Supervuoron kausiennakkohaastattelut ovat vuorossa, kun enää on vain vajaa kuukausi, kun miesten ja naisten superpesis käynnistyvät. Ensimmäisenä vuorossa on halli-SM -lopputurnauksen isännöinnistä vastannut ja hallissa SM-hopeaa saalistanut Joensuun Maila. Viime kaudella joukkue sijoittui kolmanneksi. Joukkueesta on lähtenyt nimekkäimpinä Sami Joukainen lyöjäjokerin tontilta ja pelinjohtaja Janne Vuorisen paikan on ottanut viime kauden kakkospelinjohtaja Petri Pennanen. Hänen aisaparina toimii kakkospelinjohtajana kuhmolaislähtöinen Jari Komulainen.

Supervuoro kysyi maakuntalehti Karjalaisen toimittaja Jani Leinoselta arviota Joensuun Mailan kesästä.

joma-logo.jpg

Mikä on Joensuun Mailan sijoitus tulevalla kaudella?

- Toinen. Viime syksyyn verrattuna miltei muuttumattomana pysynyt joukkue on nyt Petri Pennasen johtamana entistä yhtenäisempi. Kolmen peräkkäisen pronssimitalin jälkeen vain finaalipaikka kelpaa, mikään muu ei enää voi tyydyttää, aloittaa Leinonen joukkuetta koskevan ennakkohaastattelun.

Supervuoron tentissä ovat Henri Litmanen ja Timo Kallio, joista jälkimmäinen saapui joukkueeseen tälle kaudelle kasvattajaseurastaan Pattijoen Urheilijoista. Litmasen kasvattajaseura on Siilinjärven Pesis. Mitalikolmikkoon kaksikko veikkaa Leinosen ohella Joensuun Mailan. Näiden lisäksi kaksi muuta ovat Sotkamon Jymy ja Vimpelin Veto. Kummankin pelaajan sopimus on voimassa tämän kauden.

Kuvaile omaa rooliasi joukkueessasi.

Timo Kallio: Etenijänä / etutilanteiden vaihtajana mennään. Ulkona vähän siellä sun täällä mutta ei kuitenkaan etukentällä tai koppaajana.

henrilitmanen_j_p_hirvonen.jpg
Pesäpalloilun ohella Henri Litmanen on 24-vuotias luokanopettajaopiskelija. Kuva: Joona-Pekka Hirvonen

Henri Litmanen: Pelikentällä roolini on vaihtaa miehiä eteenpäin pesäväleillä ja ottaa pallot kohdalta kiinni.

Mikä on joukkueesi tavoite tällä kaudella?

Henri Litmanen: Syksyllä pelaamme kauden parasta peliämme ja pelit jatkuvat mahdollisimman pitkälle.

Timo Kallio: Virallinen tavoite ilmoitettaneen PJ:n puolesta myöhemmin, mutta tavoite olla joukkue-/yksilötasolla syksyllä niin henkisesti kuin fyysisesti kauden parhaimmassa iskussa.

Kerro joku tarina peliuraltasi pukukopista.

Timo Kallio: No kyllähän tietenkin mestaruusjuhlat viimeisen pelin jälkeen Sotkamossa 2008 ovat jääneet mieleen ja pelin jälkeen porukassa todettiin vaan että "Ei kun pojat leuka rintaan vaan ja kohti uusia pettymyksiä".

Henri Litmanen: Paljon on vuosien varrella tapahtunut, mutta mikä tarina kannattaa julkaista, onkin hankalampi asia. Mutta yksi juttu, joka on jäänyt pysyvästi mieleen, löytyy muutaman vuoden takaa, sijoittuu kuitenkin pukukopin sijasta bussiin. Oltiin vieraspelireissulla jossakin päin Pohjanmaata ja pelin jälkeinen ruokailu oli järjestetty, siten että ruoka oli mukana säilytysastioissa. Tämä ilmeisesti sen takia, että pääsemme nopeammin Joensuuhun seuraavan päivän peliä varten. Ruoka oli tarkoitus lämmittää mikrossa, joka oli kytkettynä bussin pistorasiaan. Kuitenkaan virtaa ei riittänyt mikrolle kuin kolmeksi sekunniksi kerrallaan, jolloin yhden lautasellisen lämmittämiseen kului turhauttavan pitkä aika. Itsekin jokusen tovin yritin ruokaa lämmittää, mutta hermothan siinä meni kuten muillakin ja sitten syötiin kylmää ruokaa koko porukka.

niemi-hirvonenniilo.jpg

Timo Kallio ja Henri Litmanen veikkaavat kumpikin Juha Niemeä oman
joukkueensa lyöjäkuninkaaksi tulevalla kaudella.
Kuva: Niilo Hirvonen

mikko_kemppainen_joma_kuva_niilohirvonen

Timo Kallion veikkaus joukkueen etenijäkuninkaaksi on  kuvassa mailan
varressa oleva  Mikko Kemppainen.
Kuva: Niilo Hirvonen.

timo-kallio_jp_hirvonen.jpg
Henri Litmanen luottaa kuvassa lyövän Kallion jalkoihin joukkueen
etenijäkuningasta arvioitaessa.
Kuva: Joona-Pekka Hirvonen.

Kuka joukkueesta on sitä vastoin eniten lehtien palstoilla?

Henri Litmanen: Riippuu missä mielessä mutta J.Kemppainen on hyvä tyrkyttämään omaa kuvaa joka paikkaan.

Timo Kallio: Tuomas Jussila.

Joukkueen avausvastustaja on tällä kaudella 8.5. kotiareenalla Mehtimäellä Vimpelin Veto.