Supervuoro selaili vaihteeksi tilastoja kauden ensimmäisistä otteluista. Tällä kertaa suurennuslasilla tiirailin etenijätilastoa ja mietin tulevia Itä-Länsi –valintoja. Kuka olisi kummankin joukkueen numeroksi 1 juuri se avainpelaaja, joka sytyttäisi joukkuettaan vuoroparien mahdollisesti alkaessa kärjestä? Kovaan kärkietenijän tehtävään ei riitä pelkkä nopeus. Etenemiseen tarvitaan myös paljon röyhkeyttä ja halua voittaa yksittäisiä pesätaistoja.

Naisten puolella tämän kauden idän joukkueet koostuvat Jyväskylän Kirittäristä, Lappeenrannan Pesä-Yseistä, Siipettäristä ja Viinijärven Urheilijoista. Perinteiseen tapaan näistä joukkueista on yleensä löytynyt nopeita pelaajia. Kirittärien Laura Nuutinen on pelannut omassa joukkueessaan joka pelissä numerolla 1 ja on vähintään yhden juoksun tuonut jokaisessa pelaamassaan kuudessa ottelussa, viimeisimmässä ottelussa hän toi jopa neljä juoksua. Toinen varteenotettava tekijä tähän tehtävään voisi olla Pesä-Ysien Anu Pulkkinen, joka on tuonut myös juoksun jokaisessa ottelussa, missä hänelle on pienintä numeroa hihaan ojennettu. Pulkkinen on tosin myös pelannut numerolla 2, joten vahvan päävaihtajankin itä voisi saada tästä pelaajasta. Muita pelaajia idässä on ykkönen hihassa tällä kaudella ollut Marjukka Urpelainen Pesä Ysit, Eeva Parviainen Viinijärven Urheilijat ja Siipettärien Essi Kylli.

Alla tuotujen juoksujen tilasto ottelu ottelulta, tuorein ensimmäisenä, kun pelaaja on pelannut numerolla 1

Jyväskylä: Laura Nuutinen 4+2+2+1+2+1
Lappeenranta: Anu Pulkkinen 2+3+1, Marjukka Urpelainen 0+2+0+3
Siilinjärvi: Essi Kylli 1+1+0+2+0+1
Viinijärvi: Eeva Parviainen 1+0+1+0+0+0+0+3

Lännen kohdalla tilanne on haastavampi kenties. Petojussien paidassa on kärjessä pelannut Maija Puupponen yhtä ottelua vailla jokaisen ottelun. Yhden ottelun suhteen tilasto näyttää nollaa, mutta muuten Puupponen on tuonut yhden juoksun joka ottelussa. Vahvemmat näytöt ovat sitä vastoin kokeneimmilla Lapuan Virkiän Paula Salorannalla ja Porin Pesäkarhujen Emmi Viitalalla, molempien tasaisuus ja kovat suoritukset on jo merkille pantu. Saloranta olisi näistä kahdesta parempi vaihtajan rooliin.  Mustana hevosena tässä tilastossa voisi pitää myös Turku-Pesiksen Iina Lehkosta.

Turussa on kokeiltu paikalle enemmän tai vähemmän erilaisella menestyksellä myös Pauliina Aaltoa, Roosa Luomaa ja Sofia Saarta. Petojusseissa on myös ollut Mirka Rintamäki. Ylihärmän Pesä-Junkkareissa on ollut Henna Peltokangas ja Sanni Vainio-Hynillä. Yksi vaihtoehto on vielä Rauman Lukon Miia Karppanen. Alla tilastoja lännen joukkueiden suhteen. Tässäkin tuoreimmat ottelut ovat ensin.

Lapua: Paula Saloranta 1+0+3+4+2+1+1
Lukko: Miia Karppanen 1+0+0+0+0+5+2
Petojussit: Mirka Rintamäki 1 ja Maija Puupponen 1+1+0+1+1+1+1
Pori: Emmi Viitala 1+3+1+1+2+4+0
Turku: Iina Lehkonen 1+2+3+7, Sofia Saari 1, Roosa Luoma 0 ja Pauliina Aalto 0
Ylihärmä: Henna Peltokangas 3+0+4+0 ja Sanni Vainio-Hynnilä 0+0