Jyväskylän Kirittäret murjoi avausvuorossa kärkikamppailussa Rauman Lukon.  Väkevästi esiintynyt jyväskyläläisjoukkue niittasi avausvuoroparissaan yhdeksän juoksua ja avausjaksolla kaiken kaikkiaan kaksitoista juoksua ja toisella voittoon riitti yksi juoksu. Mainittakoon, että joukkueessa kauden ensimmäisen superpesisottelun pelasi lyöjäjokeri Vera Vikström, joka löi kunnarin ja viisi tavallista juoksua sekä toi yhden juoksun. Kokeneempi jokeri Aino-Kaisa Mantere vastasi toisesta kunnarista, kun Mantereen saldo oli kunnari, kolme tavallista ja kolme tuotua juoksua. Mantere palkittiinkin joukkueensa parhaana ja Vikström kakkospalkinnolla. 

Supervuoro tavoitti Kirittäristä Vera Vikströmin kertomaan tunnelmistaan illan hämärtyessä.

Millä mielin lähdit pelaamaan ensimmäistä naisten superpesiottelua ja vieläpä kärkiottelua tällä kaudella?
Vera Vikström:
Tosi mukava oli päästä pelaamaan joukkueen kanssa. Ei siinä enempää miettinyt, kuka on vastassa, peli siinä missä muutkin.

Kaikki menikin nappiin, millaisia olivat päivän lyöntisi?
Vera Vikstöm:
Ne oli sellaisia rentoja hyviä osumia. Alkuverytteylssä näki, että on myötätuuli ja pallo kantaa, mutta hyvin ne sitten tippu kans.

Mitä lyöntejä käytit tänään onnistumisiin?
Vera Vikström:
Ensimäinen oli kupperi kakkoskopparin eteen, joka sitten meni sieltä läpi. Sitten tuli koukku ja vielä tappikupperi.

Kovat oli näytöt ainakin valmennuksesta vastaaville, saitko minkäänlaista palautetta ottelustasi?
Vera Vikström:
Ei siinä mitään ihmeempiä tullut. Hyvä peli tämmöseen paikkaan ja etenkin joukkueelle hieno voitto.

Kaksi kolmen pisteen voittoa tällä viikolla saalistanut bvoitti murskalukemin 2-0 (8-0, 7-1) Vihdin Pallon. Kotijoukkue taituroi kummankin jakson avausvuoroparissa kunnarin. Avausjaksolla kunnarista vastasi Emmi Laine ja toisella jaksolla Kaisaleena Rautakorpi.

Kajaanissa käytiin Kajaanin Pallokerhon ja Lappeenrannan Pesä Ysien välillä koitos, jossa voitolla kotijoukkue pääsisi lähemmäksi playoff-viivaa. Kotijoukkue saalistikin tärkeät kolme pistettä voittaen Pesä Ysit jaksoin 2-0 (2-1, 4-1). Kotijoukkueen ykköspalkittu oli tänään kaksi juoksua lyönyt ja yhtä paljon tuonut Essi Saastamoinen ja kakkospalkittu Iina Lehtinen.

Supervuoro tavoitti kotijoukkueen Essi Saastamoisen.

Huikea ottelu tänään tärkeään otteluun, millä mielin lähdit päivän otteluun?
Essi Saastamoinen:
Kyllä ne mietteet oli jo aamulla, kun heräsi et tänään onnistutaan, kun tehdään niitä asioita, kun oltiin sovittu ja se tunne kyllä kesti koko ottelun ajan.

Sinulle kertyi niin lyötyjä kuin tuotuja kaksin kappalein, mitä tämä kertoo nykyvireestäsi?
Essi Saastamoinen:
Viime aikoina hieman vähemmälle tuo eteneminen jäänyt, mutta tänään oli mukava olla juoksun tuojankin roolissa pitkästä aikaa, mutta kyllä niiden lyöminen sopii minulle paremmin, olihan tänään lyödyt ihan vastustamattomia kotiutuksia!

Mitä lyöntejä käytit lyötyihin juoksuihin?
Essi Saastamoinen:
Kakkosjatkeelle upposivat molemmat nätisti väliin!

Onko kyseessä suosikkilyöntisi?
Essi Saastamoinen:
Ehkä tuleva suosikki, kerta noin hyvin tippuu! :)

Tuliko vastaavasti ulkopelissä paljon painetta sinulle?
Essi Saastamoinen: Vaihtotilanteessa, kun pelaan edessä sai tänään olla aika rauhassa, takatilanteessa tuli muutama merkkilyönti minun tontille, joista onnistuneet suoritukset kotiin, aika paineettomasti sain tänään ulkona suorittaa!

essisaastamoinen_laurakoivupera.jpg
Kajaanin Pallokerhon Essi Saastamoinen nauttii tällä hetkellä niin sisä- kuin ulkovuoropelaamista.
Kuva: Laura Koivuperä

Nautitko enemmän sisä- vai ulkovuoroissa pelaamisesta?
Essi Saastamoinen: Tällä hetkellä asiaan on vaikea sanoa. Ennen olisin sanonut, että sisäpelistä mutta nykyään molemmat maistuu erittäin hyvin, johtunee ulkopelin muuttuneesta roolista. Pelasin monta vuotta ulkopelissä kolmosvahtina, mutta tällä kaudella olen siirtynyt vaihtotilanteissa etupelaajaksi, joka kaikkine uusine haasteineen on tuntunut mukavalta paikalta pelata, sekä joka tilanteessa vaihtuva ulkopelipaikka pitää mielen virkeänä!

Miesten puolella nähtiin tänään superpesistä kahdella paikkakunnalla ja kummassakin ottelussa tuli yllätys. Alla tulokset:
Hyvinkään Tahko - Kankaanpään Maila
1-2 (1-0, 5-7, 0-1)
Kunnarit: Lauri Vierimaa ja Juha Puhtimäki (Tahko) sekä Jouni Itävalo ja Jukka Lankinen (KaMa)
Pattijoen Urheilijat - Oulun Lippo 2-1 (1-0, 0-2, 0-0, 2-1)
Ei kunnareita