Saamieni tietojen mukaan Seinäjoen Peto-Jussien naisten viime kauden kokoonpanosta on lähtenyt jo lähes kymmenen pelaajaa. Miesten kohdalla sarjan neljänneksi sijoittneen Oulun Lipon kohdalla hälytyskelloni soivat jo neljännen pelaajan kohdalla. Eilen aloin miettimään samaa naisten puolella superpesiksen viidenneksi sijoittuneen joukkueen kohdalla.

Aiemmin tulleet uutiset Oulun Lipottarien sarjapaikasta luopumisesta ei ollut hyvä uutinen naispesäpallolle, ei taloudellisesti, kilpailullisesti eikä alueellisestikaan. Etelä-Pohjanmaan pääkaupungin Seinäjoen tilalla on myös syytä miettiä joidenkin kysymysten vastauksia. Pelaako tämä joukkue ensi kaudella naisten superpesistä? Toivoisin myönteistä vastausta.

Miten vajaan kolmenkymmenen kilometrin päässä Lapuan Virkiä voi ja miten viidenkymmenen kilometrin päässä olevan Ylihärmän Pesis-Junkkareiden talous voi? Ylihärmän pieni on kaunis naispesiksen Vimpeli, alle 3000 asukkaan entisenä kuntana, tosin nykyisin osa Kauhavaa. Lapualla on sentään lähesi viisitoista tuhatta asukasta, mutta Seinäjoella on kuitenkin huomattavasti enemmän eli yli 50 000.

Näin ollen puhutaan jostain, mikä herättää kysymyksiä. Miten Oulussa ja Seinäjoella ei riitä resursseja lajin tukemiseen paikallisella elinkeinoelämällä? Jos joku tietäisi kertoa vastauksia, olisin iloinen, mutta pelkään pahoin, että asia on vaikeampi ja herättää lähinnä entistä kimurantimpia lisäkysymyksiä? Toki niitäkin saa olla. Vastaukset olisivat kuitenkin tärkeämpiä.