Tänään torstaina oli Viinijärven Urheilijoiden vuoro pelata välieränsä Pohjois-Karjalassa. Ensimmäinen välierä Jyväskylässä oli ollut kotijoukkueelta vahva peli.

Avausjakso mentiin lukemissa 2-2. Tosin kotijoukkue ei tehnyt yhtään juoksua lyönnistä.  Ensin harhaheiton  jälkeen Kuhmon Kivan kasvatti Anu Pulkkinen toi avausjuoksun. Jyväskylän Kirittärien tasoitusjuoksun löi Tiina Tolonen, joka kotiutti Marjukka Urpelaisen. Vapaataival toi Viinijärven johtojuoksun viimeisen vuoron avauksessa, kotiin tuli Eeva Parviainen.  Tasoitusjuoksusta vastasi kotipesään tullut Elina Mäki, lyönnin löi sama nainen kuin ensimmäisenkin eli Sotkamon Jymyn kasvatti Tolonen.

Toisella jaksolla piti mennä aina kolmanteen vuoroon, kun Johanna Vikman kotiutti Urpelaisen. Susanna Puisto kotiutti vielä Vikmanin. Kolmannen lopussa nähtiin taas harhaheitto ja kotiin tuli Riika Räsänen. Emmi Satokangas löi neljännen vuoron lopussa kotiin Pulkkisen. Supervuorossa Inka Pietilä kotiutti Pulkkisen, joka toi ottelussa kolmannen juoksunsa. Kokeneet Kirittäret jäivät tällä kertaa nollille. Näin toinen välierä Viinijärven Urheilijoille lukemin 1-0 (2-2, 2-2, 1-0). Välieräsarja tasan: 1-1, seuraava ottelu Jyväskylässä lauantaina klo 15.

Palkitut 726:n katsojan edessä olivat Kirittäriltä ykköspalkittu kakkosvahti Tiina Tolonen ja kakkospalkittuna lukkari Johanna Vikman. Tolosen saldo oli kaksi lyötyä juoksua ja viisi kärkilyöntiä. Vikmanin saldona oli yksi lyöty ja yksi tuotu juoksu sekä viisi kärkilyöntiä. Viinijärven Urheiljoita palkittiin lukkari Niina Härkönen kakkospalkinnolla, joka keräsi kolme kärkilyöntiä ja ykköspalkittu oli voittojuoksun sekä viisi kärkilyöntiä lyönyt kakkospolttaja Inka Pietilä. Kolmostilanteita kotijoukkueella oli 13 ja vierailla 17.

Toinen naisten välierä meni myöskin supervuoroon. Porissa pelatussa ottelussa kotijoukkue Porin Pesäkarhut tekivät avausjaksolla kahdeksan, mutta niin teki vierailija Lapuan Virkiäkin. Toinen jakso 1-1 ja supervuoro 0-2 eli ottelu 0-1 (8-8, 1-1, 0-2). Huikeat 1567 katsojaa näkivät kotijoukkueen 19 kolmostilannetta ja vieraiden 25 tilannetta, joten ulkopelijuhlaa ottelu ei ollut, vaikka toinen jakso oli paljon tiiviimpi kuin ensimmäinen. Välieräsarja Lapuan Virkiälle tässä vaiheessa 2-0, seuraava ottelu Lapualla lauantaina klo 14.

Palkitut

Porin Pesäkarhut
I-palkinto: lukkari Kaisa Salmela
II-palkinto: kolmosvahti Milla Lindström.
Molempien saldo kaksi lyötyä ja yksi tuotu juoksu.

Lapuan Virkiä
I-palkinto: 1 lyöty ja kolme tuotua juoksua sekä peräti 11 kärkilyöntiä kerännyt  kakkosvahti Emmi Viitala
II-palkinto: neljä lyötyä juoksua ja kuusi kärkilyöntiä kerännyt jokerilyöjä Tanja Vehniäinen.