Sotkamon Jymyn vieraana tänään ollut Pattijoen Urheilijat olivat selkä seinää vasten. Voitolla vieraat olisivat vielä taistelleet finaalipaikasta, mutta kotijoukkue ei armoa antanut. Avausjakson 7-0 lukemat eivät jättäneet selittelyille sijaa. Avausvuorossa kauden parhaita pelaajia eli Roope Korhonen löi Niko Korhosen kotiin. Toisen juoksun löi Kosti Rautiainen, hän kotiutti Roope Korhosen. Seuraavassa vuorossa ottelun parhaana kotipelaajana palkittu Mikko Korhonen löi kotiin Aki Oravan. Kolmannessa vuorossa Roope Korhonen löi Jani Komulaisen kotiin. Aki Orava löi päätökseksi vielä kunnarin ykköskakkos –tilanteesta. Kotiin tulivat Toni Kohonen ja Roope Korhonen.

Toisen jakson avausjuoksun löi Mikko Korhonen, joka kotiutti Jere Vikströmin. Tasoituksen löi Pattijoen ainoa mies, joka välierässä kykeni lyömään juoksuja eli Jukka-Pekka Vainionpää. Kotiin tuli joukkueensa ykköspalkittu Tuomas Jussila. Kolmannen alussa Komulainen löi kakkospalkitun Korhosen Roopen kotiin. Neljännen alussa päätöslukemat löi Roope Korhonen, kotiuttaen Antti Hartikaisen. Kakkospalkinto meni Timo Kalliolle. Katsojia Hiukassa oli tänään 1913. Mainittakoon, että Tuomas Jussila pelasi tänään kaksi ensimmäistä ulkovuoroa lukkarina.

Supervuoro tavoitti sotkamolaisjoukkueen fanin Ari Kyllösen.

Kumpi joukkue olisi mieluisampi finaalivastustaja, Joensuun Maila vai Vimpelin Veto?

- No vähän kakspiippuinen juttu, toisaalta Joensuu toisi uutta tuulta hommaan, mutta Vimpeli sikäli, että 2010 jäytää vieläkin takaraivossa, eli siis sanon Vimpeli, aloittaa Kyllönen.

Millä osa-alueilla näet, että Jymy on parempi kuin Vimpelin Veto?

- Välieriä katsoneena jokaisella osa-alueella. Vimpelin peli ainakin nyt on melko aneemista, tuumaa Kyllönen.

Minkälaisiin pelillisiin asioihin mielestäsi Sotkamon Jymyn tulisi tässä välipäivänä vielä terästystä keksiä?

- No ulkopelissä varmasti tuohon ykkös- ja kakkostilanteeseen ja sisäpelissä tarkkuutta ratkaisulyönteihin, olipa mikä tilanne tahansa. Mitään isompaa korjausta en näe välierien perusteella, niitä perinteisiä pikku viilauksia, opastaa Kyllönen.

Kuka on suosikkipelaajasi Sotkamon Jymyssä?

- No nyt heitit pahan. Jos meidän 4- ja 5-vuotiailta pojilta kysyy, niin Toni, Roope ja Aki on ne jotka pihapelissä esiintyy, että varmasti siitä kolmikosta se löytyy.  :)

Kuinka kauan itse olet seurannut lajia ja miten sait pesiskipinän?

- Olisinko ensimmäisessä Jymyn pelissä käynyt joskus 1985?, silloin ainakin Jymyn kärkenä pelasi Eero Okkonen. Eli tuleeko siitä aikaa 27 vuotta. Eno oli kova seuraamaan ja siitä se kipinä lähti, kiitos isälle, että jaksoi Kuhmon perukoilta kuljettaa peleihin. Onhan sitä leikekirjaa ja videokoosteita tullut nuorena poikana tallennettua, muistelee Kyllönen.

Kuka on suosikkipelaajasi Vimpelin Vedossa?

- Tuomo Lönnmark. Tekee nöyrästi roolinsa eikä huutele turhia.

Miten finaalisarja päättyy, otteluvoitot ja voittaja?

- No mitä olen nähnyt tälle kesälle Jymyn ja Vimpelin kohtaamisia ja nyt näitä välieriä, niin Sotkamon Jymy tulee olemaan mestari vuosimallia 2012 ja jos jymyläiset ei hölmöile, mitä en usko finaaleissa tapahtuvan, niin se on 3-0, päättää Kyllönen.

Toisessa ottelussa Vimpelin Veto nappasi Kyllösen toiveiden mukaisesti välierävoiton Joensuun Mailasta jaksoin 1-0 (2-1, 1-0) ja lähtee huomiseen välierään finaalipaikka katkolla. Vimpelissä oli tänään katsojia 2640.