Superpesikseen kaudelle 2012 noussut Alajärven Ankkurit ei lähde kumartelemaan Pattijoen Urheilijoita eikä Sotkamon Jymyä.  Ensi viikon lauantaina Oulussa käytävään halliturnaukseen joukkue on muuttunut hiukan. Viime kaudella yli seitsemänkymmentä juoksua lyönyt jokerilyöjä Toni Lehesvuori on pelaajan paikalta Kitrolla kotiotteluita pelaavista pois, mutta tilalle on palannut lyöjäjokeriksi seuran oma kasvatti Joonas Mikkolanaho.  Pari erinomaista kautta pelannut kopparina vastuuta kantanut Markus Salmenautio on lopettanut.
 
Uudet pelaajat Superpesiksessä

 
Uusina niminä nousijajoukkueessa pelaavat viime kauteen nähden Ylivieskan Kuulasta tullut Tuomo Rautio sekä Helsingin Puna-Mustien Iiro Hämäläinen. Pelinjohtaja Matti Iivarista tilanne ei kuitenkaan hätkäytä, pelottomana lukkarina toiminut Iivarinen tuumaa seuraavasti.

 - Vastukset ovat kovia, eivätkä mitkään ihmetemput auta. Ennakkoluulottomasti jaksojen alusta loppuun lähdetään pelaamaan.
 
Yllättäjämahdollisuuden Iivarinen näkee positiivisena.

- Toki siitä hyötyä on, osa ratkaisuista varmaan tulee yllätyksenä ja saadaan keskittyä ihan omaan pelaamiseen, mutta joka tapauksessa suoritusten täytyy olla laadukkaita tuollaisia huippujoukkueita vastaan, toteaa entinen lautasvelho.
 
Selkeillä ohjeilla hallipeleihin

- Meillä on vasta ensimmäinen hallipeli, joten mukava on päästä pelaamaan. Tietenkin taso on meille hieman arvoitus, mutta sitä ei siinä kannata lähteä kuulostelemaan, vaan heti ollaan valmiina taistoon. Omaan peliin keskittyen, riittävällä maltilla liikkeelle, päättää pelinjohtaja Matti  Iivarinen Alajärven Ankkureista.
 
Tulevana lauantaina Alajärven Ankkurit haastavat Ouluhallissa siis viime syksyn kultajoukkue Sotkamon Jymyn ja pronssijoukkue Pattijoen Urheilijat.