Heinäkuun pesäpalloteko ei jätä epäselvää siitä, mikä joukkue saa kuukauden maininnan tällä kertaa. Joukkue pelaa Superpesiksessä tiivistä ulkopeliä naisissa ja Ykköspesiksessä väkevästi miehissä. Molemmat joukkueet koostuvat eri puolilla Suomea pesisoppeja keränneistä pelaajista. Joukkue on perustettun 1.11.2015 ja näin ollen luonnollisesti pelaa ensimmäistä kauttaan tällä nimellä. Aiemmninhan joukkue kokosi yhteen edustustasolle maakunnan pesäpalloseuroja.

manse_pp.jpg

Naisten puolella joukkue kulki helteistä heinäkuuta voitosta voittoon aina viimeisiin otteluihin saakka, jolloin se kohtasi kaksi tappiota sekä yhden näitä aiemmin. 

mansepp_naiset_ramimyllymaa.jpg
Manse PP on ollut tämän kauden yllättäjäjoukkue naisten superpesiksessä vahvan ulkopelin ansiosta.
Kuva: Riiviö Photograhy / Rami Myllymaa

Joka tapauksessa Manse PP:n naisten joukkue on päästänyt naisten superpesiksessä vähiten juoksuja eli viisikymmentä 19:ssä ottelussa eli keskimäärin 2,63 per ottelu. Runkosarjan voiton jo varmistanut Jyväskylän Kirittärien keskiarvo on tällä hetkellä 3,42,  kakkosena olevan Lapuan Virkiän 4,32 kolmantena olevan Rauman Lukon tasan 4. Naisten superpesiksen lyöjätilastosta sijalta viisitoista löytyy kauden aikana niin Liitto-Lehdistö -ottelussa kuin Itä-Länsi -ottelussakin pelannut Jatta Vuorinen. Etenijöistä joukkueen paras on ollut toistaiseksi sijalla kahdeksan oleva Seinäjoen Maila-Jussien kasvatti Kirsi Ala-Lipasti. Kärkilyöntitilastossa Vuorisen ja Ala-Lipastin erottaa kaksi kärkilyöntiä.

mansepp_miehet_ramimyllymaa.jpg
Miesten puolella Manse PP:n tähtäin on Ykköspesiksessä ylempiin pudotuspeleihin.
Kuva: Riiviö Photograhy / Rami Myllymaa

Sitä vastoin miesten ykköspesiksessä joukkue kiipesi askel askeleelta kohti sarjan kärkeä vain kerran häviten Pöytyän Urheilijoille ja heinäkuun lopussa joukkue oli sarjan piikkipaikalla. Eilinen tappio Haminan Palloilijoille kotiareenalla ja Imatran Pallo-Veikkojen samanaikainen voitto Pöytyää vastaan vei IPV:n sarjan kärkeen. Miesten puolella joukkue on pelannut pitkin kautta tasaisesti, sillä joukkueen paras kärkilyöntitilastossa on kahdestoista: Alajärven Ankkureiden kasvatti Jukka Tuomisto, etenijätilastossa seitsemäntenä on Halsuan Toivossa pesisopit saanut Eetu Karhulahti ja nelosena lyöjätilastossa on tällä hetkellä Hämeenlinnan Paukin kasvatti Tommi Malinen.

Yksi vahva peruste valinnalle on myös tämän kesän aikana pieniä lapsia iloisesti viihdyttänyt Pikku Kakkosessa esiintynyt pesäpallotaitoja opettava ohjelma: Ota koppi!

Supervuoro tavoitti eilen miesten joukkueen pelinjohtajana toimivan Mika Kulmalan kertomaan joukkueensa kuulumisista.

Joukkueesi koostuu eri puolilta Suomea lähtöisin olevista pelaajista, miten tämä näkyy joukkueen tekemisissä?
- Jaa-a, tietyllä tapaa se on erikakus, että pelaajia on ympäri Suomen.

Mitkä tavoitteet joukkueella on asetettu tämän kauden osalta?
- Tavoitteena on päästä jatkamaan kautta runkosarjan jälkeen.

Oletko saanut peluuttaa joukkueen kokoonpanoa kauden aikana toivettesi mukaan?
- Kyllä! Aika vähän on ollut loukkaantumisia ja pelikonsepti on alusta saakka pysynyt.

Heinäkuun ainoa tappionne tuli kotiottelussa Pöytyän Urheilijoita vastaan. Mitä tämä kertoo mielestäsi ykköspesiksestä tällä kaudella?
- Sarja on todella tasainen, kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa eikä Pöytyä ole missään nimessä huono.

Jaksopelissä jaksotappio tulee helpsti, jos jakso lähtee huonosti käyntiin.
Ykköspesistä pelataan tällä kaudella niin pienissä kunnissa kuin suurissakin suomalaiskaupungeissa, joista etenkin pienissä kunnissa on pitkiä perinteitä pesäpallon osalta. Miten mielestäsi suuriin kaupunkeihin voitaisiin saada enemmän nostetta lajille?

- Ei ainakaan kantamalla vettä kaivoon. Juniorityön kautta edustusjoukkuekin saa kyllä aseman. Juniorityön kautta on saatu lasten vanhemmatkin mukaan seuratyöhön mukaan, oma pohja on oltava olemassa ennen edustusjoukkuetta.

mikakulmala-ramimyllymaa.jpg
Miesten joukkueen pelinjohtajalla Mika Kulmalalla on jo pitkä tie
takana pesäpalloilun parissa.
Kuva: Riiviö Photograhy / Rami Myllymaa 

Missä seuroissa olet itse vaikuttanut?
- F-junioreista superpesiskeen olen pelannut Kankaanpään Mailassa. Lisäksi pelasin Hämeen Pesähaukoissa / Manse Haukoissa Ykköspesistä ja Suomensarjaa. Pelinjotajana olen toiminut Superpesiksessä Ulvilan Pesä-Veikoissa, Ykköspesiksessä Jokioisten Koetuksessa ja täällä Tampereella Suomensarjassa sekä Ykköspesiksessä.

Teettekö minkäänlaista yhteistyötä naisten joukkueen kanssa?
- Ei oikeastaan tehdä yhteistyötä, kenttävuorot ainoastaan jaetaan.