaa varmaan yhtä sanoa, on ollut niin paljon hienoja hetkiä! Mutta yksi mikä tähän sopii on varmaan meidän viime vuoden C:n leiri kun pelit meni vähän liiankin tiukille välillä, mutta voitettiin kuitenkin kultaa ja se oli iha huikeeta! Koko leirin ajan kaikilla oli hyvä fiilis eikä edes puhuttu ääneen sen voittamisesta. Kaikilla oli kivaa ja suomenmestaruus oli pelkkää plussaa :)

6. Mitä erehtyminen sinulle merkitsee pelaajana?

- Se riippuu vähän tilanteestakin miten sen oman virheen ottaa. Kaikista erehdyksistä pyritään oppimaan ja parantamaan omaa suorittamista.

7. Kuka on esikuvasi pesäpalloilijana?

- Mulla ei oikeen ikinä oo ollu ketään yhtä esikuvaa, tietysti on lempipelaajia ollut mutta aina tulee seurattua kaikkien huippulukkareiden ja -pelaajien tekemistä. Mutta täytyy kyllä ehkä sanoa että onhan toi Kohosen Toni aika huippu!

Vastaa asioihin, mitä tulee mieleen?

Syötönvalvoja - Ailahtelevia. Usein ärsyttäviä mutta välillä hoitavat hyvin hommansa, joskus ovat jopa ihan mukavia :)

Kasvattajaseura - Fera. seura, josta saa hyvät ensimmäiset opit omaan tekemiseen. Omassani on ainakin ihan kärkitason valmennus ja hallitus, mulle ainakin tosi tärkeä!

Hallipesis - Hyvä, että on mahdollisuus sellaseen! Tarjoaa hyvät mahdollisuudet kehittymiselle myös talvella. Turnauksissa sitten mitataan tasoa, josta on hyötyä kesääkin ajatellen. Hallikauden hyvyys ei kuitenkaan välttämättä määritä kesän tasoa, mutta on suuntaa antava!

Tunnetila -  Vaikuttaa paljon pelaamiseen, eikä yhden pelin aikana olekaan vain yhtä tunnetilaa vaan se vaihtelee monta kertaa. Yksi tärkeä osa hyvän pelin kokonaisuutta on hyvä fiilis koko joukkueella.

Luovuus - No oon ainakin huomannut että koko peliä ei voi pelata ihan vaan kaavamaisesti vaan täytyy miettiä uusia ja erilaisia ratkasuja ja suorituksia! Luovuus on hyvä juttu ja yleensä myös nostaa edellä mainittua joukkueen sisäistä fiilistä :)