jaana-vapaavuori_kuva_milla_huutoniemi_m
Jaana Vapaavuori edustaa Roihu-Pesiksen kokenutta kaartia. Kuva: Milla Huutoniemi

Jaana Vapaavuorella on lajista kaksi SM-kultaa ja kaksi SM-hopeaa. Ennen tämän kauden alkua hänellä oli käytynä 233 superpesisottelua, kun laskee mukaan playoffit. Lisäksi hän on pelannut neljä itä-länttä ja yhden liitto-lehdistöottelun. Joukkueen neljällä pelaajalla oli ennen tätä kautta yli 200 superpesisottelua, kahdella oli lisäksi vain superpesiskokemusta.

1. Mistä sait aikanaan pesiskipinän?

- Äiti vei väkisin Roihuvuoren pesäpallokentälle, jonne jäin itkien ekoihin harkkoihin. Olin tuolloin 10-vuotias. Empä ole vieläkään päässyt kentältä pois(:

2. Harrastatko tai oletko harrastanut muita lajeja, mitä hyötyjä olet huomannut näistä pesikseen?

- Nuorempana pelasin talvet koripalloa Helsingin NKL-Panttereissa ihan tosissani ja yleisurheilin (juoksin pikamatkoja). Koriksen lopetin vasta 22-v. ja yleisurheilun 16-v.  Muiden lajien harrastaminen monipuolistaa fysiikkaa ja takaa rautaisen peruskunnon. Kaikki liikunta tukee toisiaan enkä usko yksipuoliseen urheilemiseen. Nykyurheilu on liian yksipuolisesti keskittynyt yhteen lajiin ja lasten ja nuorten liikunta usein liian yksipuolista. Eri lajit eivät sulje pois toisiaan, jos valmentajat ymmärtävät monipuolisuuden urheilussa.

3. Teidän joukkueessa on monenikäisiä pelaajia, miten se näkyy ja ei-näy joukkueessanne?

- Ikäerot ei näy treenatessa eikä pelatessa, pelikokemuksessa kylläkin. Jutuissa vapaa-ajalla ehkä joskus, mutta onneksi me "vanhat" ollaan niin nuorekkaita ja leikkimielisiä, jotta mahdutaan juttuinemme joukoon ja ymmärretään nuorisoa.

4. Mitä teet bussissa vieraspelimatkojen aikana?

- Pelimatkoilla lueskelen, lepäilen ja juttelen pelikavereiden kanssa.

5. Kerro jokin hilpeä lajimuisto.

- Ehkä hilpein lajimuistoni on, kun yhtenä kesänä vakkarilukkarillamme ei yhdessä pelissä pysynyt syöttö lautasella ja pelinjohtaja kokeili kentältä usempaa pelaajaa syöttämään. Me muut kenttäpelaajat yritimme pitää pelihuumoria yllä ja kannustaa aina vaihtuvaa lukkaria. Lopulta vakkarilukkarimme palasi lautasen ääreen ja hoiti loppupelin ok. Vaikka tämä ei pelissä naurattanut, olemme jälkeenpäin usein nauraneet tälle episodille. Tästä oli hauska kuvasarjakin paikallislehdessä. Ja parasta oli, kun vaikeuksien kautta samana kesänä voitimme Superin- mestaruuden!!!

 6. Mitä erehtyminen sinulle merkitsee pelaajana?

- Inhimillisyyttä ja halua korjata tilanne/virhe.

 7. Millaisissa asioissa nuoret pelaajat pyytävät apuasi?

- Nuoriso kysyy apua usein jonkun lyönnin hiomisessa tai uuden lyönnin opettelussa. Paljon mietimme yhdessä ulkopelipaikkoja ihan kädestä pitäen, jotta opitaan pelaamaan oikeilla etäisyyksillä eri lyöjille.

Helsinki - meri, synnyinkaupunki, suku.

Pesis - Intohimo, tunnetila, juniorit, muistot, kesä.

Treenit - Sata lasissa, keskittyminen, hauskaa yhdessä, esimerkkinä olo.

Tunnetila - Pesis, onnistumiset elämässä, tällä saavuttaa jotain hyvää.

Epäonnistuminen - Lisätreenaaminen, tosiasioiden hyväksyminen, asioiden tekeminen paremmin.