Superpesis on tehnyt sopimuksen Ylen kanssa radiokanaville paluusta. Edelleenkään kaikkia pelejä ei tule jalkapallokierroksen tai pesäpallokierroksen tavoin vaan osa otteluista, onneksi sentään sekä naisten että miesten otteluita, mutta paljon pitäisi vielä tehdä näemmä Ylessä tasa-arvon eteen, kun naisten superpesiksellä on palloilusarjoista eniten seuraajia ja miesten superpesisottelutkin ovat merkittävä osa kesän urheilutapahtumia eri puolilla maata. Tämä on silti uutinen, jota on jouduttu odottamaan kohtuuttoman kauan: 12 vuotta. Sama pituus, mikä Suomessa vastaa elinkautista. On oikeasti puhuttava kohtuuttomuudesta.


On kohtuutonta, että näin kauan on mennyt. Noina samoina vuosina on esimerkiksi jääkiekkoa ollut radiossa miesten pääsarjatasolta. Lajissa, missä kaiken hienouden lisäksi, on myös kääntöpuolensa. Jääkiekossa taitavien syöttöjen ja maalien lisäksi, mitkä pesäpallossa vastaavat monipuolisia lyöntejä ja hyvin ajoitettua etenemistä, ei ainoastaan nopeutta, esiintyy myös väkivaltaa. Väkivaltaisuudesta annetaan pienimmillään jääkiekko-ottelussa kahden minuutin jäähy tai joskus jopa katsotaan läpi sormien. Joissakin tapauksissa tuomio on pikkuisen enemmän.

Pesäpallossakin tunnetaan koskemattomuuden suoja vastustajaan tai muihin ottelussa toimiviin henkilöihin ja siitä rikkeestä on omat sanktionsa, jotka mielestäni ovat pesäpallossa olleet toistaiseksi ihan kohdillaan joitakin yksittäistapauksia lukuun ottamatta.


Väkivalta ei ole mielestäni sitä, millä pitäisi lajia markkinoida eikä väkivalta ole mielestäni se asia, mikä on hyvä esimerkki lajia seuraaville junioreille. Arvostetaan siis jatkossa enemmän lajeissa näkyvää niille ominaista pelitaitoa kuin  pelihanskoilla moksimista tai jopa mailoilla toisen pelaajan vahingoittamisyrityksiä.


Olisi siis mielestäni herättävä keskustelemaan lajien arvoista ja siitä, mitä voidaan näyttää televisiossa ja mitä voidaan selostaa radiossa.  Itse pidän molemmista lajeista, mutta on jotakin asioita, mitkä ovat ikäviä asioita lajeille. Sopupelien kautta tavoiteltu suuri taloudellinen hyöty oli niitä pesäpallolle aikanaan, rangaistus on kärsitty mielestäni kohtuuttoman pitkänä ainakin Yleisradion radioselostusten osalta.