Viikonlopulta miesten superpesiksen avauskierrokselta rästiin jäänyt Jyväskylän Kirin ja raahelaisen Pattijoen Urheilijoiden kohtaaminen käytiin tänään Hippoksella Jyväskylässä. Tiukka vääntö päättyi kotijoukkueen 1-0 (2-1, 3-3) hyväksi.

Kiri takoi ensimmäisen jakson avausvuorossaan heti 2-0 johtotilanteen.  Jyväskyläläisten avausjuoksun löi Hannu Kiukkonen, kotiin juoksun riensi Miikka Matikka. Hetkeä myöhemmin Kalle Virolainen kotiutti Jukka Latvalan. Seuraavaa juoksua avausjaksolla sai odottaa neljännen vuoroparin tasoittavalle, kun pattijokelaisryhmästä Jussi Markus löi pikakiituri Timo Kallion kotipesän turviin jakson päätöslukemiksi 2-1.

Toisella jaksolla vajaat 1500 katsojaa näki enemmän juoksuja. Kiukkonen löi jälleen jakson avausjuoksun ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, tällä kertaa kotiin riensi kokenut kehäkettu Latvala. Tasoitusjuoksun raahelaisryhmälle löi Antti Korhonen, joka kotiutti jälleen Kallion. Toisen vuoroparin tasoittavalla Kiukkonen onnistui jälleen, kun hän kotiutti Juho Määttälän ja taululle lukemat 2-1. Teräskaupungin pojat eivät lannistuneet. Tällä kertaa Korhonen kotiutti Markuksen ja hetkeä myöhemmin Sami Karjaluoto löi lukkari Topi Kososen kotiin numeroiksi 2-3 ja pattijokelaiset olivat ensimmäistä kertaa ottelussa edellä. Kolmannen päättävällä vuorolla kuitenkin nähtiin viimeinen juoksu, kun Kiukkonen kotiutti Miikka Matikan päätöslukemiksi 3-3.

II Antti Korhonen

Supervuoro tavoitti pimentyvässä illassa Jyväskylän Kirin lukkarin Perttu Hautalan.

Miltä tuntui pelata pitkästä aikaa ulkopeli lukkarina superpesistasolla?

- Hyvältä tuntui, nautin pelistä. Lukkarin tontti on minulle mieluisin paikka pelata.

Millaisia ohjeita antaisit juniorille, joka joutuu hyppäämään pesäpallossa rooliin, joka ei ole hänelle totuttu?

- Kysyä kokeneilta pelaajilta vinkkejä sijoittumisiin ja lyöntiratkaisuihin ja luottaa sen jälkeen itseensä pelistä nauttien.

Millainen on mielestäsi hyvä lukkari?

-  Hyvä lukkari on kokonaisvaltainen paketti taitoa, fysiikkaa, pelinlukua, paineensietokykyä ja uskallusta. Toni Kohonen, Topi Kosonen ja Mika Väisänen ovat hyviä esimerkkejä.

Huomenna pelataan miesten superpesiksessä ei ole otteluita. Naisten puolella Porissa kotijoukkue Porin Pesäkarhut kohtaavat Vihdin Pallon. Lappeenrannan Pesä Ysien vieraaksi saapuu kautensa aloittamaan Jyväskylästä Kirittäret. Seinäjoen Maila-Jussien vastustaja Etelä-Pohjanmaalla on Pohjois-Pohjanmaalta saapuva Kempeleen Kiri ja Rauman Lukko kohtaa kotonaan Lapuan Virkiän. Torstaina Viinijärven Urheilijat saavat Liperiin kotikentälle vastaansa MansenRäpsän.

Miesten puolella torstaina Loimaalle kotiottelunsa vie Kankaanpään Maila. Vastustajaksi saapuu KaMalle Hyvinkään Tahko. Alajärven Ankkurit haastaa paikallisottelussa Vimpelin Vedon. Kiteen Pallo-90 kohtaa maakuntahegemoniaottelussa Joensuun Mailan. Pattijoen Urheilijat haastaa väkevästi kauden aloittaneen Kouvolan Pallonlyöjät toiselta puolen Suomea ja Sotkamon Jymyn vieraaksi Kainuuseen matkaa tänään voittanut Jyväskylän Kiri.