Kouvolan Pallonlyöjien markkinoima kaveripeli käynnistyy KSS Areenalla vähitellen. Koplan vastus on tänään Sotkamon Jymy. Viime aikoina pirteästi esiintyneet joukkueet ovat vahvassa iskussa, kuten tässä vaiheessa kesää kuuluu ollakin. Helteet ovat hiilostaneet, mutta ei silti himmentäneet kummankaan joukkueiden jäsenten silmissä siintäviä tavoitteita.

Viimeisistä viidestä pelistä kotijoukkue KPL on napannut kaksi voittoa ja kolme tappiota. Vieraiden taival on kannatellut joukkuetta yhtä pistettä vaille maksimin verran viidessä kamppailussa.  Kiinnostavia elementtejä on niin ulkopelissä kuin sisäpelissä. Ulkopelissä lukkarin roolia hoitaa Koplassa sarjan tämän hetken nuorin Jesse Eskelinen ja Jymyssä sarjan vanhin lukkari Toni Kohonen. Kumpi on tänään etevämpi? Sisäpelissä joukkueiden tehomyly on pyörinyt jokseenkin oletettujen miehin harteilla kummallakin joukkueella. Lisätietoa sisäpelin osalta kuntopiikistä alla:

Kolmessa viime kamppailussa Kouvolan Pallonlyöien tehokkaimmat ovat olleet

Ossi Meriläinen: 1 kunnari,  8 lyötyä ja 1 tuotu juoksu
Sasu Toikka: 5 lyötyä ja 1 tuotu juoksu
Anssi Lammila: 1 kunnari, 1 lyöty ja 3 tuotua juoksua
Jani Ahonen: 2 lyötyä ja 3 tuotua juoksua
Juho Toivola: 2 lyötyä ja 3 tuotua juoksua

Kolmessa viime kamppailussa Sotkamon Jymylle tehokkaimmat ovat olleet

Antti Hartikainen: 1 kunnari, 3 lyötyä ja 9 tuotua juoksua
Roope Korhonen: 9 lyötyä ja 1 tuotu juoksu
Niilo Piiponniemi: 1 lyötyä ja 8 tuotua juoksua 
Immo Rautiainen: 4 lyötyä ja 1 tuotu juoksu
Markus Tuikka: 3 lyötyä ja 2 tuotua juoksua.

Ennen ottelua pelinjohtajista Kouvolan Pallonlyöjien Jukka Mäkinen ja Sotkamon Jymystä Mikko Korhonen halusivat painottaa:

Jukka Mäkinen: Ei olla valmiiksi lyötyjä, kovasti tehdään joka päivä töitä Sotkamon Jymyn voittamisen eteen. Nuorella lukkarillamme Jesse Eskelinen ei ole hermoja ollenkaan.

Mikko Korhonen: Jymyn takit ja napit ovat tiukasti kiinni niin peleissä kuin treeneissä.  Tulos on itse ansaittu. Vahvasti menestyvien pelaajienkin asenne on kohdallaan.