Nurmeksen Seppojen kasvatti, Sotkamon Jymyssä jo nuorena menestynyt, nyt Joensuun Mailassa entisestään jalostunut vakavan loukkaantumisen myötä, mutta intoa puhkuen viime kesän rikkonaisuuden jälkeen kentille palannut Lauri Kivinen kertoo siitä, miten hän kokee tämän hetkiset tehtävät seurassa jokerilyöjänä.

Kivinen oli joukkueen tiistain voitto-ottelussa Vimpelissä jokeripaita päällä. Saldona oli kaksi lyötyä juoksua. Joukkue tiistain peli mukaan lukien kohtaa neljän ottelun sumassa juuri Vedon vielä kotonaan, mutta myös Sotkamon Jymyn kahdesti. Näin ollen ainakin Joensuussa kiitetään, että kesä-heinäkuun taitteessa joukkue saa mittarin omasta tasostaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Joukkue kohtaa nyt reilun viikon sisällä kahdesti sarjan kärkikaksikon, miten aiot pitää vireen yllä, kun ensimmäinen peli näistä on takana jo?

- Tärkeintä varmasti on, että lähdetään pelaamaan tilanne ja peli kerrallaan eikä mietitä tulevia koitoksia. Välipäivinä tietty hyvät palauttelut ja kropan virittelyt seuraavaan matsiin.

Mitä pidät uudesta roolistasi joukkueessa? 

- Ei valittamista. Sinne mennään minne käsky käy ja mikä on joukkueen peluutuksen kannalta hyvä ratkaisu. 

Koetko sen monipuolistavan sinua entisestään?

- Tässä roolissa voi tulla tilanteita aina nollatilanteesta takaseen ja onhan se mukavaa vaihtelua entiseen.

Sait viime pelissä kaksi lyötyä juoksua, auttavatko supertykit Niemi ja Joukainen vai hakiko pelinjohto näihin lyönteihin ratkaisuja sinun omasta lyöntivalikoimasta?

- Sanotaanko näin, että tuurillakin oli oma osansa näissä juoksuissa.

Kaikki lasketaan kuitenkin ja tämä lienee hyvä juttu tässä otteluruuhkassa?

- Nimenomaan. ei tässä tyylipisteitä jaella.

Aiotko jatkossa pyytää kotiutusvinkkejä kuitenkin Juha Niemeltä ja Sami Joukaiselta sekä jakaa heille vastaavasti etenemiseen vinkkejä?

- Pojat ovat kyllä edenneet ihan mallikkaasti, joten tuskinpa he vinkkejä tarvitsevat.

Millaisia terveisiä lähetät Sotkamoon illan vastustajalle?

- Tervetuloa.

Joensuun Maila voitti siis tiistaina Vimpelissä Vedon jaksoin 0-2 (1-6, 5-6) ja kohtaa tänään torstaina 26.6. kotikentällään Sotkamon Jymyn klo 18. Sunnuntaina joukkueet pelaavat Sotkamossa Hiukan pesäpallostadionilla klo 17 alkaen. Ensi torstaina Vimpelin Veto saapuu Joensuun Mehtimäelle klo 18 alkavaan otteluun.  Tämä on pesäpallomatemaatikkojen kulta-aikaa, kun lasketaan tilastoja sekä sarjataulukkojen mahdollisia muutoksia. Kyllä urheilu on hienoa vai mitä?

Lauri Kivisen tilastot tällä kaudella

9 ottelua, 2 lyötyä ja 5 tuotua juoksua sekä 37 kärkilyöntiä, onnistumisprosentti kärkilyönneissä on tällä hetkellä sarjan kuudes: 72,54%. Mainittakoon, että Kivisen rooli on ollut monipuolisin tässä tilastossa top 10:n osalta. 

Ansaitseeko Kivinen mielestäsi Itä-Länsi -valinnan tällä kaudella? Ota kantaa ja kommentoi.