Hiljattain käytiin Turussa naisten Liitto-Lehdistö -ottelu. Sen jälkeen on jo runkosarjassa käyty joukko erinäisiä otteluita naisten keskuudessa. Ensimmäiset ovat jo alkaneet veikkailemaan sitä, minkälaiset kokoonpanot Itä-Länsiin valitaan. On myös kyseenalaistettu kansan ääni miesten valintojen suhteen ja osoitettu se, että maamme pesisyleisö pitäisi vaihtaa. Itse olen sitä mieltä, että kansa on puhunut ja valinnat ovat kovaa valuuttaa tässä maassa. Kyllä suuri yleisö kansallislajistaan tietää.
Naisten puolella juhannusjuhlat päättyivät jo ja runkosarjassa on pelattu jo kuusi ottelua seuraavin tuloksin:

26.6.

Vihti - Kempele 2-0 (3-1, 4-1), Rauma – Ylihärmä 2-1 (1-2, 3-2, 1-0), Petojussit – Lappeenranta 0-1 (2-9, 3-3) ja Lapua – Viinijärvi 2-1 (3-0, 4-5, 6-0)

27.6.

Turku – Kempele 2-0 (4-2, 6-2) ja Pori – Viinijärvi 2-0 (5-0, 2-0).

Tänään on luvassa naisten puolella Ylihärmässä sarjakolmosen kohtaaminen, kun Ylihärmän Pesis-Junkkareiden vastustajaksi tulee Porin Pesäkarhut. Voiton avulla kotijoukkue saisi hiukan etumatkaa puolivälieriin mielivien joukkueiden. Pikaisesti tavoitettu Superpesiksen toimitusjohtaja, entinen Porin Pesäkarhujen pelinjohtaja kertoi, miten Ylihärmä voi kaataa Porin?

-    Ylihärmä tarvitsee tiiviin ulkopelin. Pesäkarhujen taakka viimeisiltä vuosilta nimenomaan Ylihärmän kentältä on huono, vaikeimmat pelit olivat siellä aina, muistelee Petri Kaijansinkko.

Miesten puolella alkavat tänään niin sanotut valintakierrokset, joissa parivaljakko kohtaa kotona ja vieraissa, ennen juhannustaukoa viimeisenä ollut joukkue sai valita ensimmäisen vastustajansa, sitten seuraavaksi heikoin jne. Valintakriteerit joukkueista ovatkin pelinjohtajien päissä. Tästä voi kuka vaan spekuloida miten vain.

Tänään Saarikentällä käydään viime syksyn finaalin uusinta, kun Sotkamon Jymyn pelinjohtajavelho Kuosmasen Mikon valinnaksi jäi ainoastaan Vimpelin Veto, Pattijoen Urheilijoiden vastustaja Rännärillä tulee Pohjois-Karjalasta, kun seuraa tulee Kiteen Pallo-90:stä. Joukkueiden tilastollinen tilanne lyötyjen ja annettujen juoksujen suhteen on lähes sama. Mehtimäellä Joensuun Maila kohtaa pisteen jäljessä tulevan Jyväskylän Kirin. Mainittakoon, että Maila on tehnyt kolmessatoista ottelussa 28 juoksua vähemmän kuin vastustajansa, muta ulkopeli on pitänyt 29 juoksua paremmin.

Ja sitten uutinen, joka koskee tätä blogiani. Kiitos kaikille lukijoilleni. Syy löytyy alhaalta.

Pari linkkiä:
http://www.pesis.fi/?x21605=2728846

http://www.cisionwire.fi/cision-plan-and-connect-finland-oy/r/cision-listasi-suomen-suosituimpien-urheilublogien-karkikymmenikon,c9278358