Jyväskylän Kirittäret otti sen, mitä Porin Pesäkarhut ei ollut valmis ottamaan. Runkosarjan ja pudotuspelit huikealla itsevarmuudella edennyt Pesäkarhut kohtasi seinän nimeltä KIrittäret finaalissa. En olisi uskonut, että näin käy, mutta tällä kertaa kyse on juuri tuosta. Joukkueenjohdolta jossain vaiheessa kysyttiin, onko joukkue valmis häviämään yhden ottelun finaalisarjassa? Vastaus oli, että on. Vastaus finaalisarjassa oli tällä kertaa väärä.

Onnittelut siten seuraaville pelaajille: Riitta Holappa, Anna Kiiski, Maiju-Riikka Koponen, Inga Lamberg, Tuuli Nissinen, Laura Nuutinen, Jaana Paakkonen, Sanni Rehunen, Silja Rehunen, Kaisa Salmela, Jenni Tolonen Tiina Tolonen, Johanna Vikman ja Essi Voutila. Näiden lisäksi pelinjohtajina häärivät Nalle Viljanen ja Maaru Seppä. Joukkueen valmennuksesta vastasi Armi Ahola.

Vuoden lukkari on kenties Kaisa Salmela, vuoden pelaaja mahdollisesti sama kuin vuoden lukkari tai sitten saman joukkueen 1-vahti: Jenni Tolonen.

Alla kaikkien superin joukkueiden parhaat tälle kaudelle.

Jyväskylän Kirittäret: Kaisa Salmela
Porin Pesäkarhut: Heidi Kuusisto
Lapuan Virkiä: Sirpa Pollari
Lappeenrannan Pesä-Ysit: Henna Kytösalmi
Turku-Pesis: Minna Litmanen
Rauman Fera: Tiina Andreasen
Siilinjärven Pesis: Salla Kilpeläinen
Viinijärven Urheiljat: Kati Nykänen
Ylihärmän Pesä-Junkkarit: Tiia Koivuniemi
Oulun Lipottaret: Sarita Heikkinen
Jyväskylän Valo: Heidi Hänninen 

Samaan aikaan kuin kirjoitan tätä olen lukenut muitakin päivän pesäpallouutisia. Naispesäpallosta totean, että kotikaupunkini joukkue KPL Kissat nousi urheilullisesti Superpesikseen, mutta seuran hallitus on jättänyt tänään tiedotteen, jonka mukaan he jatkavat pelaamista ykköspesiksessä.

Tämä on todellinen isku naispesäpalloilun kehittämiselle niin täällä kuin valtakunnallisesti. Tämä isku on kova myös, kun seurassa toiminut pelinjohtaja Marko Hovi tarttui toisen seuran tarjoamaan haasteeseen. Osaamista naispesäpallon pelilliselle kehittämiselle huipulla Kouvolasta kuitenkin löytyisi varmasti.

Nuori ja lahjakas joukkue näytti pelaamalla olevansa superpesiksen arvoinen, mutta seurajohto toteaa tiedotteessaan, että tähän ei ole taloudellisia mahdollisuuksia. Nuoria pelaajia sarjaan on ajanut myös viime vuosina paljon mm. Oulun Lipottaret, Rauman Fera, Viinijärven Urheilijat ja Ylihärmän Pesä-Junkkarit. Menestystä ei ole vielä tullut, mutta sitä tulee vielä. Menestystä ei tule nopeasti, näin sanoo seuran hallitus samaisessa tiedotteessa. Sitä tulee rakentaa pitkäjännitteisesti, nyt kuitenkin vietiin silta ja joen rannalle tarvitaan jälleen vene. 

On totta, että Superpesiksen pelaaminen nielee rahaa kuin Näkki kaivossa pieniä lapsia ennen vanhaan, mutta... olisiko syytä katsoa, meneekö rahaa kohtuuttomia määriä miespesäpalloon ja rahaa voisi käyttää kahden huippuseuran pyörittämiseen? Mene ja tiedä, en ole talousnero, mutta tasa-arvoaktivisti kylläkin.