Rauman Lukko saalisti historiansa ensimmäisen ulkopelimitalinsa naisten superpesiksessä, kun joukkue nappasi Satakunnan välisen pronssiottelusarjan voiton Porin Pesäkarhuja vastaan. Historiallisen voiton arvoa raumalaiskatsojiessa nostaa varmasti etenkin se, että joukkueen ensimmäinen SM-mitali tarttui kotimatkalle maakunnan pääkaupungista Porista. Tänään pronssiottelu päättyi jaksoin 0-1 (0-2, 4-4). Tasaisessa joukkueessa parhaana tänään palkittiin kaksi juoksua tuonut kolmosvahti Hanna Väisänen ja kakkospalkinnolla kokenut jokerilyöjä Tiina Andreasen, joka löi saman verran juoksuja. Lukolle ottelusarja päättyi näin ollen voiton 2-1. Supervuoro tavoitti Rauman Lukon ensi kauden pelinjohtajan Antti Yli-Saunamäen, jonka haastattelu tämän jutun lopussa heti miesten finaaliottelun jutun jälkeen.

Naisten puolella mestaruus on viikon päästä lauantaina katkolla hallitsevalla mestarilla Lapuan Virkiällä, joka voitti värikkäiden vaiheiden jälkeen ja eriskummallisten ulkopelivirheiden siivittämän supervuoron jälkeen kotiottelunsa Jyväskylän Kirittäriä vastaan jaksoin 2-1 (2-3, 5-1, 2-1). Virkiän parhaana pelattiin väkevän sisäpelin ja häikäisevän ulkopelin pelannut lukkarikomeetta Elli Kattelus. Kakkospalkinnon joukkueesta sai Paula Saloranta. Kirittärien parhaana palkittiin Virpi Hukka ja kakkospalkinnolla Iina Valkeejärvi.

Miesten mestaruus on huomenna sitä vastoin katkolla, alustavasti noin kahdenkymmenen asteen lämmössä Hiukan pesäpallostadionilla Sotkamossa. Huomisen kotijoukkue Sotkamon Jymy haki toisen voiton pahimmaksi vieraskentäksi luonnehditulta Vimpelin Saarikentältä tennislukemin 0-2 (4-6, 2-6). Mainitsemisen arvoista on, että molemmat kuusi juoksua Jymy teki jaksoissa yhdessä sisävuorossa. Avausjaksossa tämä tapahtui toisen vuoroparin tasoittavalla ja toisessa vuoroparissa viimeisen vuoroparin alussa. Joukkueiden tämän päivän palkituista voi jopa löytyä myös kauden paras pelaaja. Avainpelaajana ottelusta palkittiin sotkamolaisryhmästä Niko Korhonen, ykköspalkinnolla Jani Komulainen ja kakkospalkinnolla Toni Kohonen. Vimpelin Vedon parlkitut olivat ykköspalkinnolla Mikko Kanala ja kakkospalkinnolla Janne Mäkelä. Huomenna finaali alkaa klo 16:00 Sotkamossa.

Ja sitten ajatuksia Rauman Lukon ensi kauden pelinjohtaja Antti Yli-Saunamäeltä.

Millä mielin tartut ensi kaudeksi tänään SM-pronssia voittaneen joukkueen pelinjohtajan haasteeseen?

Antti Yli-Saunamäki: Hyvillä mielin. Fera/Lukko on kunnianhimoinen ja eteenpäin pyrkivä seura, jossa on tahtotila pärjätä myös tulevina vuosina. Tulevina vuosina halutaan kirkastaa mitalia entisestään ja luoda Raumalle menestysbuumi. Rauman joukkueessa on paljon pelaajia, jotka luoneet pitkän superpesisuran ja hienoa, että saivat mitalin osa jopa kasvattajaseurassaan.

Pääsitkö tänään katsomaan joukkueen kauden päätösottelun?

- En päässyt valitettavasti. Kävin seuraamassa välierävaiheessa Raumalla pelejä ja ollut tiiviisti yhteydessä seuran johtohenkilöiden kanssa ensi kauden osalta.

Millaisena asiana näet vahvan satakuntalaisen naispesäpallon buumin koko maakunnan alueella (Kamattaret, Lukko ja Pesäkarhut) ?

- Tällä hetkellä Satakunta on hallitsevin naispesismaakunta. Kyllä kaikki seurat hyötyvät toisistaan. Harrastajamäärät ovat hyviä. Yleisöä kiinnostaa. Uskon, että on vain ajankysymys, koska mestaruutta juhlitaan alueella.

Minkälaisissa asioissa näkisit, että seurat voisivat tehdä yhteistyötä tulevaan kauteen valmistautumisessa?

- Ehdottomasti talvikaudella pitää pesäpalloa lajina esillä ja esim. yhteistapahtumien kautta ylläpitää kiinnostusta.