Kouvolan Pallonlyöjät ja Sotkamon Jymy ottivat tänään yhteen. Aiempi joukkueiden välinen ottelu oli ollut Jymyn sisäpelin juhlaa, joten sopi olettaa, että KPL:n pirteät otteet näyttäisivät parempaa tänään.

Sotkamon Jymyn etenijä palaa kolmospesälle
ottelun toiseessa vuoroparissa
.

Avausjaksoa käytiin tasaisissa merkeissä. Jymy sai jokaisella vuorollaan vähintään juoksun. Kahdella ensimmäisellä vieraat tekivät yhden ja kolmannella sisävuorollaan kaksi, kotijoukkueen jäädessä juoksuitta. Avausjaksolla kotijoukkueella oli vaikeuksia saada kolmostilanteitakaan, mutta tiukkoja pesäkilpoja nähtiin silti puolin ja toisin.

Avausjaksolla palo käy kakkospesällä myös KPL:n pelaajalle, SoJyn
Kosti Rautiainen etualalla selin tuulettaa ja Kostin velimies Immo
Rautiainen
pysäyttää etenijän taipaleen.

Toisella jaksolla vieraat karkasivat avausvuorossaan 0-3 johtoon, mutta kotijoukkue kavensi lukemiksi 2-3. Juuri kun KPL:n pelissä näkyi ilon pilkahduksia, vierasjoukkue kuritti seuraavassa vuorossaan lukemiksi 2-8.  Tästä kotijoukkue ei enää toipunut, vieraat tekivät vielä viisi juoksua ja näin ottelu vieraille lukemin 0-2 (0-4, 2-13).

Superpesisuran avausottelussa avausjuoksun lyönyt
Lauri Rönkkö ihastelee kokeneen Jani Komulaisen
vaihtolyöntipeliä, KPL:n lukkari Joni Rytkönen
hämmästelee yhtä lailla tapahtumien kulkua.

Kauden erikoisuus: Sotkamon Jymyn Kosti Rautiainen on tuonut kolmen Sotkamon Jymyn superpesistulokkaan ensimmäisen lyödyn juoksun: Topi Korhonen Kiteellä (17.5), Janne Hyvönen Sotkamossa (30.5.) ja Lauri Rönkkö tänään 16.7. Kouvolassa, lieneekö tämä kenties ennätys? Kolme tuotua juoksua pelaajien superpesisuran ensimmäiseen lyötyyn juoksuun. Näinpä Supervuoro selvittikin Kosti Rautiaisen ajatuksia pelin jälkeen.

Mihin ottelu ratkesi?

- Laadukkaisiin kotiutuksiin, kavereilta lopahti usko ja asenne hiipui täysin pelaamiseen.

Minkälaisia ajatuksia joukkopako herätti?

- Vierasjoukkueelle ei vaikuta, mutta kotijoukkueellle varmasti epämiellyttävä tunne. Toivoisin, että urheilutaphahtumaa, että se katsottaisiin loppuun asti.

Edessänikin istunut pitkän linjan kotijoukkueen fani
osallistui joukkopakoon.

Oletko kokenut asiaa paljon omalla uralla?

- Varmaan pienissä määrin sitä tapahtuu, kun ottelu on ratkennut.

Miten Kouvolan Pallonlyöjien juniorit ovat mielestäsi pelanneet alkukauden?

- Koko kauden mittakaavassa pelanneet voittavaa peliä, itä-länsi tauko vei tänään ilmeisesti pelaamisen perustason pois.

Jutun kuvat: © Harri Holtinkoski, 2013