Eilen käytiin miesten alkuturnausten päätösottelut kolmessa eri lohkossa ja jokaisessa oli lohkojen sijoituksia paljon auki, mutta kaikkien osalta myös lopputurnauspaikat. Ehdin iltapäivällä jo kirjoittaa Kempeleen Kirin ensimmäisestä superpesisvoitosta. 

Etelä-Suomen lohko käytiin Jyväskylässä loppuun Kankaanpään Mailan ja Jyväskylän Kirin osalta. Avausjakson vei tiukan taistelun jälkeen Kiri lukemin 4-5. Toisessa kankaanpääläisillä lipsahti kaksi harhaheittoa, jotka auttoivat Kirin tekemään etumatkaa, mutta lukemat lopulta 2-5 ja jaksot näin ollen Kirille 0-2, samoin kolmostilanteet 17-21, yleisöä: 220 ja perinteikäs Jyväskylän Kiri eteni tästä lohkosta lopputurnaukseen.

Pohjoisen herruudesta taisteli Oulun Lippo ja Sotkamon Jymy. Takavuosien kilpakumppanit ottelivat tälläkin kertaa tasaisissa merkeissä. Avausjakso meni niukasti Jymylle lukemin 1-2. Toisessa Sotkamon Jymy nousi 4-1 tappioasemasta tasoihin, mutta Lippo vei sen lopulta lukemin 5-4. Kotiutususkisassa Lippo teki yhden juoksun, mutta Jymy omalla viisikollaan kaksi Rautiaisten veljesten lyömänä. Ensin Markus Tuikka tuli Kostin lyönnin kotiin ja sitten Immon lyönnin Antti Kiiskinen. Jymyn paidassa superpesisdebyytin tekivät ottelussa Kalle-Tapio Huusko ja Antti Kiiskinen. Sitten dramatiikkaa, jota seurojen välillä ei ole takavuosinkaaan uupunut. Kiiskinen oli pelannut jo superpesisdebyytin kuun alussa Kiteen Pallo-90:n paidassa. Säännöt kieltävät edustamasta eri seuroja alkuturnauksessa. Näin Lippo tuomittiin ottelusta voittaneeksi jaksoin 2-0 (1-0, 1-0). Tiistaihin saakka ottelusta voidaan jättää jälkipuinteja, mutta niitä tuskin nähtäneen ja näin sarjanousija Oulun Lippo etenee lopputurnaukseen.

joukorautio_lippo.jpg

Nimekkäämpien kotiuttajien takana julkisuuden valokeilasta oleva Jouko Rautio löi Lipolle juoksun jokaisessa alkusarjan pelissä. Kuva: Oulun Lippo / arkisto.

Pohjanmaan lohkosta odotettin tasaista ja kiihkeää. Alkupäivän koitoksessa kohtasivat JymyJussit Seinäjoelta ja Ankkurit Alajärveltä. Tiukat jaksovoitot molemmista jaksoista seinäjokelaisille eli voitto 2-0 (5-4, 3-2). Lohkovoittaja selvitettiin koitoksessa Vimpelin Vedon ja Koskenkorvan Urheilijoiden kesken. Veto vei sen railakkaalla lyöntipelillä jaksoin 2-0 (7-3, 4-3) ja eteni lopputurnaukseen.

Miesten välierät ovat : Joensuun Maila - Oulun Lippo ja Jyväskylän Kiri - Vimpelin Veto. Naisten osalta otteluparit ovat Manse PP - Porin Pesäkarhut ja Jyväskylän Kirittäret - Lapuan Virkiä. Molemmissa loppuotteluissa nähdään ainakin yksi sellainen joukkue, joka siellä ei ollut viime kaudella eli vaihtelua soppaan varmasti syntyy jossakin muodossa.