Miesten superpesiksessä käytiin kolme koitosta, Sotkamossa alkoivat finaaliottelut Sotkamon Jymyn ja Vimpelin Vedon välillä, Joensuun Mehtimäellä käytiin ensimmäinen pronssiottelu Joensuun Mailan ja Hyvinkään Tahkon välillä. Viimeinen ja ratkaiseva karsintaottelu käytiin Kankaanpäässä Kankaanpään Mailan sekä Kempeleen Kirin välillä.

Miesten finaali kotijoukkueen näytöstä 

Miesten finaalin ensimmäinen lyöjä oli tälle syksylle Vimpelin Vedon Teemu Isoketo, joka pääsi ykköselle, mutta ei eteenpäin. Vimpelin avausvuoro eteni tahmeasti, kun sitä vastoin Sotkamon Jymy sai heti Roope Korhoselle onnistumisen, joka löi kotiin Niilo Piiponniemen. Taktisia muutoksia toiseen vuoroon tehnyt Veto ei saanut toisessakaan vuorossa mitään aikaan. Korhosista ROope löi toisessa vuorossa jälleen miehen kotiin, kun Niko Korhonen löi jo lukemiksi 2-0. Kolmatta sisäpelivariaatiota hakeva Veto sai rakennettua kolmannessa vuorossa jo palottoman ajolähdön nopeiden miestensä voimin Henri Puputille. Tilanne kuitenkin kuivui kokoon ja vuoronvaihto. Kolmannen tasoittavalla Korhoset tehtailivat jälleen 3-0, kun Roope löi Nikon kotiin jakson päätöslukemiksi.

Toisen jakson alussa Niko Korhonen tuli kotiin lukemiksi 1-0 harhaheitolla. Kotijoukkue faneineen näki jo kuitenkin kutkuttavia hetkiä heti tasoittavalla vuorolla, kun Kosti Rautiainen loukkaantui sen verran, että pystyi peliä silti jatkamaan. Vierailija koitti iskeä em. pelaajan tontilta, mutta mies hoiti hommansa normaalitapaansa eikä joukkue saanut vielä avausjuoksua. Seuraavassa sisävuorossa Jymyn Roope Korhonen iski jälleen, kun hänen kanuuna painui kakkospuolelta läpi ja miehen kunnarin lisäksi juoksun toi Korhosista Niko. Lukemat tässä vaiheessa jälleen 3-0. Kolmannen vuoroparin tasottavalla Tuomo Lönnmark tuli kotiin, kun Mikko Rantalahti löi Piiponniemen tontilta 3-1 juoksun. Veto rakensi viimeiseen sisävuoroonsa palottoman ajon, kun kolmoselle ehti Isoketo, kakkoselle Mikko Kanala ja ykkösellä Sami Haapakoski. Ensimmäinen yritysvuoro oli Henri Puputin. Puputin ensimmäinen yritys yleisömylvinnän keskeltä meni Antti Hartikaiselle, joka otti varmasti kiinni, toinen laittomaksi ja kolmas kopiksi, joka johti kentän tyhjenemiseen. Kakkoskärki jatkoi taistelua kahden palon tilanteessa, mutta joukkue ei saanut tasoitettua tilannetta ja ottelu päättyi. Yleisöä: 3009, kolmostilanteet 13-10 ja ensimmäinen finaali kotijoukkueen hyväksi. 

Supervuoro tavoitti ensimmäisen finaalin jälkeen Vimpelin Vedon Perttu Hautalan.

Miten aamusi sujui? Menikö kaikki hyvin?
- Kiitos kysymästä, ihan hyvin sujui aamu perusrutiineilla. Kahdeksaksi ajoin Vimpeliin, josta lähdimme Sotkamoa kohti.

Onko sinulla tiettyjä rutiineja pelien alla?
- Aamutreeni, lounas ja päiväunet suurin piirtein samaan aikaan. Joskus katselen vastustajan peliä tietokoneelta.

Millaista oli pelata tänään finaaleja?
- Mukava oli pelata, toki peliin ja lopputulokseen ei voi olla tyytyväinen.

Ensimmäinen pronssiottelu ratkesi Supervuorossa

Avausjakso

Ensimmäisessä pronssiottelussa Joensuun Mailan ja Hyvinkään Tahkon välillä nähtiin alkujännitystä, mutta toisessa vuoroparissa juoksuhanat aukesi hieman, kun kotijoukkueen Aleksi Rautiainen kotiutti Jouni Itävalon. Kolmannen vuoroparin alussa vierailija järjesti palottoman ajolähdön Juha Korhoselle kärkitrionsa voimin, mutta tilanne kuivui Kimmo Carlsonin haavoittumiseen ja Juha Puhtimäen paloon joensuulaistenle  onnistuneiden ulkopelisuoritusten myötä. Joukkue yritti rakentaa kolmannen vuoroparin alussa vielä kakkoskärjen kautta tilannetta, joka onnistuikin Lauri Vierimaan päästessä vapaataipaleen turvin kentälle ja Valentin Ikosen siirtäessä hänet kolmoselle. Kokenut Riku Rantanen löi miehen kotiin kahden palon tilanteessa lukemiksi 1-1.  Kotijoukkue rakensi jälleen kärkensä voimin tilanteen, kun palottomaan ajolähtöön pääsi lyömään Rautiainen, joka löi 2-1 lukemiksi kotiin jälleen Itävalon. Paloton ajo jatkoi Juha Niemen astuessa mailan varteen, mutta Tuomas Jussila paloi kotimatkalla. Hetkeä myöhemmin oli taas yhden palon ajolähtö, kun Jonne Kemppainen oli kolmosella, Rautiainen kakkosella ja Mikko Kemppainen ykköspesällä. Kaikkien aikojen lyöjätilaston ykkösnimi Sami Joukainen ei onnistunut, mutta kahden palon ajo jatkui vielä viimeisenä lyöjänä tässä vaiheessa olleelle Lauri Kiviselle, mutta lisäjuoksuja ei nähty sen enempää kuin Tahko omassa viimeisessä sisävuorossakaan.

Toinen jakso

Avausvuoroparissa Itävalo oli taas juoksutuulella, tällä kertaa miehen kotipesään saatteli johtojuoksun arvoisesti Niemi. Neljännen alussa Joukainen kotiutti vielä Mika Väisäsen. Neljännen vuoroparin lopussa Rantanen kotiutti Pasi Kokkosen ja Puhtimäen. Ikonen löi Korhosen kotiin ja jakso näin ollen Tahkolle lukemin 2-3.

Supervuoro

Supervuorossa Joensuun Maila ei saanut ykköskärjellään aikaiseksi omassa sisävuorossaan kuin palon, mutta kakkoskärki rakensi ajolähdön. Harhaheitto auttoi kotijoukkueelle avausjuoksun, kotiin riensi Kemppaisista Mikko ja Niemi   kotiutti Henri Litmasen 2-0 lukemiksi. Tasoittavalla vuorolla Tahko vaihtoi lyöntijärjestystään supervuoroonsa. Joukkue sai heti Vierimaan kolmoselle ja tämän jälkeen rakennettua ajolähdön, kun Carlson kiiruhti kakkospesän täyttämään ja Joensuussakin aiemmin pelannut Pasi Kokkonen ykköselle. Puhtimäki ei saanut miestä kotiin, mutta yhden palon ajosta jatkoi Korhonen, mutta palo jälleen ja ajo jatkui siten, että Carlson kolmosella, Kokkonen kakkosella ja Korhonen kolmosella. Rantasen lyöntivuorollla ottelu päättyi ja Joensuun Mailalle näin avausvoitto pronssiottelusarjassa.         

Viimeinen karsintaottelu ratkaisi sarjapaikanmi

Miesten puolella käytiin torstaina karsintaottelu, joka jäi valitettavan vähälle huomiolle blogissa, mutta Kempeleen Kiri tasoitti siinä kotikentällään otteluvoitot 2-2:een Kankaanpään Mailaa vastaan. Tänään käytiin ratkaiseva ottelu Kankaanpäässä ensi kesän superpesispaikan osalta. Avausjakso päättyi pyöreissä 0-0 lukemissa ja kolmostilanteet kotijoukkueelle 5-2. 

Toisen jakson avausvuorossa Jukka Lankinen löi kotijoukkueen Ville-Veikko Ollin kotiin lukemiksi 1-0. Tasoitusta pääsi yrittämään yhden palon ajolähtötilanteessa Tommi Nissinen siinä onnistumatta, kahden palon ajosta jatkoi Vesa Pöytäkangas laihoin tuloksin. Toisen vuoroparin tasoittavalla Kempeleen Kiri iskin tasoituksen ensimmäisenä lyöntivuorossa olleen Jani Lassilan kunnarilla. Joukkue rakensi yhden palon ajolähtötilanteen Pöytäkankaalle, kun Lassila odotteli kolmoselta tuplajuoksua, Juhani Ojala oli kakkospesällä ja Samuli Ranta ykköspesällä, mutta lisäjuoksua ei nähty KeKi:n sisävuorossa. Vierailija meni johtoon kolmannen tasoittavalla, kun Nissinen kotiutti Heikki Savikosken. Kotijoukkue meni ohi 2-1 lukemiksi Miika Anttilan kotiututtaessa Mika Ihanamäen. Vieraiden tasoittava kakkoskärjen osalta ei tuonut voittojuoksua. Joukkue lähti ykköskärkeen yhden palon tilanteessa, mutta ykköskärki yskähteli myös ja yksi palo tuli lisää. Joukkue sai kuitenkin Iiro Åmanin kolmoselle ja viimeisenä lyöjänä Pöytäkangas ei saanut lisäjuoksua, näin ollen kotijoukkue Kankaanpään Maila säilyi ensi kesäksi superpesiksessä ja KeKi jatkaa ykköspesistaivaltaan.