Tässä bloggauksessa käsitellään niin naisten kuin miestenkin superpesiksen puolivälierät, ensin on esittelyssä naiset, jotka aloittavat urakkansa huomenna ja miehet sunnuntaina.

Nälkä vastaan menestystottumus

Lapuan Virkiän viime vuosina menestymään tottunut joukkue kohtaa puolivälierissä nuoren Vuokatin Vedon. Virkiän vahva runkosarja perustui erittäin huikeaan ulkopeliin ottelusta toiseen eikä joukkue juuri kellahtanut missään vaiheessa kesää. Vastassa on nälkäinen sotkamolaisjoukkue, joka on rakennettu joukkueena selkeästi kuin Virkiäkin. Virkiä jatkaa silti suoraan 3-0.

Avainpelaajat
Lapuan Virkiä: Enni Kylä-Kause, Maija Kaappola, Paula Saloranta sekä Jenna Kammi-Rahnasto
Vuokatin Veto: Vilma Leinonen, Essi Saastamoinen, Linda Kukkohovi ja Jenny Määttä
Yllätysmahdollisuus: Tietääkö pohjalaistaustainen Vuokatin Vedon pelinjohtaja Niina Sippola jotain Virkiästä,mitä muut eivät tiedä?

Ehkä kaikki ei olekaan selvää

Jyväskylän Kirittäret pelaa puolivälieränsä MansenRäpsää vastaan. Pirkanmaalaisjoukkue on sitoutunut ryhmä ja Kirittärien ryhmä on taidokas koostumus nuoria ja kokeneita pelaajia. Joukkueet ovat kumpikin rakennettu hyvin ja selkeyttä molemmista ryhmistä löytyy. Kirittäret jatkaa otteluvoiton 3-2.

Avainpelaajat
Jyväskylän Kirittäret: Mira Kolehmainen, Tiina Tolonen, Virpi Hukka ja Emma Nieminen
MansenRäpsä: Jatta Vuorinen, Nina Taipale, Leena Ojanen ja Sanna Vistimäki
Yllätysmahdollisuus: MansenRäpsä voi hyvin latautuneena onnistua ja pudottaa jopa Kirittäret pois välieristä.

Satakunnassa kuohuu

Odotettu puolivälierä kumassakin joukkuessa. Tällä kertaa raumalaisjoukkueella on kotietu. Pelinjohtajat ovat värikkäät ja kokeneet, Rauman Lukolla Petri Kaijansinkko ja Porin Pesäkarhuilla Sami Österlund. Kumpikin viuhkavelho on saanut joukkueensa rakennettua hyvin. Lukko jatkaa tällä kertaa otteluvoitoin 3-1.

Avainpelaajat
Rauman Lukko: Mirka Rintamäki, Sini Strander, Miia Karppanen ja Tiina Andreasen
Porin Pesäkarhut: Carita Toiviainen, Kati Nykänen, Susanne Puisto ja Heidi Kuusisto
Yllätysmahdollisuus: Miten pari tahansa päättyykin, tulos ei yllätä ketään - aina löytyy selitys.

Suomalainen tarvitsee apuja

Viinijärven Urheilijoiden ja Kempeleen Kirin parissa viinijärveläisillä riittää nopeutta, kun taas kempeleläisryhmästä löytyy taitavia vaihtolyöjiä. Kirin pelinjohtaja on menestystä pelaajana saanut Jarkko Kokko, joka saa varmasti pudotuspeleissä joukkueestaa kaikki irti. Joukkueet pelasivat viikolla ja vaikka Kiri ei saanut kotietua, se jatkaa otteluvoitoin 3-1.

Avainpelaajat
Viinijärven Urheilijat: Saara Suomalainen, Laura Määttä, Inka Pietilä ja Noora Jantunen
Kempeleen Kiri: Jenni Jussila, Terhi Pesonen, Essi Kylli ja Anu Pulkkinen
Yllätysmahdollisuus: Kotiyleisö saa Viinijärven Urheilijat hullaantumaan

Miesten Superpesis

Postin kulkeminen ei vielä riitä

Sotkamon Jymy kohtaa 2000-luvun alun kilpakumppaninsa Kiteen Pallo-90:n. Kumpikaan joukkue ei ole pelinjohtajaltaan kokenein, näin ollen molemmat joukkueet voivat yllättää pienillä jutuilla sarjan aikana, joita ei ole aiemmin esitelleet. Sotkamon Jymyn kakkoskärki on selvästi kiteeläisiä edellä, mutta ulkopelitaidoiltaan joukkeuden erot eivät ole suuret. Jotain kainuulaismenestyjän asenteesta kertoo se, että runkosarjan päätösottelussa se pelasi kokoonpanolla, jolla se kaiketi jatkaa myös puolivälierissään. Jymy jatkaa otteluvoitoin 3-0.

Avainpelaajat
Sotkamon Jymy: Antti Hartikainen, Toni Kohonen, Roope Korhonen ja Immo Rautiainen
Kiteen Pallo-90: Toni Laakso, Simo Rahunen, Jukka Latvala ja Ville Posti
Yllätysmahdollisuus: Kiteen kokenut kaarti saa paljon ruokaa kotiutuksiin ja onnistuu niissä

Lakeuksilla räiskyy

Vimpelin Veto ja Koskenkorvan Urheilijat ovat molemmat joukkueet rakennettu lupaavien nuorten ja kokeneiden pelaajien suhteen taidokkaasti. Joukkueissa on raakaa kotiutusvoimaa roppa kaupalla. Vimpeliläisten kokoonpano on hiukan vaihdellut pitkin kautta ja se herättää kysymyksiä siitä, onko joukkueen paketti vieläkään valmis tavoitteisiinsa? Kyseessä on myös joukkueet, jotka elävät hurmoksesta paljon. Pohjalaisten tiukka vääntö päätyy lopulta Vedon eduksi voitoin 3-2.

Avainpelaajat¨
Vimpelin Veto: Mikko Kanala, Henri Puputti, Hannu Huuskonen ja Mikko Rantalahti
Koskenkorvan Urheilijat: Juuso Myllyniemi, Jouni Koskela, Jere Dahlström ja Mikko Mahlamäki.
Yllätysmahdollisuus: Koskenkorvan Urheilijoiden nousua lajin eliittiin on odotettu, nyt siihen tarjotaan mahdolisuus.

Reservin salaisuudet joensuulaisten ase

Joensuun Maila kohtaa Pattijoen Urheilijat. Kotijoukkue näytti viimeisessä, vaikkain merkityksettömässä runkosarjaottelussaan, että joukkueen reservistä löytyy myös laadukasta täydennystä, jos joukkueen tarvitsee tuoda jotain uutta kehiin puolivälieriin. Lisksi JoMa:n kokenut pelinjohtaja Janne Vuorinen tietää voittamisesta ehkä sarjan pelinjohtajista eniten. Pattijoen kokoonpano on ollut kuin vuori ja joukkue luottaa vahvaanä. omaan peliinsä eikä syyttä. JoMa jatkaa otteluvoitoin 3-1.

Avainpelaajat
Joensuun Maila: Juha Niemi, Tuomas Jussila, Jouni Itävalo ja Sami Joukainen
Pattijoen Urheilijat: Pertti Mäkelä, Topi Kosonen, Antti Korhonen ja Marko Pelkonen

Pois pallon alta

Seinäjoen JymyJussit ja Hyvinkään Tahko tarjoavat puolivälieräsarjassaan takuuvarmasti railakasta sisäpeliä ja tällaista kirjoitettuani joukkueet eivät sitä tee, mutta jatkan silti ajatuksiani oman ennakointini pohjalta. Joukkueissa on paljon lyöjätykkejä, joiden iskuja harva uskaltaa kiinni ottaa. Tahko nousi alkukauden kriisin jälkeen ja joukkue on varmasti yksi kovimpia välierissä, joihin uskon sen selviytyvän tästä parista, vaikka joukkueella lyöntijärjestyksen häntäpää ei voi kovin paljoa sisäpelissä apujaan tarjota. Tahko jatkaa voitoin 3-2.

Avainpelaajat
Seinäjoen JymyJussit: Jani Viljanen, Jukka-Pekka Vainionpää, Ville Viita ja Joonas Eirola.
Hyvinkään Tahko: Juha Puhtimäki, Juha Korhonen, Timo Rantatorikka ja Kimmo Carlson.
Yllätysmahdollisuus: Tasavahvojen joukkueiden pari, ratkaiseeko pelikiellot tämän?

Ota kantaa, oletko samaa mieltä?