Sotkamon Jymy oli markkinoinnut päivän ottelua retrotempauksella, jossa houkuteltiin katsojia joukkueen entisaikojen asuihin ja entisaikojen pelaajien haastatteluilla. Joukkueen vastustaja oli Etelä-Pohjanmaalta seinäjokelainen JymyJussit. Kotijoukkueen ottelu alkoi nihkeästi, kun taas vierailija sai kauden lyöjäkuninkaan titteliä jahtaavan Jukka-Pekka Vainionpään kahdella ja Markus Hallasuon lyömällä juoksulla kahdessa ensimmäisessä sisävuorossa jo 0-3 johdon. Tämän jälkeen kotijoukkue tuli kokeneen osaston johdolla tasoihin ja vähitellen ohi. Toisen tasoittavalla vuorolla Jymyn juoksuista vastasivat tänään pesispörssin kakkossijalle noussut Jani Komulainen, Toni Kohonen, Roope Korhonen ja Janne Hyvönen. Kolmannessa vuoroparissa Jymy löi vielä kaksi juoksua, kun Korhosista Roope löi kaksi ja Hyvönen vielä yhden juoksun jakson päätöslukemiksi 7-3.

Sotkamon Jymyn jokerivirtuoosi Jani Komulainen nousi tänään pesispörssin kakkossijalle ohittaen
lajilegenda Kari Kuusiniemen.
Kuva: Superjymy Oy

Toinen jakso oli selkeämmin Jymyn hallintaa heti alusta alkaen. Ensimmäisessä sisävuorossa joukkue meni vakuuttavasti 5-0 kohtoon, kun Roope Korhonen löi yhden ja Komulainen kaksi kunnarinsa kera sekä yhdellä harhaheitolla. Toisessa sisävuorossa Komulainen löi vielä 6-0 lukemat. Kolmannen päättävällä Vainionpää kavensi iskullaan lukemiksi 6-1. Neljännen alussa Komulainen ja Kohonen löivät juoksun mieheen jakson päätöslukemiksi 8-1. Etenijänä tänään kunnostautuivat ottelussa kotijoukkueesta Niko Korhonen viidellä tuodulla, Immo Rautiainen ja Niilo Piiponniemi toivat kolme juoksua.  Vieraiden juoksuista puolet toi Miika Anttila. Näin ollen ottelu Sotkamon Jymylle jaksoin 2-0 (7-3, 8-1).

Muissa otteluissa tänään sarjan piikkipaikalla oleva Vimpein Veto haki vierasvoiton Kempeleen Kirin vieraana jaksoin 1-2 (2-1, 1-6, 0-1). Ottelussa ei kunnareita nähty. Tyvipään koitoksessa Alajärven Ankkurit taipui Jyväskylän Kirille jaksoin 0-2 (4-5, 2-5). Kirille ottelussa kunnarit kiersivät Joose Kemppainen ja Juho Määttälä.

Supervuoro tavoitti Sotkamon Jymyn voittajajoukkueen jokerilyöjistä Janne Hyvösen.

Millaista oli pelata retro-ottelussa? Näkyikö tämä jotenkin erityisesti pelaajille?
- Oikein miellyttävä oli pelata ja tapahtuma oli erittäin mukava. Pelin sisällä se ei toki enää näkynyt, mutta ennen peliä erityisesti vanhempi, "retrompi" musiikki kentällä ja kopissa sekä yleisön erinlainen pukeutuminen loivat retro- tunnelmaa.

Janne Hyvönen on pelannut viime koitokset joukkueessaan jokerina, taustalla joukkueen pukukoppimusiikista
vastaava Markus Tuikka.
Kuva: Niilo Hirvonen

Oliko näin ollen joukkueen kokenut kaarti huomioitu pukukoppimusiikissa ja kuka teillä vastaa yleensä kopissa musiikista?
- Markus Tuikka on meillä pääasiallinen musiikki vastaava, mutta tosiaan nyt oli käytännössä kokeneempi osasto tekemässä  kappalevalinnat ja osuvia valintoja tekivätkin.

Millaisia ikivihreitä saitte kuulla?
- Siellähän tuli kaikkea Macarenasta Vanilla Iceen. (Supervuorobloggarin lisäämänä Macarena-sanan kohdalla linkki youtubelle kyseiseen biisiin omien muistojen hinnalla).

Pelasit itse jokerina, miten tämä rooli sinulle  maistui?
- Pelaaminenhan onnistuu roolissa kuin roolissa, jos vain asennoituu oikein. Koitan olla mahdollisimman paljon vaan hyödyksi joukkueelle.

Miten oma ottelusi sujui?
- Ihan mukavasti sujui ja sain mailan varressa pari hyvää onnistumista.

Joukkueessanne on nyt varsin kokenut jokeritrio, millaisen mausteen tämä mielestäsi antaa Jymyn tämän hetken pelaamiseen?
- Jani Komulainen ja Roope Korhonen ovat molemmat olleet nyt jokeriosastolla pidemmän aikaa ja onhan se ehdoton vahvuus sisäpeliin, että on kaksi sarjan parhaimpiin lyöjiin lukeutuvaa pelaajaa heittää kehiin mihin väliin vaan. Minun osuuteni tuosta kokemuksesta on häviävän pieni.

Sotkamon Jymyn tämän päivän jokeritrion sisäpelitilastot tällä hetkellä näyttävät tältä:
Roope Korhonen 1 kunnari, 71 lyötyä ja 7 tuotua juoksua sekä 110 kärkilyöntiä
Jani Komulainen 2 kunnaria, 24 lyötyä ja 26 tuotua juoksua sekä 145 kärkilyöntiä
Janne Hyvönen 1 kunnari, 8 lyötyä ja 1 tuotu juoksu sekä 24 kärkilyöntiä

Sunnuntaina miesten superpesiksessä pelataan seuraavat ottelut: Hyvinkään Tahko - Kankaanpään Maila sekä Pattijoen Urheilijat - Oulun Lippo. Molemmat ottelut alkavat klo 17:00. Naisten superpesiksessä Seinäjoen Maila-Jussit kohtaa Vihdin Pallon klo 13, Kajaanin Pallokerholle vieraaksi saapuu Lappeenrannan Pesä Ysit klo 16 alkavaan koitokseen ja kello 17 sarjan kärkiottelussa Jyväskylän Kirittäret saa vastaansa Rauman Lukon.