Lapuan Virkiä ja Porin Pesäkarhut olivat pitkään selvillä siitä, että he ovat varmistaneet paikkansa runkosarjan kahden parhaan joukossa. Molemmat joukkueet esittivätkin runkosarjan jälkimmäisellä puoliskolla etenkin vakuuttavia otteita niin sisä- kuin ulkovuoroissaan. Muut puolivälieräjoukkueet ovat: Jyväskylän Kirittäret, Lappeenrannan Pesä Ysit, Kempeleen Kiri, Rauman Lukko, Vuokatin Veto ja Vihdin Pallo.

Runkosarjan ykkönen Lapuan Virkiä kohtaa kahdeksanneksi sijoittuneen Vihdin Pallon. Lapuan Virkiä on tasainen joukkue koko nipultaan ja jokerit täydentävät sisäpelissä vahvalla lyöntipelillä nopeaa joukkuetta. Vihdin Pallon ykköskärki on hyvä, mutta kokematon ja sen täytyy onnistua täydellisesti halutessaan haastaa ennakkosuosikkia. Lapuan joukkueessa on paljon rutiiniakin, joten Lapuan Virkiä jatkaa ottelusarjasta voitoin 3-0.

Avainpelaajat
Lapuan Virkiä: Paula Saloranta, Tanja Vehniäinen, Emmi Viitala ja Elina Mäki.
Vihdin Pallo: Virpi Hukka, Mari Sallinen, Annika Färm ja Saara Suomalainen.

Porin Pesäkarhut sijoittuivat runkosarjassa kakkoseksi. Joukkue kohtaa viimeisessä runkosarjan ottelussaan kohtaamansa Vuokatin Vedon. Aivan kuten Virkiäkin, Pesäkarhut ovat myös tasainen joukkue ja illasta toiseen tasaisia huippusuorituksia tekevät jokerit täydentää nipun. Vuokatin Vedon joukkueella on pienet saumat yllätykseen, mutta sarjanousijan pelaajiston pudotuspelikokemus on vielä vähäistä ja näin ollen Porin Pesäkarhut voittaa ottelusarjan 3-0 ja etenee välieriin.

Avainpelaajat
Porin Pesäkarhut:
Carita Toiviainen, Kaisa Kärkkäinen, Hanna Itävalo, Kaisa Salmela.
Vuokatin Veto: Essi Kylli, Leena Sippola, Nita Keskitalo ja Linda Kukkohovi.

Viime vuosien kestomenestyjä, selkeästi nuorennusleikkauksen tehnyt Jyväskylän Kirittäret sijoittui hieman yllättäen runkosarjassa jopa kolmanneksi. Joukkue kohtaa kauden erinomaisesti aloittaneen Rauman Lukon. Lukossa vaihtui pelinjohtaja kesken kauden ja joukkueen peli on sen jälkeen ollut epätasaista. Raumalaisryhmässä silti piilee yllättäjän mahdollisuus eikä välimatka pelireissuillakaan ole kohtuuton. Ennustan, että tämä sarja menee yllättäen raumalaisille lukemin 2-3.

Avainpelaajat
Jyväskylän Kirittäret:
Tiina Tolonen, Kati Nykänen, Marjukka Urpelainen ja Laura Nuutinen.
Rauman Lukko: Emma Nieminen, Sini Strander, Marjut Rantanen ja Tiina Andreasen.

Kauden alla kultamitalista taistelemaan ilmoittautunut Lappeenrannan Pesä Ysit haastaa vahvan loppukauden pelanneen Kempeleen Kirin. Joukkueiden tasoero ei ole viime aikoina ollut iso. Kempeleen Kirin pelinjohtajana toimii Jarkko Kokko, joka on peliuransa aikana nähnyt monet pudotuspelit menestystäkin nauttien. Silti kempeleläisjoukkueen pelaajien kokemus ei riitä joukkuetta viemään välieriin, vaikka kohtaamiset ovatkin ajoittain tiukkoja ja yleisöä viihdyttäviä pesäpalloelämyksiä. Pesä Ysit jatkaa sarjasta voitoin 3-1.

Avainpelaajat
Lappeenrannan Pesä Ysit:
Anni Lipasti, Henna Kytösalmi, Sonja Koskinen ja Emmi-Kaisa Raitio.
Kempeleen Kiri: Henna Juka, Sarita Heikkinen, Eveliina Kesti ja Meri Kontu.