Sotkamon Jymyn ja Kankaanpään Mailan ottelu käytiin tiistaina reilussa sateessa Hiukan pesäpallostadionilla harvinaisen pienen yleisön edessä. Vierailija meni toisen vuoroparin alussa 0-3 johdoon Jymyn ulkovuoron avustuksella, kun joukkueen viimeisenä lyöjänä ollut vierasjoukkueen ykköspalkittu Petteri Kortelainen sai tilaa läpilyönnilleen vielä viimeisessä lyönnissään. Kotiin riensivät Jukka Lankinen ja Petri Kulmala. Lisäksi Kortelainen itse löi kunnarin. Tasoittavalla Jymyn ykköspalkittu Jani Komulainen kotiutti Niilo Piiponniemen ja hetkeä myöhemmin Kosti Rautiainen Komulaisen lukemiksi 2-3. Tämän jälkeen ottelu keskeytettiin kaatosateen kasteleman kentän ja  yleisesti ottaen sateen takia. Lieneekö kankaanpääläisille tullut jonkin sortin hyvän olon tunne, mutta joukkueen sisäpeli jämähti sille tauolle. Kolmannen tasoittavalla vuorolla kokenut Toni Kohonen löi kotiin Niko Korhosen ja Veli-Matti Sigvartin, joten lukemat muuttuivatkin 4-3 Jymylle ja jakso kotijoukkueelle.

Toiselle jaksolle tuli pirteämpi kotijoukkue. Avausvuorossa Komulainen kotiutti Niko Korhosen ja Kohonen Antti Hartikaisen. Toisen tasoittavalla Kortelainen onnistui jälleen, tällä kertaa kotiin riensi niin sisällä kuin ulkonakin pirteästi pelanneen Lauri Kaartokallion. Neljännen vuoroparin alussa Immo Rautiainen kotiutti Niko J Korhosen lukemiksi 3-1. Kankaanpään Maila ei tästä lannistunut vaan tuli pirteästi vielä viimeiseen vuoroonsa. Kavennusjuoksun 3-2 löi Jukka Lankinen ja kotiin kipitti nuorten Itä-Lännessäkin pelanneen Topias Liljan. Näin ollen jaksot Jymylle 2-0 (4-3, 3-2). Kolmostilanteet: 20-13, yleisöä: 778.

Supervuoro haastatteli molempien joukkueiden vaihtajavirtuooseja eli Jani Komulaista Jymystä ja Topias Liljaa Kankaanpään Mailasta.

Vaikuttaako sateinen sää viime aikojen lyöntitreeneihin?

Jani Komulainen: Rutiinin myötä tulee pelejä myös huonossa säässä ja tän kesänä on arjoiteltukin sateessa. Nyt on harjoiteltu vähemän lyöty taitolyöntejä.

Topias Lilja: Pomppua ei voi lyödä, pienten lyöntien lyöminen on vaikeampaa. Kovia löydään enemmän ja niin sanotut näpertelynäpit eivät sateessa onnistu.

Miten kostea sää vaikuttaa vaihtolyöntivalikoimaan?

Topias Lilja: Kovia täytyy uskaltaa lyödä eikä niinkään pieniä.

Jani Komulainen: Vaikuttaa, turha yrittää läpilyöntejä, kun niistä ei saa kuin yhden pesävälin hyödyn tällaisessa säässä.

Mitä kokeneena pelaajana haluat sanoa nuorille vaihtolyöntipelaajille?
Jani Komulainen:
Sateellakin pitää harjoitella. Niin pelaat kuin harjoittelet.

Lisäksi tänään miesten superpesiksessä Kiteen Pallo-90 voitti Pattijoen Urheilijat jaksoin 2-0 (3-1, 6-2) ja naisten puolella MansenRäpsä haki vieraspisteet Lappeenrannan Pesä Ysejä vastaan jaksoin 0-2 (0-7, 0-2).