Jutun miesten osuuden jälkeen yhden pelaajan haastattelu ja sen jälkeen naisten tämän päivän tuloskertaus.

Hyvinkään Tahko järjesti jälleen sisäpelijuhlaa kotikentällään, kun joukkue kohtasi toisen kovalyöntisen joukkueen Ilmajoelta. Koskenkorvan Urheilijat taipui Pihkalassa vasta supervuoron jälkeen jaksoin 2-1 (10-4, 2-8, 3-1). Tahkosta kaksi herraa takoi kunnareita, kun Juha Korhonen löi kaksi kunnaria, neljä tavallista ja toi kaksi juoksua sekä Juha Puhtimäki, joka löi kunnarin lisäksi yhden tavallisen ja toi kolme juoksua. Vieraille ainoasta kunnarista vastasi Mikko Kytömäki, jonka saldo oli eilisen ottelusta. Joukkueen tehomies oli Jere Dahlström, joka löi seitsemän juoksua ja toi yhden.

Kouvolan Pallonlyöjät eilen vieraspelireissulla yhtä juoksua vaille kaksikymmentä täyteen, kun joukkue haki täydet sarjapisteet Kankaanpään Mailan vieraana jaksoin 0-2 (3-17, 1-2). Kokeneesta kaartista Matti Latvala löi kunnarin, viisi tavallista juoksua ja toi kaksi. Lisäksi Anssi Lammila löi kolme ja toi kolme juoksua. Kankaanpään Mailasta kaksi juoksua toi pikakiituri Lauri Kaartokallio. Jutun lopussa haastattelussa KPL:n pelaaja, joka myös analysoi joukkueensa viikonloppuna Kouvolassa arvo-otteluissa nähtäviä Itä-Länsi -valittuja.

Kempeleen Kiri nappasi eilen kotiareenalla kolme pistettä voitettuaan Alajärven Ankkurit jaksoin 2-0 (3-2, 7-2). Kotijoukkueen tehokkaimmat olivat neljä juoksua lyönyt Jarmo Viittanen ja saman verran tuotuja juoksuja kerännyt Onni Määttä.

Seinäjoella kotijoukkue JymyJussit haastoi Joensuun Mailan superjokereiden kohtaamisessa. Vierailija oli jaksoin 0-2 (7-8, 0-5) parempi. Kotijoukkueen kunnaritaiteilusta vastasi Toni Marjamäki, joka löi kunnarin, kaksi tavallista ja toi kaksi juoksua. Ville Viita toi kolme juoksua, saman verran löi Jukka-Pekka Vainionpää. Vieraiden tehokkaimmat olivat viisi juoksua lyönyt Juha Niemi, kaksi juoksua lyönyt ja kaksi tuonut Mikko Kemppainen sekä kolme juoksua tuonut Timo Kallio.

Vimpelin (3071) Veto vei eilisen kotiottelunsa noin puolta pienemmälle paikkakunnalle Halsualle (1221). Joukkueen vastustaja oli superpesiksen tämän hetken suurimman kaupungin ylpeys eli Oulun (198 594) Lippo. Tämä operaatio onnistui kotijoukkueelta sangen hyvin, kun paikalle saapui katsojia kaiken kaikkiaan 2264. Ottelusta muodustuikin tiukka, kun ratkaisu nähtiin vasta supervuorossa, jossa Veto oli parempi eli jaksot 1-2 (3-4, 11-2, 2-0). Vedon tehomies oli totuttuun tapaan Henri Puputti, joka löi kunnarin, kolme tavallista ja toi neljä juoksua. Muita tehokkaita pelaajia olivat Janne Mäkelä viidellä lyödyllä juoksulla sekä Matias Rinta-aho kolmella lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla. Neljä juoksua toi Halsuan Toivon kasvatti Mikko Kanala. Lipon tehokkain oli kolme juoksua tuonut Jere Vikström. Suluissa paikakuntien perässä tammikuun lopun asukasluvut tältä vuodelta.

Supervuoro tavoitti tänään Kouvolan Pallonlyöjien lyöjätykin Ossi Meriläisen.

ossimerilainen_jukkarasimus.jpg
Ossi Meriläinen tuulettaa onnistuneen suorituksen jälkeen: Kuva: Jukka Rasimus

Millaista oli pelata eilen juhannustauon jälkeen?

Ossi Meriläinen: Mukavaahan se oli palata tauolta. Pelattiin myös hyvin ulkona koko ottelu ja ensimmäinen jakso oli varmasti kauden parasta lyöntipeliä.

Millaisia ohjeita pelinjohtaja Eero Pitkäsellä oli annettavana jaksotauolla?

Ossi Meriläinen: Eero muistutti että nollista lähdetään ja tehtiin pieniä tarkennuksia ulkopeliin. Voitetun jakson jälkeen oli heti tärkeä ulkovuoro.

Onnistumisia ei sisällä kuitenkaan tullut avausjakson tapaan, muuttuiko sää ottelun aikana vai mistä jäi kiikastamaan onnistumiset?

Ossi Meriläinen: Tuli muutama hölmö palo hankaliin paikkoihin ja Kankaanpään ulkopelikin piristyi ensimmäisen jakson jälkeen.

Viikonloppuna Kouvolassa on Itä-Länsi-viikonvaihde. Joko Kouvolassa näkyy arvo-otteluviikonlopun odotus?

Ossi Meriläinen: Kyllähän se näkyy. Paljon on ollut mainoksia ympäri kaupunkia ja lisäkatsomokin on rakentunut kentälle. Hienoja pelejä on luvassa!

Miten luonnehtisit Kouvolan Pallonlyöjistä arvo-otteluihin valittuja?

B-pojat - Valtteri Luoma, Valtteri Hämäläinen, Santeri Löppönen ja Antti Tuhkanen.

Ossi Meriläinen: B-pojista en oikein tunne kaikkia noin pelaajana, mutta molemmat Valtterit treenasivat talvella meidän kanssa ja ovat kovakätisiä sekä tervepäisiä nuoria miehiä. Ovat myös motivoituneita harjoittelijoita kuten koko KPL:n juniorikaarti, niin on mukava tuolla punttisalilla ja juoksusuorilla katsella, kun juniorit tekevät hommia tosissaan.

A-pojat - Jesse Eskelinen, Konsta Hyötyläinen ja Teemu Nurmio. 

Ossi Meriläinen: Jesse pääsi superin mukaan loukkaantumisten myötä ja on pelannut ennakkoluulottomasti luottaen vahvuuksiinsa. Ehdottomasti tulevaisuuden huippulukkari. Konsta ja Teemu on menneet minun Kouvolqassa olon aikana kovasti eteenpäin. Molemmat on kovalyöntisiä. Konsta käyskentelee kakkosvahtina ja Teemu takakentällä.

Miehet: Juho Hacklin, Anssi Lammila ja Tommi Mäentausta.

Ossi Meriläinen:  Juho on pelannut viime kaudet varmaa kopparipeliä ja takoo Kouvolan kentällä pomppua ruutuun. Ihme ettei ole valittu jo aiemminkin.Anssi on purkanut taas kerran ykköstilannetta kovilla prosenteilla koko kauden ja johtaa meidän joukkuetta esimerkillään ja periksiantamattomuudellaan. Tommi on varmaan sarjan nopein tai ainakin nopeimpia pelaajia ja pelannut hienon kauden niin sisällä kuin ulkona

Tämän päivän naisten ottelut

Jyväskylän Kirittäret taipui kotonaan Lapuan Virkiälle kotiutuskisan jälkeen jaksoin 1-2 (4-3, 2-3, 0-0, 3-4). Kotijoukkueeta kunnarin takoi Kira Andersson. Vieraiden tehokkaimmat oli kolme juoksua lyönyt Saija-Maria Saari ja saman verran tuonut Emmi Viitala.

Kempeleen Kiri vei kotiottelunsa Tyrnävälle, missä se kohtasi sarjanousija Vaara-Pesiksen Kajaanista. Kiri nappasi kaksi sarjapistettä jaksoin 2-0 (2-1, 6-3). Kirin juoksuista kolme toi Neea Mikkola ja kaksi Essi Kylli. Kaksi juoksua joukkueesta löivät Essi Kesti, Iiris Puskala sekä Heta Rautiainen. Vieraiden Iina Lehtinen löi ottelussa puolet joukkueensa juoksuista.

Manse PP kellisti odotetusti Vihdin Pallon jaksoin 2-0 (6-1, 5-1). Kotijoukkueesta kunnarit tehtailivat Kirsi Ala-Lipasti ja Ida Lähde. Mainittakoon, että kummankin jatkosopimus joukkueessa julkaistiin tänään.

Viinijärven Urheilijat taipui tänään kotonaan Lappeenrannan Pesä Yseille jaksoin 0-2 (1-4, 1-2). Vieraiden jokerilyöjä Saara Suomalainen löi kolme juoksua ja kotijoukkueen jokeri Anna Hellsten kaksi juoksua.