Seinäjoella käynnistyi tänään lohko, jossa nähdään varmasti väriä ja säpinää, koska kaikki joukkueet ovat samasta maakunnasta. Ensimmäinen ottelu käytiin isäntäjoukkue Seinäjoen JymyJussien ja ilmajokelaisen Koskenkorvan Urheilijoiden välillä. Mainittakoon, että kuntien keskustojen väliä on vaivaiset 17,5 kilometriä eli kyseessä on paikallispeli.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallinnassa. Heti avausvuorossa JymyJussien lyöjämörssäri Jukka-Pekka Vainionpää kotiutti Tuomas Raunion. Koskenkorva ei lannistunut vaan tasoitti heti Jouni Mäen kotiuttaessa Antti Pukkisen. Toisessa vuorossa kotijoukkue sai vapaataipaleen, kotiin hölkkäili jälleen Raunio. Kolmannen vuoroparin alussa kotijoukkueelle kaksi juoksua löi Vaasan Mailan kasvatti Jani Pylkkä, ensin kotiin saapui Ville Viita ja hänen jälkeensä päätöslukemat 4-1 toi Toni Marjamäki.

Toisella jaksolla kotijokkue meni ensimmäisen vuoroparin alussa 4-0  johtoon, mutta Koskenkorva ei lannistunut vaaan kuroi etumatkaa kiinni juoksu juoksulta avausvuorossaan aina lukemiin 4-3 saakka. Sen jälkeen kotijoukkue meni vielä 5-3 johtoon, mutta sekään ei lannistanut vieraita vaan joukkue takoi viisi yksittäistä juoksua jakson päätöslukemiksi 5-8.

Koskenkorvan Urheilijoiden Tuomas Tuohisaari
toi joukkueelleen tärkeän 5-7 juoksun toisella jaksolla.

Kuva: Niilo Hirvonen

Kotiutuskisassa kotijoukkueen ensimmäinen viisikko sai aikaan yhden juoksun, kun Toni Marjamäki kotiutti Tero Tyynelän. Mikko Mahlamäki tasoitti iskien kotiin Ville Haapamäen. Voittojuoksun toi vapaataipaleella Antti Pukkinen ja näin voitto ilmajokelaisille jaksoin 1-2.

Kolmostilanteet tasan 15-15. Yleisöä: 684.

Miten kuvailisit joukkueenne ottelua?
- Alku hankala, toisella jaksolla päästiin paremmin peliin kiinni.

Ottelussa riitti säpinää, nousitte takaa ohi, millainen maku tällaista ottelua on pelata pelaajan näkökulmasta?
- Eka peli, jossa pisteet jaossa sytyttää aina.

Oliko ottelussa paikallispelille ominaista tunnelatausta?
- Silti tunnelataus jäi vähän alle toivotun. Toisella jaksolla löytyi jo paikallispelin fiilistä molemmin puolin.

Miten ohjeistaisit nuoria pelaajia, kun joukkueen tulee kuroa vastustajan etumatkaa kiinni?
- Fokus pitää säilyttää vain omassa tekemisessä ja omissa vahvuuksissa.

Toisessa ottelussa kohtaavat tänään myöhemmin Alajärven Ankkurit ja Vimpelin Veto. Näiden kuntien välimatka sentään on jo verraten pitkä eli 22 kilometriä.