Jyväskylän Kirittärien ja Lapuan Virkiän tie kohti naisten hallipesiksen lopputurnausta oli Jyväskylän turnauksesta varsin erilainen. Kotijoukkue Kirittäret ottivat vaivalloisen voiton ensin Ylihärmän Pesis-Junkkareista, kun ylihärmäläiset voittivat avausjakson lukemin 2-3. Toisella jaksolla kestomenestyjä Kirittäret nappasi tiukan 1-0 voiton. Kotiutuskisa päättyi lukemiin 2-1.  Ylihärmän onnistujia oli Piritta Kärnä kahdella lyödyllä juoksulla, sitä vastoin voittajien jokerikolmikko Susanna Puisto, Vilma Mäkelä ja Veera Karjalainen ei saanut ensimmäistäkään kärkilyöntiä.

Toisessa Kirittärien ottelussa alku lupasi hyvää, kun sarjanousija Vihdin Pallo tyrmättiin tenniksestä tutuilla 0-6 lukemilla. Vihtiläiset ei kuitenkaan kaatunut tähän vaan heräsi pelaamaan. Tiukka 5-4 jaksovoitto oli sarjanousijalle oiva osoitus siitä, että he ovat harjoitteluasioissa oikealla tiellä. Kotiutuskisassa vihtiläiset jättivät vielä Suomen ateenalaiset nollille ja itse tekivät yhden, joten ViPa otti yllättävän 2-1 voiton vastustajastaan. Uudeltamaalta olevasta voittajajoukkueesta kahteen tuotuun juoksuun ylsi Johanna Tallgren. Kirittärien pelissä ajoittain pirteitä otteita esittivät Susanna Puisto kolmella lyödyllä ja yhdellä tuodulla sekä Emmi-Kaisa Raitio kahdella lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla.

Viime syksyn Suomen mestari Lapuan Virkiä ei jättänyt arvailuja sitä vastoin. Vihdin Pallo kaatui ottelussa lukemin 2-0, jaksot 3-0 ja 6-2.  Virkiän parhaita olivat 5/5 kärkilyöntiä lyönyt Sanna Luoma sekä kolmesti kotiin tuodun juoksun arvoisesti tullut Emmi Viitala.  Kotiuttajina onnistumisista vastasivat, kolme juoksua löivät niin Saija-Maria Saari kuin Heli Viinamäkikin. Vihtiläisten molemmat juoksut löi lyöjäjokeri Saara Suomalainen.

Paikallisvastustaja Ylihärmästä kaatui tekemättä juoksuakaan, tiukan 1-0 avausjakson jälkeen kentällä kävi lapualaisten järjestämä pyörremyrsky. Lopulta taululla oli lukemat 9-0.  Rankan päivän päätösottelussa Ylihärmän kärkietenijä Mirka Rantamäki löi 4/8 kärkilyöntiä. Lapualaisten paras oli neljä lyöntiä lyönyt ja kerran kotipesään tuonut Tanja Vehniäinen.